Promootion riemuvuodella
Helsingin yliopisto viestii identiteetistään maan vanhimpana pääkaupungin yliopistona, nostamalla esiin yliopiston kulttuurihistoriallista ja yhteiskunnallista arvoa sen seinien ulkopuolella. Yliopisto tulee nähdä osana Suomen maakuvaa kansainvälisesti kiinnostavana, uudistuvana sivistyksen rakentajana.
Hankkeen arvot nojautuvat yliopiston yleisiin arvoihin, erityisesti sivistykseen, juuriin, yhteisöllisyyteen ja elävän perinteen voimaan. Hankkeessa toimitaan vastuullisesti ja kestävästi.
Promootion riemuvuoden tavoite
on osallistua osaltaan laajemminkin yhteiskunnalliseen keskusteluun yliopistotradition ja siihen liittyvän yhteisöllisyyden merkityksestä.
Riemuvuosi myös vahvistaa yliopistoyhteisön positiivista omakuvaa vahvan ylisukupolvisen ja ainulaatuisen aineettoman kulttuuriperinnön esiintuomisella yhteisön oman hyvinvoinnin ja moniäänisyyden tunnistaen.
Riemuvuoden muistijälki ja korkean profiilin tuotteet jäävät pysyvästi yliopiston käyttöön osina sen elävää kulttuuriperintöä.
Vuosi 2023 on Elävän perinnön teemavuosi. Silloin juhlistetaan 20-vuotiasta Unescon sopimusta ja Suomen 10-vuotista taivalta aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen jäsenmaana. Suomalaiselle aineettoman kulttuuriperinnön kansalliselle listalle saatiin 2017 maisteripromootioperinne:
Maistereiden promovoiminen - Elävä perintö -wiki (aineetonkulttuuriperinto.fi)
Lisätietoa löytyy täältä: Aineeton kulttuuriperintö (aineetonkulttuuriperinto.fi)
Mikäli ajan henkeä osaa oikein tulkita, jatkuu promootioiden viettäminen vielä riemuvuoden jälkeenkin. Tulevat sukupolvet voivat hyödyntää riemuvuoden aikana koottua tietoa, muistoja ja osaamista - ja luoda uusia, omia perinteitä!