Promootion riemuvuosi

Mikä on promootio?

Promootion riemuvuonna katseet kohdistuvat suomalaisen juhlakulttuurin helmeen, akateemiseen promootioon, jossa maisterit ja tohtorit saavat arvonmerkkinsä arvokkain, tarkoin säädellyin monipäiväisin menoin. Promootiossa on kaikille osallistujille tärkeät erilaiset roolit

Promootiolla on eurooppalaiset juuret, mutta siitä on tullut nimenomaan suomalaisen kulttuurin ilmentymä. Ensimmäisestä promootiosta 1643 tähän päivään saakka on siihen kuulunut tiedettä ja ylentymistä akateemiseen yhteisöön, mutta myös runoutta ja riemua.

Monitaiteellisessa tapahtumassa näkyy vahvasti ylisukupolvinen yhteisöllisyys, verkostoituminen, vapaaehtoistyö ja ajan tärkeimpien yhteiskunnallisten kysymysten esiin nostaminen. Yhteisölle promootio on toistuva, kollektiivinen tapahtuma, mutta jokaiselle osallistujalle ainutlaatuinen oman elämän avainkokemus. Historiansa tunteva yliopisto ei elä menneisyydessä – menneisyys elää meissä.

 

Tietoa kevään 2023 promootioista

 

Eläinlääketieteellisen tiedekunnan promootio 18.-20.5.2023

Promootio on tiedekunnan 5. promootio, ja siinä promovoidaan eläinlääketieteen tohtoreita, riemutohtoreita ja kunniatohtoreita. Tiedekunnan ensimmäinen promootio oli vuonna 1965. Lisätietoa eläinlääketieteellisen tiedekunnan promootiosta löydät niiden omilta verkkosivuilta.

Filosofisen tiedekunnan promootio 25.-27.5.2023

Promootio on promootiotiedekunnan 100. promootio! Siinä promovoidaan filosofian maistereita, tohtoreita ja kunniatohtoreita, riemumaistereita ja riemutohtoreita. Ensimmäinen promootio oli vuonna 1643. Lisätietoa filosofisen tiedekunnan promootiosta löydät niiden omilta verkkosivuilta.

Teologisen tiedekunnan promootio 8.-10.6.2023

Promootio on tiedekunnan 44. promootio, jossa promovoidaan teologian tohtoreita, riemutohtoreita ja kunniatohtoreita. Ensimmäinen promootio oli vuonna 1648. Lisätietoa teologisen tiedekunnan promootiosta löydät niiden omilta verkkosivuilta.

Oikeustieteellisen tiedekunnan promootio 15.-17.6.2023

Promootio on tiedekunnan 11. promootio, jossa promovoidaan oikeustieteen tohtoreita , riemutohtoreita ja kunniatohtoreita. Ensimmäinen promootio oli vuonna 1650. Lisätietoa oikeustieteellisen tiedekunnan promootiosta löydät niiden omilta verkkosivuilta.