Yhteistyössä elävän perinteen hyväksi

Helsingin yliopiston kulttuuriperintö ulottuu moniaalle suomalaiseen kulttuurielämään ja yhteiskuntaan. Promootio on akateeminen tapahtuma, mutta siitä jääneitä jälkiä löytyy monesta museosta ja yksityiskokoelmasta pitkältä aikaväliltä. Monipuolisella yhteistyöllä riemuvuosi haluaa jakaa viestiä siitä, että koulutus ja sen ympärille kietoutuva sivistyselämä näkyy ja sen tulee näkyä siellä, missä ajan tärkeimpiä yhteiskunnallisia kysymyksiä pohditaan.

Promootion riemuvuoden tärkeimpien yhteistyökumppaneiden joukossa on Helsingin yliopiston oma yliopistomuseo ja historiallisesti läheinen Kansalliskirjasto.
Yhteistyökumppanit

Muistiorganisaatioista Kansallismuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Mannerheim-museo ja Ateneum ovat esinelainoilla ja tietopalvelulla osallistuneet projektiin. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Svenska Litteratursällskapet tuottavat yhdessä kevään 2023 muistitietokeruun.

Ilman taiteilijoiden panosta - säveltäjä Cecilia Damström, runoilija Cecilia Rinne, solisti David Hackston, designer Ella Boucht - ei hanke olisi saanut tärkeää taiteellista luonnetta. 

Riemuvuoden musiikilliset yhteistyökumppanit ovat prof. Eero Tarasti, prof. Susanna Välimäki, Ylioppilaskunnan Soittajat (pj. Marja Tiainen, kapellimestari Aku Sorensen) ja Akateeminen Laulu (pj. Elina Ovaskainen, taiteellinen johtaja Dominik Vogt).



Tieteentekijät FT Tero Halonen, FT Eva Ahl-Waris, FM Pasi Pykälistö ja FT Jukka Relas ovat toimineet hankkeen voimavaroina. Yhteistyökumppaneiksi lasketaan myös kaikki podcast-sarjan haastateltavat.

Riemuvuosi toimii yhteistyössä neljän tiedekunnan promootiotoimikunnan kanssa.

Yrityksistä mukana on Akateeminen Kirjakauppa.

Ostopalveluina yhteistyössä hankkeen kanssa on podcast-sarjan osalta Jaksomedia Oy.