Kansainväliset maisteriohjelmat

Haluatko suorittaa maisteritutkinnon aidosti kansainvälisessä ja monitieteisessä ympäristössä?

Helsingin yliopiston 35:ssä kansainvälisessä maisteriohjelmassa opiskelet englanniksi. Monissa ohjelmista voit kuitenkin suorittaa opintoja, saada ohjausta ja/tai tehdä pro gradu –tutkielmasi osittain tai kokonaan myös suomeksi ja/tai ruotsiksi. Siksi kansainvälisiä maisteriohjelmia kutsutaan myös vieras- ja monikielisiksi maisteriohjelmiksi.

Tarkista kieli ohjelman omilta verkkosivuilta tai Opintopolusta. Vieras- ja monikielisissä ohjelmissa valitset tutkinnon suorituskielen ja osoitat kielitaitosi siinä kielessä hakiessasi ohjelmaan.

Kansainvälisiin eli vieras- ja monikielisiin maisteriohjelmiin haetaan kerran vuodessa Opintopolussa. Seuraava hakuaika syksyllä 2021 alkaviin opintoihin on 1.12.2020–15.1.2021.

Jos haluat pysyä ajan tasalla kansainvälisiin maisteriohjelmiin hakemisesta, tilaa englanninkielinen uutiskirje (Admissions Newsletter).

Kansainvälisten maisteriohjelmien lisäksi Helsingin yliopistossa voit opiskella kandi- ja maisteriohjelmissa, joiden opetus on kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Voit myös opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science. Etsi koulutuksia.

Hakeminen kansainvälisiin maisteriohjelmiin

Tietoa ja ohjeita sinulle, joka haluat hakea Helsingin yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin. Huomioithan, että osa ohjeista koskee mennyttä hakukierrosta, jonka hakuaika oli 3.10.2019–10.1.2020. Kaikki seuraavan haun (1.12.2020–15.1.2021) ohjeet päivitetään lokakuun 2020 loppuun mennessä.