Opinto-ohjaajalle ja aineenopettajalle

Kuva: opinto-ohjaajien sivut

Oletko lukion tai peruskoulun opinto-ohjaaja tai aineenopettaja? Kerromme sinulle pähkinänkuoressa ajankohtaista tietoa Helsingin yliopiston koulutusohjelmista, hakemisesta sekä sinulle tarjolla olevista palveluista ja tapahtumista, joita voit hyödyntää työssäsi.

  • Kaikki valintatulokset kevään 2020 toiseen yhteishakuun liittyen ovat valmiina viimeistään 15.7.2020.
  • Högskoledagen 29.10.2020 järjestetään etätapahtumana.
  • Yliopistojen oposeminaari 30.10.2020. Tapahtuma järjestetään etätapahtumana.

Helsingin yliopiston tiedekunnat järjestävät alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavat opintonsa koulutusohjelmissa, joissa useimmissa opetetaan yhtä tai useampaa tieteenalaa.

Helsingin yliopistossa voi opiskella

  • 33 suomen- ja ruotsinkielellä tarjottavassa kandiohjelmassa sekä 1 englanninkielisessä kandiohjelmassa,
  • 33 suomen- tai ruotsinkielellä tarjottavassa maisteriohjelmassa, ja
  • 30 englanninkielellä tarjottavassa maisteriohjelmassa.

Ajankohtaiset hakuajat ja kuvaustiedot kaikista Helsingin yliopiston koulutusohjelmista löytyvät Hae opiskelijaksi-sivulta. Kaikkiin ohjelmiin haetaan Opintopolku.fi-palvelussa.

Tutustu myös

Ajankohtaista opiskelijavalinnoissa

Opiskelijamme kertovat lukiolaisille omista opinnoistaan ja Helsingin yliopiston tarjoamista mahdollisuuksista. Infoja pidetään sekä suomeksi että ruotsiksi. Opoilla ja aineenopettajilla on myös mahdollisuus tilata esittely yksittäisistä kandiohjelmista. Pyrimme toteuttamaan alakohtaiset toiveet mahdollisuuksien mukaan.

Tilaa yliopiston esittely

Esittelyjä pidetään lukuvuoden aikana toistasataa ympäri Suomea. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella pidettävät esittelyt järjestetään myös yhteistyössä osakuntien kanssa. Esittely on tilaajalle ilmainen. Laitathan pyynnön esittelystä viimeistään kahta viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Kevään 2020 poikkeustilanteen takia tarjoamme oppilaitoksille mahdollisuutta tilata Helsingin yliopiston etäesittelyitä. Esittelyn voi tilata tuttuun tapaan vierailupyyntölomakkeella. Kun tilaat esittelyn, ilmoita lomakkeella, että kyseessä on etäesittelyn tilaus.

Opiskelijalähettiläämme lähettävät Zoom-linkin etäesittelyyn ja huolehtivat käytännön järjestelyistä. Jos kutenkin oppilaitoksessanne on jokin hyväksi havaittu tapa ja työkalu webinaarien järjestämiseen, voitte toki hoitaa järjestelyt myös itse ja kutsua opiskelijalähettiläämme vain paikalle etäyhteyden päähän.

Pyrimme toteuttamaan mahdollisimman monta etävierailua vielä huhti-toukokuun aikana. Tavanomaisiin lukio- ja kampusvierailuiden aikatauluihin palaamme myöhempänä ajankohtana.

Chattaa opiskelijoidemme kanssa -palvelu hakijoille ja muille kiinnostuneille

Lukiolaisilla ja muilla Helsingin yliopistossa opiskelusta kiinnostuneilla on myös mahdollisuus chatata opiskelijoidemme kanssa.

Chatti on käytössä ympäri vuoden, ja kiinnostuneet voivat ottaa turvallisesti yhteyttä opiskelijoihimme ja jutella opintojen sisällöstä ja opiskelijaelämästä Helsingissä omaan tahtiin. Chattiin ei tarvitse varata aikaa erikseen. Chat toimii Unibuddy-nimisellä alustalla ja se on luonteeltaan WhatsApp-tyylinen.

Chattaa Helsingin yliopiston opiskelijoiden kanssa

 

Voit tilata sähköpostiisi opinto-ohjaajien uutiskirjeen, joka lähetetään lukukausien aikana noin kerran kuussa. Uutiskirjeessä saat tuoreinta tietoa mahdollisuuksista tutustua yliopistoon, valinnoista ja muuta hyödyllistä tietoa.

Uutiskirjeen tilaajien tietoja ei luovuteta ulkopuolisille eikä niitä käytetä muuhun kuin Helsingin yliopiston tiedotus- ja markkinointitarkoituksiin.

Esimerkki opojen uutiskirjeestä

Tilaa sähköpostiisi opinto-ohjaajien uutiskirje

Peru opinto-ohjaajien uutiskirjeen tilaus

Hyödynnä yliopisto-opiskeluun ja sen aloittamiseen liittyviä teemallisia Studera smart-videoita (YouTube), lukiolaisten opetuksessa ja vanhempienilloissa. Ruotsinkielisillä videoilla on suomenkielinen tekstitys.

Tuubitutkinto-videolla havainnollistetaan, mitä yliopistokoulutus tarkoittaa.

Studia Generalia -luentosarjat vuodesta 2009 alkaen

Tiedekulman tapahtumat suorina lähetyksinä, tallenteina tai podcasteina. Voit tilata myös Tiedekulman YouTube-kanavan, jonne kootaan parhaat palat Tiedekulman tapahtumista helposti katsottavina videoklippeinä.

Yliopisto-opinnoista Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston sivuilla: