Opinto-ohjaajalle ja aineenopettajalle

Kuva: opinto-ohjaajien sivut

Oletko lukion tai peruskoulun opinto-ohjaaja tai aineenopettaja? Kerromme sinulle pähkinänkuoressa ajankohtaista tietoa Helsingin yliopiston koulutusohjelmista, hakemisesta sekä sinulle tarjolla olevista palveluista ja tapahtumista, joita voit hyödyntää työssäsi.

Helsingin yliopiston tiedekunnat järjestävät alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavat opintonsa koulutusohjelmissa, joissa useimmissa opetetaan yhtä tai useampaa tieteenalaa.

Helsingin yliopistossa voi opiskella

  • 34 suomen- ja ruotsinkielellä tarjottavassa kandiohjelmassa sekä 1 englanninkielisessä kandiohjelmassa,
  • 27 suomen- tai ruotsinkielellä tarjottavassa maisteriohjelmassa, ja
  • 36 englanninkielellä tarjottavassa maisteriohjelmassa.

Ajankohtaiset hakuajat ja kuvaustiedot kaikista Helsingin yliopiston koulutusohjelmista löytyvät Mitä meillä voi opiskella-sivulta. Kaikkiin ohjelmiin haetaan Opintopolku.fi-palvelussa. Koulutusohjelmien omilta sivuilta löytyvät suorat linkit ohjelman valintaperusteisiin.

Tutustu myös

Ajankohtaista opiskelijavalinnoissa

Opiskelijamme kertovat lukiolaisille omista opinnoistaan ja Helsingin yliopiston tarjoamista mahdollisuuksista. Infoja pidetään sekä suomeksi että ruotsiksi. Opoilla ja aineenopettajilla on myös mahdollisuus tilata esittely yksittäisistä kandiohjelmista. Pyrimme toteuttamaan alakohtaiset toiveet mahdollisuuksien mukaan.

Lukioesittelyt etäyhteyksin kevääseen 2021 saakka

Helsingin yliopiston opiskelijat tekevät toistaiseksi kaikki lukioesittelyt etäyhteyksin. Linjaus perustuu Helsingin yliopiston koronaohjeistukseen ja etäopetussuosituksiin.

Etäesittelyt toteutetaan pääsääntöisesti Zoomin kautta. Opiskelijat toimittavat Zoom-kutsun esittelyn pyytäneelle oppilaitoksen yhteyshenkilölle. Mikäli lukiolla tai oppilaitoksella on jokin muu kuin Zoom-etäyhteysalusta käytössään, pyydämme että oppilaitoksen yhteyshenkilö huolehtii järjestelyistä ja opastaa opiskelijoitamme tarvittaessa teknisen alustan käytössä. Etäesittelyistä siirrytään lähiesittelyihin kun se on jälleen mahdollista.

Esittelyn voi tilata tuttuun tapaan vierailupyyntölomakkeella.

Esittelyjä pidetään lukuvuoden aikana toistasataa ympäri Suomea. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella pidettävät esittelyt järjestetään myös yhteistyössä osakuntien kanssa. Esittely on tilaajalle ilmainen. Laitathan pyynnön esittelystä viimeistään kahta viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Chattaa opiskelijoidemme kanssa -palvelu hakijoille ja muille kiinnostuneille

Lukiolaisilla ja muilla Helsingin yliopistossa opiskelusta kiinnostuneilla on myös mahdollisuus chatata opiskelijoidemme kanssa milloin vain.

Chatti on käytössä ympäri vuoden, ja kiinnostuneet voivat ottaa turvallisesti yhteyttä opiskelijoihimme ja jutella opintojen sisällöstä ja opiskelijaelämästä Helsingissä omaan tahtiin. Chattiin ei tarvitse varata aikaa erikseen. Chat toimii Unibuddy-nimisellä alustalla ja se on luonteeltaan WhatsApp-tyylinen.

Chattaa Helsingin yliopiston opiskelijoiden kanssa

 

Voit tilata sähköpostiisi opinto-ohjaajien uutiskirjeen, joka lähetetään lukukausien aikana noin kerran kuussa. Uutiskirjeessä saat tuoreinta tietoa mahdollisuuksista tutustua yliopistoon, valinnoista ja muuta hyödyllistä tietoa.

Uutiskirjeen tilaajien tietoja ei luovuteta ulkopuolisille eikä niitä käytetä muuhun kuin Helsingin yliopiston tiedotus- ja markkinointitarkoituksiin.

Esimerkki opojen uutiskirjeestä

Tilaa sähköpostiisi opinto-ohjaajien uutiskirje

Peru opinto-ohjaajien uutiskirjeen tilaus

Hyödynnä yliopisto-opiskeluun ja sen aloittamiseen liittyviä teemallisia Studera smart-videoita (YouTube), lukiolaisten opetuksessa ja vanhempienilloissa. Ruotsinkielisillä videoilla on suomenkielinen tekstitys.

Tuubitutkinto-videolla havainnollistetaan, mitä yliopistokoulutus tarkoittaa.

Studia Generalia -luentosarjat vuodesta 2009 alkaen

Tiedekulman tapahtumat suorina lähetyksinä, tallenteina tai podcasteina. Voit tilata myös Tiedekulman YouTube-kanavan, jonne kootaan parhaat palat Tiedekulman tapahtumista helposti katsottavina videoklippeinä.

Yliopisto-opinnoista Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston sivuilla: