Opiskelijatarinoita

Tutustu Helsingin yliopiston opiskelijoiden kokemuksiin koulutusalan löytämisestä, opinnoista, opiskelusta ja vapaa-ajasta. Opiskelijoiden tarinoita löydät myös koulutusohjelmien omilta verkkosivuilta kohdasta Opiskelu.
Uskalla olla sinä. Tuhansia tapoja rakentaa tutkintosi.

Tutustu Helsingin yliopistossa opiskelevien Vincentin, Leonan ja Salaadon tarinoihin siitä, millaiset henkilökohtaiset oivallukset ovat vaikuttaneet oman tien löytämiseen.

Katso Vincentin video ja tutustu myös Vincentin tarinaan; miten hän on päätynyt opiskelemaan kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa ja mitä samoja ominaisuuksia urheilija ja luokanopettaja voivat hyödyntää. 

Katso Leonan video ja lue Leonan tarina siitä, miten hän on toteuttamassa tavoitettansa farmasian opiskelusta yliopistossa, sekä millaista tukea hän on saanut siihen Helsingin yliopistossa.

Katso Salaadon video ja tutustu tarkemmin Salaadon tarinaan siitä, miten hän hyödyntää Helsingin yliopistossa hankkimaansa osaamista jakaen muun muassa tietoa eri ammattivaihtoehdoista ja opiskelumahdollisuuksista peruskoulun oppilaille ja opettajille.

Tutustu opiskelijoiden kokemuksiin

Webinaaritallenteissa opiskelijat kertovat koulutusalan valinnasta, opiskelusta, opinnoista ja opiskelijaelämästä. Opiskelijatarinoja voit lukea myös koulutusohjelmien verkkosivujen etusivulta tai kohdasta Opiskelu.

Kysy opiskelijoiltamme tai hakuneuvojiltamme

Voit kysyä opiskelijoiltamme esimerkiksi millaista opiskelu tietyssä koulutusohjelmassa on, miten opiskelu yliopistossa eroaa esimerkiksi lukiossa opiskelusta, mistä opiskelijan menot ja tulot koostuvat, kuinka yliopistolla ystävystyy uusien ihmisen kanssa jne. Voit valita opiskelijoita hakemalla heitä esim. opiskelualan tai kielen mukaan.

Kaikki kysymykset liittyen hakuprosessiin ja sen eri osa-alueisiin kannattaa osoittaa hakuneuvojillemme.