Kansainväliset maisteriohjelmat

Haluatko suorittaa maisteritutkinnon aidosti kansainvälisessä ja monitieteisessä ympäristössä?

Helsingin yliopiston kansainvälisissä maisteriohjelmissa opiskelet englanniksi. Monissa ohjelmista voit kuitenkin suorittaa opintoja, saada ohjausta ja/tai tehdä pro gradu –tutkielmasi osittain tai kokonaan myös suomeksi ja/tai ruotsiksi. Siksi kansainvälisiä maisteriohjelmia kutsutaan myös vieras- ja monikielisiksi maisteriohjelmiksi. Tarkista kieli ohjelman omilta verkkosivuilta tai Opintopolusta. Vieras- ja monikielisissä ohjelmissa valitset tutkinnon suorituskielen ja osoitat kielitaitosi siinä kielessä hakiessasi ohjelmaan.

Kansainvälisiin eli vieras- ja monikielisiin maisteriohjelmiin haetaan kerran vuodessa Opintopolussa. Seuraava hakuaika on 3.12.2019 klo 8:00 – 10.1.2020 klo 15:00 (syksyllä 2020 alkaviin opintoihin).

Jos haluat pysyä ajan tasalla kansainvälisiin maisteriohjelmiin hakemisesta, tilaa englanninkielinen uutiskirje (Admissions Newsletter).

Näin haet:

  1. Valitse maisteriohjelma, johon haluat hakea.
  2. Tarkista, että olet hakukelpoinen. Valintaperusteet löytyvät Opintopolusta. Löydät linkin jokaisen ohjelman omilta verkkosivuilta.   
  3. Lue hakuohjeet huolellisesti ja varmista jo hyvissä ajoin, että kaikki hakemuksessa vaaditut liitteet täyttävät annetut vaatimukset. Jos valitsemasi ohjelman valintaperusteissa pyydetään motivaatiokirjettä tai portfoliota, valmistele se jo etukäteen.
  4. Hae 3.12.2019 klo 8:00 – 10.1.2020 klo 15:00.

Kansainvälisten maisteriohjelmien lisäksi Helsingin yliopistossa voit opiskella kandi- ja maisteriohjelmissa, joiden opetus on kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Voit myös opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science. Etsi koulutuksia.