Uudet opiskelijat

Kun olet vastaanottanut opiskelupaikan, opintosi alkavat orientoivalla jaksolla elokuun viimeisellä viikolla. Jakson tarkoituksena on antaa sinulle perustiedot tutkintojen rakenteesta, opintoneuvonnan ja -ohjauksen järjestämisestä sekä erilaisista opiskelumahdollisuuksista. Opintoihin orientoivan jakson ohjelma ilmoitetaan Opiskelijan ohjeissa.

Uudet opiskelijat jaetaan koulutusohjelman mukaan tuutoriryhmiin. Tuutori toimii matkaoppaana yliopistomaailmaan ja auttaa sinua pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissasi. Tuutoroinnin kautta tutustut uusiin opiskelukavereihisi ja saat käytännön neuvoja opintojen aloittamisen avuksi.

Tuutorit järjestävät ohjelmaa koko orientoivan viikon ajan ja se kannattaa varata vapaaksi, jotta pääset mukaan tuutorien ryhmälleen järjestämiin tapaamisiin.

Tuutoriryhmiin jako tapahtuu ensimmäisen orientoivan tilaisuuden jälkeen. Mikäli et pääse oman koulutusohjelmasi tuutoriryhmien jakotilaisuuteen, ota yhteys tuutorivastaavaan. Heidän yhteystietonsa löydät Opiskelijan ohjeista.

Kumpulan kampukselle pääset kätevästi julkisen liikenteen kyydissä, polkupyörällä tai jalkaisin. Pysäköintipaikkoja autoille on rajallisesti. Katso sinulle sopivin reitti ja kulkuneuvo Helsingin seudun liikenteen reittioppaasta.

Opetustilat laboratorioineen, opiskelijapalvelut, kampuskirjasto, Unicafe-ravintolat ja -kahvilat sijaitsevat kampuksen Chemicum, Exactum ja Physicum -rakennuksissa.

Opiskelijajärjestöissä pääset vaikuttamaan ja rentoutumaan. Tapaa samanhenkisiä opiskelijoita ja hanki sosiaalista pääomaa tulevaisuutta varten! Kumpulassa toimii yli kymmenen ainejärjestöä. Olet sitten tähtitieteilijä, geologi, ruotsinkielinen fyysikko tai jokin muu, löytyy sinulle varmasti oikea järjestö, joka on täynnä eri-ikäisiä opiskelijoita ja kivaa tekemistä.

Tervetuloa mukaan!

Kumpulan opiskelijajärjestöt