Tutkimus

Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa tehtävä perustutkimus on kansainvälisesti korkeatasoista. Tutkimme puhdasta matematiikkaa ja tieteen syvimpiä kysymyksiä, minkä lisäksi suuri osa tutkimuksestamme keskittyy ratkaisemaan aikamme suuria globaaleja haasteita.

Tiedekunnan neljällä tutkimuksen painoalalla Ilmakehä ja ilmastonmuutos, Materiaalit ja luonnonvarat, Matemaattinen analyysi - algoritmit – ohjelmistot sekä Ajassa muuttuvat systeemit alkuräjähdyksestä yhteiskuntaan saatuja tutkimustuloksia viedään aktiivisesti yhteiskuntaan yhteistyössä julkisten ja muiden tutkimusorganisaatioiden sekä eri kokoisten yritysten kanssa. Avoin tiede luo myös uudenlaisia tutkimusyhteistyö- ja verkostomahdollisuuksia.

Yksi tieteellisen tutkimuksen perusedellytyksistä ja laadun mittareista on siihen myönnetty ulkopuolinen rahoitus. Tiedekunnassa toimivat tutkijat ja tutkimusryhmät ovat menestyneet erinomaisen hyvin kilpailluimman tutkimusrahoituksen hankinnassa (Suomen Akatemian huippuyksiköt, Akatemiaprofessuurit, ERC-rahoitukset jne.).

Tutustu tutkimukseen

Tutustu tutkijoihin

Aleksi Vuorinen: High density QCD matter from first principles

Emilia Kilpua: The structure and evolution of solar magnetic flux ropes and their magnetosheats

Pan Hui: Data Science