Opiskelijaelämä

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijana olet osa suurta luonnontieteellisen osaamisen yhteisöä. Onnittelut erinomaisesta valinnastasi! Opiskelijan ohjeista löydät hyödyllistä tietoa ja linkkejä, jotta pääset mahdollisimman sujuvasti alkuun opinnoissasi.
Tervetuloa, uusi opiskelija!

Kun olet vastaanottanut opiskelupaikan, opintosi alkavat orientoivalla jaksolla elokuun viimeisellä viikolla. Jakson tarkoituksena on antaa sinulle perustiedot tutkintojen rakenteesta, opintoneuvonnan ja -ohjauksen järjestämisestä sekä erilaisista opiskelumahdollisuuksista. Opintoihin orientoivan jakson ohjelma ilmoitetaan Opiskelijan ohjeissa.

Uudet opiskelijat jaetaan koulutusohjelman mukaan tuutoriryhmiin. Tuutori toimii matkaoppaanasi yliopistomaailmaan ja auttaa sinua pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissasi. Tuutoroinnin kautta tutustut uusiin opiskelukavereihisi ja saat käytännön neuvoja opintojen aloittamisen avuksi.

Tuutorit järjestävät ohjelmaa koko orientoivan viikon ajan ja se kannattaa varata vapaaksi. Näin pääset mukaan tuutorien ryhmälleen järjestämiin tapaamisiin.

Tuutoriryhmiin jako tapahtuu ensimmäisen orientoivan tilaisuuden jälkeen. Mikäli et pääse oman koulutusohjelmasi tuutoriryhmien jakotilaisuuteen, ota yhteys tuutorivastaavaan. Heidän yhteystietonsa löydät alla olevasta linkistä.

Näin löydät Kumpulaan

Vehreällä Kumpulanmäellä sijaitseva Kumpulan kampus on eksaktien luonnontieteiden tutkimuksen ja opetuksen keskus vain neljän kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Kampuksen omalta sivulta löydät kartat, kulkuyhteydet ja palvelut kaikki kätevästi yhdeltä sivulta. Voit myös tutustua kampuksen tiloihin vuorovaikutteisessa virtuaaliseikkailussa!

Opiskelijan edut

Opiskelijaelämään kuuluvat kurssien ja tenttien ohella kiinteästi opiskelijaelämän monet aktiviteetit ja opiskelijan edut. Osakunnat ja ainejärjestöt ovat erinomaisia paikkoja tutustua muihin opiskelijoihin. Lisäksi opiskelijoiden saatavilla ovat muun muassa perusterveydenhuolto, opiskelija-asunnot, liikuntapalvelut (UniSport) ja edulliset opiskelijahintaiset lounaat. Lisäksi alennusta saa esim. kulttuuritapahtumista ja julkisen liikenteen lipuista.

Opiskelijajärjestöt

Opiskelijajärjestöissä pääset vaikuttamaan ja rentoutumaan. Tapaa samanhenkisiä opiskelijoita ja hanki sosiaalista pääomaa tulevaisuutta varten! Kumpulassa toimii yli kymmenen ainejärjestöä. Olet sitten tähtitieteilijä, geologi, ruotsinkielinen fyysikko tai jokin muu, löytyy sinulle varmasti oikea järjestö, joka on täynnä eri-ikäisiä opiskelijoita ja kivaa tekemistä. Ainejärjestöjen sähköpostilistojen kautta voit saada myös työtarjouksia jo opiskeluaikanasi.

Tutustu järjestöihin tarkemmin alla olevien linkkien kautta!

 • Matlu ry – Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestöjen edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö
 • Limes ry – Kumpulan kampuksen opiskelijoiden ainejärjestö
 • Kumpula Science International (KSI) – International organization for staff and students at the Kumpula campus from University of Helsinki
 • HAO ry – Helsingin yliopiston aineenopettajaopiskelijoiden ainejärjestö
 • HYK ry – Helsingin Yliopiston kemian opiskelijoiden ainejärjestö
 • Integralis ry – Bachelor’s programme in Science -kandiohjelman ainejärjestö
 • MaO ry – Helsingin yliopiston maantieteen opiskelijoiden ainejärjestö
 • Matrix ry – Helsingin yliopiston matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö
 • Meridiaani ry – Helsingin yliopiston tähtitieteen opiskelijoiden ainejärjestö
 • Mesta ry – Urban Studies and Planning -maisteriohjelman opiskelijoiden ainejärjestö
 • Moodi ry – Helsingin yliopiston tilastotieteen opiskelijoiden järjestö.
 • Resonanssi ry – Helsingin yliopiston fysiikan opiskelijoiden ainejärjestö
 • Spektrum rf – Svensk­språkig ämnesförening vid Helsingfors universitets matematisk-naturvetenskapliga fakultet – matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan ruotsinkielinen ainejärjestö
 • Synop ry – Helsingin yliopiston meteorologian opiskelijoiden ainejärjestö
 • TKO-äly ry – Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden ainejärjestö
 • Vasara ry – Helsingin yliopiston geologian opiskelijoiden ainejärjestö