Valmistuttuasi elintarviketieteiden kandidaatiksi
Kandidaatiksi valmistumisen jälkeen, pääosa opiskelijoista jatkaa maisterinopintoihin. Elintarviketieteiden kandiohjelmasta on suora jatkomahdollisuus elintarviketieteiden maisteriohjelmaan sekä tietyin kriteerein mahdollisuus jatkaa opintoja elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelmassa, kemian ja molekyylitieteiden maisteriohjelmassa, mikrobiologian ja mikrobibiotekniikan maisteriohjelmassa sekä ihmisen ravitsemuksen ja ruokakäyttäytymisen maisteriohjelmassa. Kandidaattitutkinnolla voit pyrkiä myös muihin maisteriohjelmiin Suomessa tai ulkomailla.
Mitä elintarviketieteiden kandidaatin tutkinnossa käytännössä opiskellaan?
Lisäksi osana opiskelua:
Koulutusohjelman pääasiallinen opetuskieli on suomi, mutta joitain opintoja tarjotaan englanninkielisinä. Koulutusohjelman opetus- ja tutkintokielet ovat suomi ja ruotsi. Tämä tarkoittaa, että sinulla on opiskelijana oikeus tehdä opintosuoritukset valitsemallasi kielellä, suomeksi tai ruotsiksi, opetuskielestä riippumatta. Voit käyttää suomea tai ruotsia esitelmissä, ryhmätöissä, kirjallisissa tehtävissä sekä tenteissä. Voit myös saada tenttikysymykset ja muut opintoihin liittyvät tehtävät valitsemallasi kielellä, suomeksi tai ruotsiksi. Suurin osa opetusaineistosta sekä osa opintojaksoista voidaan tarjota englanniksi.
Valinnaisissa opinnoissa on mahdollista suuntautua elintarvikekemiaan ja -teknologiaan, mikrobiologiaan tai ravitsemustieteeseen. Lisäksi opintoja voi valita esim. molekyylibiotieteistä, taloustieteistä ja ympäristötieteistä tai perehtyä mm. ruoan perustuotantoon sekä kuluttaja- ja kehitysmaakysymyksiin. Tutkinnossa ei ole suoranaisia opintosuuntia, vaan pääosa kandidaatin opinnoista on kaikille yhteisiä. Lisäksi tutkinnossa on tilaa valinnaisille opinnoille, joiden avulla voi suuntautua kohti toivottua maisteriohjelmaa. Elintarviketieteiden kandidaatin tutkinto (ETK) on laajuudeltaan 180 opintopistettä (op). Jokaisen opiskelijan tekemään henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sisältyy:
Tieteenalakohtaiset opinnot
Luonnontieteellistä pohjaa tukevat opinnot 52 op
Vaihtoehtoiset ja valinnaiset opinnot 42 op
Asiantuntijatehtäviin valmentavat opinnot 5 op
Työelämäopinnot 5 op
Viestintä- ja kieliopinnot 10 op
Tieto- ja viestintätekniikan ja tiedonhallinnan perusteet 3 op
Tutustu elintarviketieteiden kandiohjelman tutkintorakenteeseen ja kursseihin Opiskelu-palvelussa
Kandidaatin tutkielmassa perehdytään johonkin opiskelijaa kiinnostavaan elintarviketieteen aiheeseen, opitaan laatimaan tieteellinen kirjallinen esitys omalla äidinkielellä ja käyttämään lähdeaineistoja kriittisesti.
Uudet ja vanhat opiskelijat täyttävät Helsingin yliopiston kampukset joka syksy lukuvuoden alkaessa. Iso osa opiskelijaelämästä tapahtuu Viikin, Kumpulan, Meilahden ja Keskustakampuksen kampusalueilla. Opiskelijat arvostavat kotiyliopistossaan etenkin monipuolista opintotarjontaa sekä kanssaopiskelijoitaan. Tältä sivulta löydät tietoa Helsingin yliopiston opiskeluympäristöstä ja opiskelijaelämästä.
Tutustu alla yliopisto-opiskelijan opiskeluympäristöön kotimaassa ja ulkomailla sekä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan tarjoamiin mahdollisuuksiin opiskelijoille. Voit lukea myös asioista, jotka sisältyvät opintojen aloittamiseen.
Elintarviketieteiden opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet kansainväliseen opiskelijavaihtoon. Osa tutkinnosta on mahdollista opiskella ulkomaisissa yliopistoissa. Myös maisteriohjelmien eri maista tulevat opiskelijat sekä kansainväliset tutkijat tuovat kansainvälistä syvyyttä opintoihin.
Viikin biotieteiden kampus tarjoaa monia mahdollisuuksia rikastuttaa opiskelua ja tutkintoa. Opetus ja tutkimus kattavat elintarviketuotantoketjun eri osat ja osaamista voi myös syventää hyödyntäen Helsingin yliopiston muuta opetusta.
Elintarviketieteet toimivat tiiviissä yhteistyössä alan tutkimuslaitosten ja teollisuuden kanssa. Niiden toimintaan ja työpaikkamahdollisuuksiin voi tutustua harjoittelun suorittamisen aikana ja opinnäytetöissä. Opintoihin kuuluu myös ekskursioita. Alan opiskelijana on mahdollisuus osallistua aktiiviseen järjestötoimintaan.
Tutustu lisää elintarvikeylioppilaiden ainejärjestöön Lipidiin.