Ura ja työelämä

Elintarviketeollisuus on yksi Suomen parhaiten työllistävistä teollisuuden aloista ja vakaa työllistäjä talouden vaihtuvissa tilanteissa, sillä elintarvikkeet ovat arjessa välttämättömiä.

Uusien teknologioiden kehityksessä ala on jatkuvassa muutoksessa, mikä tarjoaa hienoja mahdollisuuksia alalle valmistuville opiskelijoille.

Erinomaisten työmahdollisuuksien lisäksi ala on ns. trendikäs tulevaisuuden ala, sillä kiinnostus ruokaa ja ravintoa kohtaan on nousussa.

Urapalvelut

Opinnot ovat osa uraasi. Helsingin yliopistossa urasuunnittelu kuuluu kaikkiin tutkintoihin. Urapalvelut tukee yhteistyössä koulutusohjelmien kanssa kasvuasi asiantuntijaksi osana opintojasi ja erillisin palveluin.

Urapalvelut on tukenasi aina ensimmäisestä opintovuodestasi lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.

Urapalvelut

  • tarjoaa uraohjausta ja työnhaun neuvontaa
  • järjestää infoja, työpajoja ja työelämätapahtumia
  • välittää opiskelijoille soveltuvia työ- ja harjoittelupaikkoja
  • jakaa yliopiston tuen harjoitteluun ja
  • fasilitoi ryhmämentorointiohjelmia.

Tutustu urapalvelujen koko tarjontaan Opiskelijan ohjeissa, teemoissa Työ ja ura sekä Harjoittelu.

Elintarviketieteiden alumnitarinat

Oletko kiinnostunut elintarviketieteiden alumnien kokemuksista ohjelmasta ja työelämästä valmistumisen jälkeen? Mikä heitä inspiroi alassa, miten he saivat nykyisen työnsä ja miten heidän opintonsa hyödyttävät työelämässä?

Maisteriopintomahdollisuudet

Kandidaatin tutkinnon lähtökohtana on antaa hyvät valmiudet maisteriopintoihin Suomessa ja ulkomailla. Pääosa opiskelijoista jatkaakin maisterin tutkintoon saakka. Maisterin tutkinnon suorittaneilla on erittäin hyvät työllistymismahdollisuudet elintarviketeollisuudessa ja elintarvikealan tutkimus-, kehitys-, opetus- ja valvontatehtävissä.

Elintarviketieteiden kandiohjelmasta voit jatkaa seuraaviin maisteriohjelmiin:

Maisteriohjelmiin jatkamisen kriteereistä voit lukea tarkemmin Opiskelijan ohjeista. Voit hakea erillishaussa myös muihin Helsingin yliopiston maisteriohjelmiin tai vaihtoehtoisesti hakea muiden suomalaisten tai ulkomaisten yliopistojen maisteriohjelmiin.

Elintarvikeala työllistäjänä

Alalla on monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Niihin voit tutustua lisää Elintarviketeollisuusliitto ry:n Maistuva ammatti-sivustolla sekä Agronomiliiton sivuilta.

 

 

Helsingin yliopiston alumnit

Kaikki Helsingin yliopiston entiset tutkinto-opiskelijat, vaihto-opiskelijat sekä työntekijät ovat alumnejamme. Helsingin yliopiston alumneja on maailmanlaajuisesti lähes 200 000, ja jo yli 30 000 henkilöä on osa alumnitoimintaamme.

Lue lisää Helsingin yliopiston alumneista ja heidän toiminnastaan.

Etsi Helsingin yliopiston alumneja Linkedinistä.

Opi lisää Helsingin yliopiston alumniyhdistyksestä.