Uusien teknologioiden kehityksessä ala on jatkuvassa muutoksessa, mikä tarjoaa hienoja mahdollisuuksia alalle valmistuville opiskelijoille.
Erinomaisten työmahdollisuuksien lisäksi ala on ns. trendikäs tulevaisuuden ala, sillä kiinnostus ruokaa ja ravintoa kohtaan on nousussa.
Opinnot ovat osa uraasi. Helsingin yliopistossa urasuunnittelu kuuluu kaikkiin tutkintoihin. Urapalvelut tukee yhteistyössä koulutusohjelmien kanssa kasvuasi asiantuntijaksi osana opintojasi ja erillisin palveluin.
Urapalvelut on tukenasi aina ensimmäisestä opintovuodestasi lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.
Urapalvelut
Tutustu urapalvelujen koko tarjontaan Opiskelijan ohjeissa, teemoissa Työ ja ura sekä Harjoittelu.
Oletko kiinnostunut elintarviketieteiden alumnien kokemuksista ohjelmasta ja työelämästä valmistumisen jälkeen? Mikä heitä inspiroi alassa, miten he saivat nykyisen työnsä ja miten heidän opintonsa hyödyttävät työelämässä?
Kandidaatin tutkinnon lähtökohtana on antaa hyvät valmiudet maisteriopintoihin Suomessa ja ulkomailla. Pääosa opiskelijoista jatkaakin maisterin tutkintoon saakka. Maisterin tutkinnon suorittaneilla on erittäin hyvät työllistymismahdollisuudet elintarviketeollisuudessa ja elintarvikealan tutkimus-, kehitys-, opetus- ja valvontatehtävissä.
Elintarviketieteiden kandiohjelmasta voit jatkaa seuraaviin maisteriohjelmiin:
Maisteriohjelmiin jatkamisen kriteereistä voit lukea tarkemmin Opiskelijan ohjeista. Voit hakea erillishaussa myös muihin Helsingin yliopiston maisteriohjelmiin tai vaihtoehtoisesti hakea muiden suomalaisten tai ulkomaisten yliopistojen maisteriohjelmiin.
Alalla on monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Niihin voit tutustua lisää Elintarviketeollisuusliitto ry:n Maistuva ammatti-sivustolla sekä Agronomiliiton sivuilta.
Kaikki Helsingin yliopiston entiset tutkinto-opiskelijat, vaihto-opiskelijat sekä työntekijät ovat alumnejamme. Helsingin yliopiston alumneja on maailmanlaajuisesti lähes 200 000, ja jo yli 30 000 henkilöä on osa alumnitoimintaamme.
Lue lisää Helsingin yliopiston alumneista ja heidän toiminnastaan.