Suomen- ja ruotsinkielisiin koulutusohjelmien hakuaika syksyllä 2025 alkaviin opintoihin on 11.–25.3.2025.
Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.
Tähän ohjelmaan voit hakea yhteishaussa, jos olet suorittanut tai suoritat hakukeväänä korkeakoulukelpoisuuden tuottavan tutkinnon, eli esimerkiksi suomalaisen ylioppilastutkinnon. Useimmissa hakukohteissa voit tulla valituksi sekä ylioppilastodistuksen että valintakokeen perusteella.
Voit myös hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän haun kautta, jos olet suorittanut opintoja avoimessa yliopistossa.
Tarkista hakukohteen valintaperusteista Opintopolussa, millä eri tavoilla sinua kiinnostavaan hakukohteeseen voi tulla valituksi.
Tutustu Elintarviketieteiden kandiohjelman yhteishaun hakuohjeisiin ennen hakua. Valintaperusteet seuraavaan hakuun julkaistaan Opintopolussa aina edeltävänä syksynä. Valintaperusteista löydät tiedon korkeakoulukelpoisuuden tuottavista tutkinnoista ja kielitaidon osoittamisen tavoista.
Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.
Valmistuttuasi elintarviketieteiden kandidaatiksi
Kandidaatiksi valmistumisen jälkeen, pääosa opiskelijoista jatkaa maisterinopintoihin. Elintarviketieteiden kandiohjelmasta on suora jatkomahdollisuus elintarviketieteiden maisteriohjelmaan sekä tietyin kriteerein mahdollisuus jatkaa opintoja elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelmassa, kemian ja molekyylitieteiden maisteriohjelmassa, mikrobiologian ja mikrobibiotekniikan maisteriohjelmassa sekä ihmisen ravitsemuksen ja ruokakäyttäytymisen maisteriohjelmassa. Kandidaattitutkinnolla voit pyrkiä myös muihin maisteriohjelmiin Suomessa tai ulkomailla.
Elintarviketieteiden kandiohjelmasta voit jatkaa seuraaviin maisteriohjelmiin:
Helsingin yliopiston elintarviketieteiden opiskelijat Sanni ja Tuukka, sekä lehtorit Hanna ja Anna-Maija kertovat videolla millaista on opiskella elintarvikealaa yliopistossa. Moderni ihminen on ruoastaan ja ravinnostaan aiempaa paljon tiedostavampi ja vaativampi, mikä luo uusia mahdollisuuksia elintarviketeollisuuden alalla. Uudet teknologiat, eettisyyden ja ekologisuuden vaatimus sekä uudet ruokatrendit luovat mielenkiintoisia suuntautumismahdollisuuksia alan opiskelijoille.
Elintarviketeollisuus on yksi Suomen parhaiten työllistävistä teollisuuden aloista ja vakaa työllistäjä talouden vaihtuvissa tilanteissa, sillä elintarvikkeet ovat arjessa välttämättömiä.
Erinomaisten työmahdollisuuksien lisäksi ala on ns. trendikäs tulevaisuuden ala, sillä kiinnostus ruokaa ja ravintoa kohtaan on nousussa.
Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Älä kysy kaverilta, kysy hakuneuvonnasta! Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.