Tule mukaan tukemaan addiktiolääketieteen tutkimusta

Helsingin yliopiston addiktiolääketieteen tutkimusrahasto tukee erilaisten addiktioiden lääketieteellistä tutkimusta Helsingin yliopistossa. Päihde- ja alkoholiriippuvuudet, nikotiini- ja tupakkariippuvuudet, syömiseen liittyvät häiriöt, kuten lihavuus- ja ahmimishäiriöt, sekä toiminnalliset riippuvuudet, kuten peliriippuvuus, koskettavat suoraan tai välillisesti suurta osaa suomalaisista.
Riippuvuuksien huippututkimus tukee tutkimukseen perustuvaa hoitoa

Helsingin yliopiston addiktiolääketieteen tutkimusrahaston tarkoitus on lisätä tutkimukseen suunnattua rahoitusta erityisesti sellaisille addiktiohäiriöiden tutkijoille, tutkimusryhmille ja tutkimusprojekteille, joilla on mahdollisuus kansainvälisesti korkeatasoisiin tieteellisiin tuloksiin. Rahastosta voidaan tukea myös nuorempien tutkijoiden työtä esimerkiksi matka-apurahoin.

Rahaston perustajat kertovat ideastaan:

– Erilaiset addiktiot kuormittavat kansanterveyttämme merkittävästi. Halusimme perustaa rahaston luodaksemme kanavan, joka auttaa turvaamaan korkeatasoisen ja laaja-alaisen addiktiotutkimuksen jatkuvuuden Suomessa. Mielestämme lääketieteellistä addiktiotutkimusta vahvistamalla voimme ymmärtää addiktioiden syitä ja mekanismeja, löytää keinoja addiktiosairauksien ehkäisemiseksi sekä kehittää tutkimukseen perustuvaa hoitoa.

Rahaston perustajat ovat tutkimusjohtaja, professori Pertti Panula, professori Esa Korpi, dosentt Petri Hyytiä, professor Jaakko Kaprio sekä professori Kirsi Pietiläinen. Helsingin yliopiston addiktiolääketieteen tutkimusrahasto on osa Helsingin yliopiston lääketieteen rahastoa. 

Tule mukaan tukemaan tärkeää tutkimusta

Helsingin yliopiston addiktiolääketieteen rahastoon voi tehdä lahjoituksen verkkolahjoituksena tai tilisiirtona ja lahjakirjalla. 

Lahjoitus verkossa

Valitse verkkolahjoituslomakkeella lahjoituskohteeksi Addiktiolääketieteen tutkimusrahasto (osa lääketieteen lahjoituskohteiden kokonaisuutta) ja maksa lahjoitus suojatusti ja turvallisesti verkkomaksupalvelun kautta. Lahjoitus onnistuu kaikissa suomalaisissa verkkopankeissa sekä useimmilla luottokorteilla verkossa. Voit tehdä lahjoituksen yliopiston rahastoihin ja muihin keräyskohteisiin. Verkossa voit tehdä enintään 20 000 euron suuruisia lahjoituksia. 850 euroa ja sitä suuremmista lahjoituksista pyydämme täyttämään myös lahjakirjan. Löydät lahjakirjapohjan täältä. 

Lahjoitus tilisiirtona

Tee lahjoitus maksamalla lahjoitus yliopiston rahastojen tilille. Helsingin yliopiston rahastot hallinnoi lahjoitusvaroja ja ohjaa ne lahjoittajan tarkoittamaan kohteeseen.  

Tilinumero: Nordea: IBAN = FI15 1660 3001 0767 70, BIC = NDEAFIHH 
Saaja: Helsingin yliopiston rahastot 
Viestiksi: Addiktiolääketieteen tutkimusrahasto, lahjoittajan nimi ja yhteystiedot.  

850 euroa ja sitä suuremmista lahjoituksista pyydämme täyttämään myös lahjakirjan

Erilaiset addiktiot kuormittavat kansanterveyttämme merkittävästi. Halusimme perustaa rahaston luodaksemme kanavan, joka auttaa turvaamaan korkeatasoisen ja laaja-alaisen addiktiotutkimuksen jatkuvuuden Suomessa.