Fazer donerade till coronaforskningen
Det bör vara allas vårt gemensamma mål att man snabbt tar fram diagnostik av coronaviruset och läkemedelsbehandlingar för sjukdomen covid-19, konstaterade man hos Fazer.

Det finländska familjeägda bolaget Fazer donerade 10 000 euro till coronavirusforskningen vid Helsingfors universitets medicinska fakultet.

–  Fazer vill vara med att lösa coronakrisen och stötta återhämtningen av samhället. Genom att understöda forskningen lever vi våra värderingar och hjälper till att hitta lösningar som inte bara gynnar Fazer, utan samhället som helhet, säger Christoph Vitzthum, koncernchef för Fazer-koncernen.

Vid Helsingfors universitet arbetar flera forskningsgrupper med coronaviruset. Forskarna utvecklar intensivt ny diagnostik och läkemedelsbehandlingar för sjukdomen covid-19. Forskningsrönen hjälper också på längre sikt när det gäller att förbereda sig för framtida utmaningar.

Fazer och Helsingfors universitet är partner på många fronter

– På universitetets vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Fazerkoncernen för donationen till stöd för vår kampanj. Det känns fint att vi för detta ändamål fått en donation av ett företag som är bekant för finländare i vida kretsar och som också för universitetet är en viktig partner på många sätt, konstaterar kansler Kaarle Hämeri.

Fazer och Helsingfors universitet har en lång gemensam historia inom många former av forsknings- och innovationssamarbete samt inom spridning av kunskap och kompetens. Hos Fazer arbetar också ett stort antal alumner från universitetet.