Helsingin yliopisto

Tutkimus, opetus, kansainvälinen vuorovaikutus: Helsingin yliopiston tehtävä on tuottaa tutkittua tietoa koko maailman parhaaksi. Tutustu meihin ja tule mukaan luomaan parempaa huomista!

Tutustu yliopistoon

Vuodesta 1640 alkaen Helsingin yliopisto on vaikuttanut vahvasti suomalaisen hyvinvoinnin ja kansallisen identiteetin syntymiseen. Se on ollut mukana luomassa reilua ja tasa-arvoista yhteiskuntaa, jota monilla mittareilla pidetään maailman parhaana. Tänään monitieteinen tiedeyhteisö ratkoo ongelmia, jotka koskettavat meitä jokaista. Rajoja rikkova tutkimus synnyttää ratkaisuja, jotka muotoilevat planeettamme ja koko ihmiskunnan tulevaisuutta.

Töihin Helsingin yliopistoon

Helsingin yliopistossa työskentelee yli 8 000 henkilöä. Työntekijämme tekevät monitieteisiä ratkaisuja paremman maailman hyväksi.

Strategia ja johtaminen

Helsingin yliopisto on vahva vaikuttaja Suomessa ja maailmalla. Ratkomme globaaleja ongelmia yhdessä nykyisten ja uusien kumppanien kanssa.

Helsingin yliopiston strategia 2017–2020

Strategiamme nojaa arvomaailmaamme. Uskomme radikaaliin avoimuuteen – avoimeen tieteeseen, dataan ja innovaatioihin. Tärkeimmät arvomme ovat kriittisyys ja pyrkimys totuuteen.

Professoreita ja opettajia

Helsingin yliopisto haluaa jakaa osaamista, jota on kartutettu vuosikymmenten ja -satojen aikana. Koulutamme huippuosaajia muun muassa ilmaston, syöpien ja geenien tutkimiseen.

Tulevaisuuden opetus

Tulevaisuudessa opetus on kaikille avointa, yhteisöllistä ja opiskelijakeskeistä. Helsingin yliopistossa tulevaisuuden opetus toteutuu jo nyt.

Tule käymään