Testamenttilahjoittaminen
Tieteen avulla on mahdollista löytää ratkaisuja suuriin globaaleihin haasteisiin. Testamenttilahjoitus on mahdollisuus tehdä jälkeen jäävällä omaisuudellasi jotain todella merkittävää tulevaisuuden tieteen,  tulevien sukupolvien ja koko yhteiskunnan hyväksi. 
Pidämme huolta perinnöstäsi

Helsingin yliopisto on luotettava ja vakavarainen testamenttivarallisuuden vastaanottaja ja sijoittaja. Yliopisto vastaanottaa vuosittain useita testamentteja eri tieteenaloille ja yliopistolla on useita kymmeniä historiallisia testamentteihin perustuvia rahastoja. Vanhin perustuu luutnantti Erik Ekestubben testamenttiin vuodelta 1745. 

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan testamenttilahjoittamisesta maanantaina 19.9.2022 klo 17

Järjestämme maanantaina 19.9. klo 17 tilaisuuden, jossa Helsingin yliopiston asiantuntijat kertovat, mitä kaikkea testamenttilahjoitukset mahdollistavat ja miten testamentilla voi tukea tutkimusta ja opiskelua. Tilaisuudessa Helsingin yliopiston varainhankintajohtaja Pia Dolivo ja lakimies Minna Kontro kertovat eri tavoista tukea tutkimusta, opetusta ja opiskelua testamenttilahjoituksella, ja yliopistonlehtori, taidehistorioitsija, FT Anna Ripatti puhuu siitä, mitä hänen saamansa tuki kirjallisuustieteen ja estetiikan professori Maija Lehtosen testamenttilahjoituksesta on mahdollistanut hänen tutkimukselleen.

Tilaisuudessa on varattu aikaa myös keskustelulle ja kysymyksille. Jos seuraat tilaisuutta etänä, voit lähettää kysymyksiä WhatsAppilla tai tekstiviestitse numeroon 050 476 8718.

Voit seurata tilaisuutta etänä tämän linkin kautta tai tulla paikan päälle Helsingin yliopiston Tiedekulmaan, Yliopistonkatu 4. Tilaisuudesta julkaistaan tallenne tilaisuuden jälkeen.

Ilmoittauduthan mukaan tilaisuuteen täällä.

Lämpimästi tervetuloa!

Näin teet testamentin

Testamentin tekijä määrää testamentissaan varojen käytöstä. Perintö tai osa siitä voidaan testamentata suoraan jonkin tieteenalan käyttöön tai Helsingin yliopistolle yleisesti.  

Yliopisto sitoutuu noudattamaan lahjoittajan testamentissaan määrittelemää tahtoa vastaanottaessaan lahjoituksen perunkirjoituksen jälkeen toteuttaen lahjoittajan tahtoa ajassa kestävällä tavalla. 

Testamentin tekemisessä voi auttaa oma uskottu henkilö, asianajaja tai muu vastaava. Yliopisto voi auttaa varojen kohdentamiseen ja muissa lahjoittamiseen liittyvissä sanamuotoiluissa, mikäli testamentin tekijä näin toivoo.

Kerro meille, että muistat Helsingin yliopistoa testamentissasi - kerromme lahjoitusvarojen vaikutuksesta ja halutessasi sinua kiinnostavista aiheista.

Miten voin kohdentaa testamenttini?

Varat voidaan testamentata suoraan tietyn tieteenalan käyttöön tiedekunnan päättämällä tavalla tai varat voidaan rahastoida lahjoittajan nimeä kantavaksi rahastoksi, jolle laaditaan säännöt testamentin jälkisäädösten perusteella.

Nimikkorahastot perustetaan osaksi tiettyä tieteenalarahastoa. Rahasto voidaan perustaa myös testamentin tekijän elinaikana.

Yliopiston lahjoittajasuhteet laatii rahaston säännöt ja neuvoo rahaston perustamiseen liittyvissä kysymyksissä. Rahasto perustetaan yliopiston talousjohtajana päätöksellä osaksi yliopiston rahastojen kokonaisuutta.

Tutustu kaikkiin lahjoituskohteisiin.