Helsingin yliopiston rahastojen tarjoama tuki opetukselle ja tutkimukselle on ollut merkittävää ja vaikuttavaa yliopiston alkuvuosista lähtien. Apurahat ja stipendit mahdollistavat opiskelijoiden ja tutkijoiden keskittymisen opintoihin ja tutkimukseen, kenttätutkimusmatkoihin ja tutkijatapaamisiin. Rahastojen varoja käytetään myös tulevaisuuden kannalta tärkeiden tutkimusalojen ja uusien tieteellisten avausten tukemiseen. Ne varmistavat, että yliopiston tiedeyhteisö voi tarttua joustavasti aikakauden suuriin kysymyksiin ja löytää kestäviä ratkaisuja.
Rahastojen ansiosta Helsingin yliopisto pystyy tukemaan innovatiivista tutkimusta ja tarjoamaan mahdollisuuksia, jotka muuten eivät olisi mahdollisia. Lahjoitusvarojen tarjoama jatkuva tuki on elintärkeää yliopiston menestykselle ja sen kyvylle vastata yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin.
Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan työelämäkurssilla 13 historian opiskelijaa pääsi sukeltamaan yliopistolle lahjoittaneiden henkilöiden elämänvaiheisiin. Jokainen kurssille osallistunut kirjoitti 2–3 pienoiselämäkertaa 1700–2000-luvuilla eläneistä lahjoittajista.
Opiskelijoiden kirjoittamat pienoiselämäkerrat tarjoavat mielenkiintoisia ajankuvia, kertovat inspiroivia henkilötarinoita ja korostavat lahjoittajien merkitystä yliopistolle kautta vuosisatojen. Kurssin tavoitteena oli myös osoittaa, kuinka historian opintoja ja tutkijantaitoja voi hyödyntää työelämässä.
Kurssin vastuuopettajana toimi tunnettu historioitsija ja palkittu tietokirjailija FT Sakari Siltala. Kurssi oli osa historian kandi- ja maisteriohjelman työelämäopintoja ja se oli suunnattu Helsingin yliopiston historian tutkinto-opiskelijoille.
Julkaisemme tällä sivulla pienoiselämäkertoja kuluvan ja ensi vuoden aikana.