Perusta merkkipäiväkeräys

Tutkittua tietoa, koulutusta ja yliopistoja tarvitaan maailman muuttuessa enemmän kuin koskaan. Järjestämällä merkkipäiväkeräyksen voit ohjata syntymäpäiväsi, eläkejuhlasi, väitöspäiväsi tai muun tärkeän päiväsi muistamiset tutkimuksen ja opetuksen tueksi.
Merkkipäivälahjoituksilla teet merkkiteon

Perustamalla merkkipäiväkeräyksen olet mukana auttamassa opiskelijoita ja tutkijoita löytämään ratkaisuja ihmiskunnan suuriin ja pieniin kysymyksiin. Lahjoittamisesta jää pysyvä jälki yliopiston hyväksi. Merkkipäiväkeräys on myös vahva viesti: sen avulla voit kertoa läheisillesi ja tuttavillesi arvoista ja asioista, jotka koet itsellesi tärkeiksi.

Autamme sinua suunnittelemaan näköisesi viestin ja tavan juhlistaa merkkipäiväsi. Alla löydät tarkemmat ohjeet merkkipäivälahjoituksen perustamiseen.

Merkkipäiväkeräyksen perustajana olet myös tervetullut lahjoittajayhteisöömme Kirahviklubiin.

Näin perustat merkkipäiväkeräyksen
Ota yhteyttä

Pohditko merkkipäiväkeräyksen perustamista tai haluaisitko kysyä meiltä jotakin lahjoittamiseen liittyen? Ota yhteyttä - autamme mielellämme! 

Tutustu lahjoituskohteisiin

Löydä itsellesi tärkeä kohde, jota haluat tukea. Jokainen lahjoitus on tärkeä ja auttaa opiskelijoita ja tutkijoita löytämään ratkaisuja ihmiskunnan suuriin ja pieniin kysymyksiin. 

Merkkipäiväkeräyksiä tehdään useita joka vuosi

2000-luvun lahjoitukset ovat osa 1700-luvulta alkavaa Helsingin yliopiston rahastojen historiaa. Merkittävimpiä ensimmäisiä lahjoittajia oli professori, asessori Johan J. Haartman, jonka lahjoituksesta vuodelta 1783 ja myöhemmin testamentista vuonna 1786 tuettiin anatomian, kirurgian ja lapsenpäästöopin professuuria sekä myönnettiin stipendejä lääketieteen opiskelijoille. Hänen lahjoituksensa myötä alkoivat lääketieteen opetusharjoittelut, millä oli suuri vaikutus koko alan kehitykseen.