Valintakoe
Tältä sivulta löydät psykologian ja logopedian valintakoeyhteistyön valintakokeeseen liittyvää tietoa.

Kevään 2022 valintakoe järjestetään keskiviikkona 25.5.2022 klo 9.00–12.00. samanaikaisesti Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Oulun, Tampereen ja Turun yliopistoissa. Valintakokeen ennakkomateriaali ja ohjeet valintakokeeseen osallistuville julkaistaan 27.4.2022 klo 12.00. Valintakoe järjestetään digitaalisessa valintakoejärjestelmässä ja se suoritetaan valvottuna valintakokeena yliopiston osoittamissa tiloissa.

Tarvitset mukaan kokeeseen virallisen henkilöllisyystodistuksen sekä oman kannettavan tietokoneen, jolla osallistut valintakokeeseen. Et voi osallistua valintakokeeseen ilman henkilöllisyystodistusta ja kannettavaa tietokonetta.

Yliopistot suosittelevat valintakokeeseen osallistuville maskin käyttöä valintakokeissa.

Löydät valintakokeen 2022 tehtävät ja vastaukset alta kohdasta Vanhoja valintakokeita. 

Tiedote psykologian ja logopedian valintakokeeseen 2022 osallistuneille

Tutustu Terveydyn ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeisiin koronaviruksen tarttumiseen ja suojautumiseen liittyen hyvissä ajoin ennen valintakokeiseen osallistumista

Sairastuminen ja valintakokeet

 • Jos sinulla on koronavirustartunta (todettu kotitestissä tai virallisessa testissä), et voi osallistua valintakokeeseen.
 • Jos olet käynyt tartuntaepäilyn vuoksi koronavirustestissä etkä ole vielä saanut tuloksia, et voi osallistua valintakokeisiin.
 • Jos sinut on määrätty karanteeniin, et voi osallistua valintakokeisiin.
 • Vaikka sinulle ei olisi todettu koronavirustautia, mutta sinulla on flunssan oireita kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua tai kuumetta, sinun ei tule osallistua valintakokeeseen.

Jos saavut valintakokeisiin ulkomailta, tarkista etukäteen Valtioneuvoston ohjeet maahan saapumiseen.

Kasvomaski

Yliopistot suosittelevat, että käytät kasvomaskia valintakokeissa. Tarvittaessa saat kirurgisen maskin koepaikalta valintakokeen valvojalta. Koronaviruksen riskiryhmään kuuluville ja rokottamattomille tai vajaan koronavirusrokotussarjan saaneille suositellaan sellaista maskia, joka suojaa myös kantajaansa tehokkaasti (FFP2/FFP3). Sinun tulee ottaa mukaan oma maski, jos tarvitset muun kuin kirurgisen maskin. Tietoa suu-nenäsuojuksesta ja hengityksensuojaimista (Työterveyslaitos).

Sinulle toimitetaan viimeistään viikkoa ennen valintakoetta henkilökohtainen tunniste kokeeseen osallistumista varten. Tunniste sisältää QR-koodin ja tiedon valintakokeesi ajasta ja tarkasta paikasta. Linkki tunnisteeseen toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella.

Voit osallistua valintakokeeseen vain sillä paikkakunnalla, jonka olet hakulomakkeella valinnut koepaikaksesi. Huomaathan, että mikäli haet Helsingin yliopiston psykologian maisteriohjelmaan, voit suorittaa valintakokeen ja maisterihakijoille tarkoitetun lisätehtävän ainoastaan Helsingissä.

Myöhässä saapuvia ei oteta kokeeseen.

Huomioithan matkustamiseen liittyvät turvallisuusmääräykset. Hygienia- ja maskisuosituksia tulee noudattaa myös valintakokeisiin saapuessa ja koepaikalla.

Varaudu mahdolliseen pidempään odotusaikaan ulkotiloissa ja varustaudu säänmukaisin varustein.

Tutustu etukäteen sen yliopiston ohjeisiin, jonka järjestämään valintakoetilaisuuteen osallistut:

Sinun tulee varautua esittämään henkilöllisyytesi kokeeseen saapuessa.

Hyväksyttyjä henkilöllisyystodistuksia ovat voimassa oleva

 • passi,
 • suomalainen ajokortti,
 • kuvallinen poliisin myöntämä henkilökortti ja
 • EU-/ETA-alueella myönnetty kuvallinen henkilökortti.

Myös vanhentunut passi tai henkilökortti kelpaa, jos sen voimassaolo on päättynyt enintään vuosi sitten. Sinut täytyy kuitenkin voida tunnistaa asiakirjassa olevasta kuvasta.

Valintakoetta varten hakijoille luodaan yksilöity tunniste. Tarvitset tunnisteen valintakoepäivänä ilmoittautumisessa. Tunniste sisältää QR-koodin ja tiedon valintakokeesi ajasta ja tarkasta paikasta. Linkki tunnisteeseen toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostilla hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella viimeistään viikkoa ennen valintakoetta. Sinulla tulee olla tunniste mukana valintakoetilaisuudessa, joten varaudu esittämään saamasi tunniste puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna. Linkin tunnisteeseen löydät myös omalta hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta viimeistään viikkoa ennen valintakoetta.

Valintakoe on digitaalinen koe, jonka suoritat omalla kannettavalla tietokoneella yliopiston tilassa valintakoepäivänä. Jos saavut väärään valintakoetilaisuuteen, et pääse valintakokeeseen. Et voi osallistua valintakokeeseen ilman kannettavaa tietokonetta. Lataa valintakoetta varten tietokoneesi akku täyteen. Ota mukaan tietokoneesi virtajohto, jotta voit ladata tietokonettasi tarvittaessa. Valintakokeeseen et voi osallistua tabletilla tai puhelimella (Microsoft Surface -laite hyväksytään).

Lait­teis­to- ja verk­ko­vaa­ti­muk­set

Valintakokeen toimivuus riippuu ensi sijassa sopivan selaimen käyttämisestä.

Suosittelemme käyttämään seuraavien selainten ajantasaisia versioita:

 • Edge
 • Chrome
 • Firefox
 • Safari

Selaimessa on oltava JavaScript ja evästeet käytössä. Voit tarkistaa sivulta https://selain.korkeakouluun.fi/ selaimesi version sekä sen, ovatko JavaScript ja evästeet käytössä. Tarkista selaimen asetuksista, että selainversiosi on ajan tasalla ja päivitä tarvittaessa.

Internetselainten lisäosat voivat estää kirjautumisen. Niiden poistamista tai kytkemistä pois päältä suositellaan ennen kokeeseen kirjautumista. Katso tarkemmat ohjeet Firefox- ja Chrome-selaimen lisäosien käytöstä poistamiseen: Näin otat selaimen lisäosat pois päältä (pdf)Mahdolliset VPN-ohjelmistot tulee ottaa pois päältä ennen kokeeseen kirjautumista.

Suosittelemme seuraavia käyttöjärjestelmiä tai niiden uudempia versioita:

 • Windows 10
 • macOS 10.14
 • Ubuntu Linux 18.04 LTS

Emme suosittele valintakokeen suorittamista Chromebook-tietokoneella Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmän ja valintakoejärjestelmän yhteensopivuusongelmien vuoksi.

Valintakoetilaan saa tuoda ainoastaan kannettavan tietokoneen ja suljetun matkapuhelimen. Langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntäviä laitteita, esimerkiksi Bluetooth-yhteyksiä käyttäviä hiiriä, näppäimistöjä, kuulokkeita, älykelloja tai aktiivisuusrannekkeita ei saa tuoda koetilaan. Voit halutessasi ottaa mukaan erillisen langallisen hiiren.

Tietokoneen ruudun suojakalvoa ei saa olla valintakokeessa mukana.

Kokeeseen tulee ottaa mukaan:

 • Kuvallinen henkilöllisyystodistus
 • Kannettava tietokone ja virtajohto. Tabletilla tai puhelimella ei voi osallistua valintakokeeseen. Katso tarkemmat laitevaatimukset kohdasta Kannettava tietokone ja laitteistovaatimukset.
 • Tunniste (QR-koodi). Tunniste lähetetään noin viikkoa ennen valintakoetta tekstiviestillä ja sähköpostilla.
 • Kirjoitusvälineet (lyijykynä tai lyijytäytekynä, teroitin, pyyhekumi, viivoitin) muistiinpanoja varten

Voit ottaa kokeeseen mukaan:

 • Kasvomaski (varamaskit läpinäkyvässä pussissa)
 • Yhden korkillisen juomapullon (ei saa sisältää kahvia tai energiajuomaa)
 • Pienet eväät läpinäkyvässä kääreessä, jos sinun tarvitsee syödä kokeen aikana. Vältä voimakkaasti tuoksuvia tai allergisoivia ruoka-aineita.  
 • Erillisen langallisen hiiren ja näppäimistön. Huom! Langattomien laitteiden käyttö on kielletty.
 • Kokeen aikana mahdollisesti tarvittavat lääkkeet. Lääkkeet on poistettava alkuperäisistä pakkauksista, pl. läpipainopakkaukset. Esitä lääkkeet valvojalle saliin mennessäsi.
 • Kertakäyttöiset korvatulpat. Ota huomioon, että tällöin et mahdollisesti kuule kokeessa annettavia lisäohjeita.
 • Suojavisiirin, kertakäyttöiset suojakäsineet ja käsidesin pienessä läpinäkyvässä pullossa. 

Muiden kuin listassa mainittujen tarvikkeiden mukaan ottaminen ja käyttäminen kokeessa on kiellettyä. Kiellettyjä ovat esimerkiksi:

 • Oma kello (oli sitten älykello tai tavallinen rannekello). Näet jäljellä olevan koeaikasi valintakoejärjestelmästä.
 • Nuuskan ja purukumin käyttö.
 • Omat nenäliinat. Nenäliinoja on saatavilla valintakoesaleissa.
 • Valintakokeessa ei saa käyttää värikyniä tai yliviivaustusseja.

Matkapuhelin tulee sulkea (lentotila) ennen kokeen alkamista ja jättää laukkuun/takin taskuun valvojan osoittamaan paikkaan. Valvojat ohjeistavat mihin voit jättää tavarasi kokeen ajaksi.

Koesaliin siirryttäessä sinun tulee seurata annettuja ohjeita. Kaikkien hakijoiden tulee pestä kädet tai käyttää käsidesiä ennen koesaliin menoa.

Valvojat tarkastavat kokeeseen mukaan ottamasi tavarat saliin tultaessa ja ohjeistavat sinua siitä, mihin sinun tulee koesalissa istua.

Käytyäsi istumaan valmistele koneesi koetta varten. Ohjeet annetaan myös koetilaisuudessa.

 • Liitä tietokoneesi virtajohto pistorasiaan. Avaa tietokone ja mykistä äänet
 • Sulje tietokoneessasi mahdollisesti auki olevat ohjelmat. Poista näytön suojakalvo, jos sellainen on.
 • Kirjaudu valintakoeverkkoon. Koetilassa sinulle kerrotaan valintakoeverkon nimi ja salasana.
 • Avaa valintakoejärjestelmän verkkosivu selaimellasi. Sivun osoite annetaan valintakoetilaisuudessa.
 • Kirjaudu koejärjestelmään henkilötunnuksella ja koetilaisuudessa annettavalla tilakoodilla. Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, saat valvojalta erillisen kirjautumistunnuksen.
 • Valitse kokeen kieli. Et voi muuttaa valintaa sen tehtyäsi.
 • Odota rauhassa kokeen alkamista.

Valintakokeessa voi olla pdf-muodossa olevaa aineistoa. Aineiston saa avata ainoastaan verkkoselaimella. Avatun välilehden saa vetää erilliseen ikkunaan kysymysten rinnalle.

Jos käyttämäsi selain tarjoaa mahdollisuutta etsiä tekstiä pdf-tiedostosta, voit mahdollisuutta käyttää. Etsi-toiminto saattaa käynnistyä esimerkiksi näppäinyhdistelmällä Ctrl+F tai Cmd+F. Etsi-toiminto ei välttämättä löydä kaikkea tekstiä, esimerkiksi kuvissa olevaa tekstiä.

Vain koejärjestelmän käyttö on sallittua. Minkä tahansa muun verkkosivun, tiedoston, ohjelmiston, laitteen, tietokoneen oman laskimen, tavaran, tms. käyttäminen koetilassa ollessasi (ennen koetta, sen aikana ja sen jälkeen) voi johtaa kokeen hylkäämiseen. Myös muu kokeessa havaittu vilppi voi johtaa kokeen hylkäämiseen. Koejärjestelmän ja sen sisällön tallentaminen on kiellettyä. Puhelinta saa käyttää kokeeseen sisään tullessa ja kokeesta lähtiessä tunnisteen (QR-koodin) näyttämiseksi.

Jos alat tuntea flunssan kaltaisia oireita kesken koetilaisuuden, ilmoita tästä välittömästi valvojalle. Sinut voidaan tarvittaessa ohjata toiseen tilaan suorittamaan koe loppuun.

Sinun on mahdollista käydä WC:ssä kesken kokeen. Tällöin sinun tulee viitata ja odottaa, että valvoja saapuu luoksesi ja ohjaa sinut WC-tiloihin ja takaisin. WC käynnit hoidetaan yksi hakija kerrallaan.

Kokeen päättyminen

Valintakokeesta saa poistua aikaisintaan puoli tuntia kokeen ilmoitetusta alkamisajasta.

Valintakoe päättyy, kun itse lopetat kokeen tai koeaika loppuu. Kokeen päätyttyä palauta koe kirjautumalla ulos koejärjestelmästä ja mene näyttämään tunnisteesi (QR-koodi) ja henkilöllisyystodistuksesi valvojalle. Jos tarvitset todistuksen kokeeseen osallistumisesta esimerkiksi armeijaa varten, pyydä samalla todistus valvojalta. Koeajan loputtua valvoja ohjaa hakijat tunnistukseen järjestyksessä. Odota vuoroasi rauhassa paikallasi.

Ota mukaan tavarasi ja siirry pois yliopiston tiloista, kun olet käynyt näyttämässä tunnisteesi ja henkilöllisyystodistuksesi valvojalle. Älä jää odottamaan muita kokeeseen osallistuvia sisätiloihin.

Valintakoejärjestelmän laskimessa on seuraavat toiminnot:

 • yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolasku
 • sulkeet
 • toinen potenssi ja neliöjuuri
 • kymmenpotenssi ja yleinen potenssi
 • trigonometriset funktiot (kulmien arvot asteina)
 • luonnollinen logaritmi (ln) ja kymmenkantainen logaritmi (log)
 • vakiot π ja e
 • edellisen laskutoimituksen tulos ANS-muuttujassa
 • lausekkeen arvon asettaminen muistiin Min ja arvon lukeminen muistista Mout.

Yksilöllisiä järjestelyjä haetaan erillisellä lomakkeella. Hakemuksesta on käytävä täsmällisesti ilmi, millaisia järjestelyjä haetaan. Hakemus toimitetaan siihen yliopistoon, jonka järjestämään valintakoetilaisuuteen hakija on ilmoittanut osallistuvansa.

Valintakoe voidaan järjestää erillisessä tilassa, tai kokeessa voidaan käyttää tarvittaessa erityismateriaalia tai apuvälineitä. Kokeeseen voidaan myöntää lisäaikaa enintään 30min. Myönnettävä lisäaika on sama kaikilla psykologian ja logopedian valintakoeyhteistyössä hakevilla hakijoilla.

Yksilöllisiä järjestelyjä terveydellisistä syistä hakevan on liitettävä hakemukseen lääkärinlausunto, josta selviää vamman tai sairauden laatu ja yksilöllisten järjestelyn tarve. Lukemisen tai kirjoittamisen vaikeuden todentamiseksi vaaditaan erityisopettajan, psykologin tai puheterapeutin lausunto. Todistukseksi yksilöllisten järjestelyiden tarpeesta hyväksytään myös ylioppilastutkintolautakunnan erityisjärjestelypäätös, mikäli erityisjärjestelyjen tarve käy päätöksestä ilmi.

Hakemuksen yksilöllisistä järjestelyistä on oltava yliopistossa viimeistään 6.4.2022 klo 15.00 mennessä. Kyseisen ajankohdan jälkeen saapunut hakemus voidaan hyväksyä vain siinä tapauksessa, että hakija osoittaa tarpeen yksilöllisiin järjestelyihin syntyneen edellä mainitun hakuajan päättymisen jälkeen eikä tarve ole ollut ennakoitavissa ennen sitä.

Yliopiston päätöksessä otetaan huomioon hakijan esittämä selvitys sekä valintakokeen kesto ja luonne. 

Valintakoesuoritusten arvostelu tapahtuu yliopiston ohjeiden mukaisesti ja kokeen arvostelussa hakijaan sovelletaan samoja periaatteita kuin muihin hakijoihin. Lääkärintodistuksia ei liitetä koesuoritukseen eikä tietoa vammasta välitetä kokeen tarkastajalle.

Hakulomakkeet yliopistoittain:

Korkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen.

Valintakoe on yksiosainen ja kestää kolme tuntia. Valintakokeessa voi olla sekä monivalintatehtäviä että muun tyyppisiä tehtäviä.

Tehtävät edellyttävät valintakoevaatimuksena olevan ennakkomateriaalin ja kokeessa jaettavan aineiston ymmärtämistä ja soveltamiskykyä, tieteellisen ajattelutavan ja menetelmien ymmärtämistä, aineistojen tulkintaa sekä päättely- ja oivalluskykyä siinä laajuudessa kuin asiat on esitetty valintakokeen ennakkomateriaalissa ja/tai kokeessa jaettavassa aineistossa. Valintakokeessa voi olla myös laskemista vaativia tehtäviä. Kokeessa voidaan antaa myös taulukoita, kuvia ja kaavoja.

Valintakoetehtävät on mahdollista saada suomen tai ruotsin kielellä ja valintakoetehtäviin voi vastata tehtävien kielen mukaan suomen tai ruotsin kielellä. Kielen valinta tehdään kokeen alussa sähköisessä koejärjestelmässä. Kielivalintaa ei voi muuttaa kesken kokeen. Tehtäviä ei voi saada molemmilla kielillä.

Valintakokeen pisteytystä voidaan painottaa eri tavoin psykologian ja logopedian hakukohteissa. Mahdollisesta painotuksesta ilmoitetaan valintakokeessa valintakoetehtävien yhteydessä. Jos valintakokeen pisteytyksessä on oppiainekohtainen painotus, valintakoepisteiden skaalaus toteutetaan alla kuvatun mallin mukaisesti, mutta koepisteet skaalataan erikseen psykologian hakijoiden kesken ja erikseen logopedian hakijoiden kesken.

Valintakoetehtävistä saatava yhteenlaskettu raakapistemäärä muutetaan valintakoepisteiksi välille 0,000 – 120,000 alla olevan mukaisesti.

 • Kaikista valintakoeyhteistyönä järjestettävään valintakokeeseen osallistuneista hakijoista parhaat 0,1 % saavat lopulliseksi valintakoepistemääräkseen 120,000 pistettä.
 • Skaalauskerroin lasketaan jakamalla luku 120,000 sen hakijan raakapistemäärällä, joka sijoittuu viimeisenä 0,1 % parhaiten vastanneiden joukkoon.
 • Muiden hakijoiden lopullinen valintakoepistemäärä lasketaan kertomalla hakijan raakapistemäärä skaalauskertoimella. Pistemäärä pyöristetään kolmen desimaalin tarkkuudelle.

Valintakokeesta edellytetty vähimmäispistemäärä on puolet skaalatuista maksimipisteistä (60 pistettä).

Jos useilla hakijoilla on samat pisteet ja valittavien kiintiö ylittyisi, ratkaistaan tasasijatilanne seuraavien kriteerien perusteella:

 1. tehtävän 1 kokonaispisteet
 2. tehtävän 2 kokonaispisteet
 3. tehtävän 3 kokonaispisteet
 4. tehtävän 4 kokonaispisteet

Jos tämän jälkeen hakijoita on edelleen tasapisteissä, hyväksytään kaikki tasapisteissä olevat hakijat.

Mistä näen valintakoepisteeni?

Kevään toisen yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2022. Omat valintakoepisteesi tulevat näkyviin Opintopolkuun. Opintopolussa näet valintakokeesta saamasi lopullisen (skaalatun) kokonaispistemäärän, jota valinnassa käytetään.

Omat valintakoevastauksesi saat nähtäväksi Valintakoenäyttö-palvelun kautta. Ohjeet Valintakoenäyttö-palveluun löydät alta.

Valintakoenäyttö-palvelussa näkyvät pisteet ovat raakapisteitä eikä niiden yhteismäärä vastaa Opintopolussa näkyvää lopullista kokonaispistemäärää. Lopullinen, skaalattu kokonaispistemäärä on laskettu muuntamalla raakapisteiden yhteismäärä asteikolle 0,000 – 120,000 (katso kohta ”Valintakokeen pisteytys ja tasasijakriteerit”).

 

Valintakoepisteet-palveluun kirjautuminen

Valintakoepisteet -palvelu aukeaa 8.7.2022 klo 12. Palvelu on auki 31.12.2022 saakka.

 1. Mene sivulle https://tulokset.korkeakouluun.fi. Linkki aktivoituu 8.7.2022.
 2. Kirjaudu sisään käyttäen Suomi.fi -palvelun vahvaa tunnistautumista.

Jos sinulla ei ole käytössä Suomi.fi -palvelun vahvaa tunnistautumistapaa, pääset kirjautumaan palveluun yhteishaussa jättämäsi hakemuksen kautta:

 1. Kun jätit hakemuksen, sait Opintopolusta (osoitteesta noreply@opintopolku.fi) vahvistusviestin otsikolla ”Opintopolku: hakemuksesi on vastaanotettu”. Etsi viesti sähköpostistasi. Varmista, että etsit viestiä siitä sähköpostipalvelusta, jonka sähköpostiosoitteen ilmoitit hakemuksellasi.
 2. Viestissä on linkki hakemuksellesi. Linkki on voimassa 14 vrk. Voit tilata itsellesi uuden linkin klikkaamalla vanhentunutta linkkiä. Klikkaa avautuneelta sivulta kohtaa ”Tilaa uusi hakemuslinkki sähköpostiisi” ja odota, että saat uuden linkin sähköpostiisi. Linkin saapumisessa voi mennä useampi tunti.
 3. Avaa hakemuksesi uuden linkin avulla.
 4. Etsi hakemukseltasi Valintakoepisteet -palvelun linkki. Linkki vie sinut Valintakoepisteet -palveluun.
 

Jos olet tyytymätön valintojen tulokseen, voit hakea yliopistolta siihen kirjallisesti oikaisua 14 päivän kuluessa tulosten julkistamisesta. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perusteltu ja se osoitetaan siihen yliopistoon, jonka tekemää valintapäätöstä vaatimus koskee (22.7.2022 klo 15.00 mennessä).

Mikäli olet hakenut psykologian ja logopedian valintakoeyhteistyössä useampaan eri hakukohteeseen ja haluat vaatia oikaisua useampaan valintapäätökseen, tulee sinun toimittaa oikaisuvaatimus jokaiseen hakukohteeseen ja yliopistoon liittyen erikseen.

Tarkemmat ohjeet oikaisuvaatimuksen tekemiseen ja toimittamiseen yliopistoittain löydät seuraavista linkeistä:

Jos olet tyytymätön yliopiston oikaisuvaatimuksen käsittelystä antamaan päätökseen, voit hakea siihen hallinto-oikeudelta muutosta valittamalla niin kuin hallintolainkäyttölaissa (586/1996 ja 433/1999) säädetään. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksiannosta.

Oikaisuvaatimuksen johdosta valintatulos ei muutu oikaisua hakeneen vahingoksi.

2022

2021

2020

(Koska kaikki suulliseen valintakokeeseen kutsutut hakijat olivat valinneet valintakokeen suorituskieleksi suomen, julkaistaan koetiedot 2020 vain suomeksi.)

Aikaisempien vuosien valintakokeisiin mallivastauksineen voit tutustua Helsingin yliopiston sivuilla.