Ravintola

Aseman ravintola tarjoaa kestävästi ja vastuullisesti tuotettua ruokaa, kotimaisista raaka-aineista valmistettuna, satokauden mukaan.

Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla herkuttelet ympäri vuoden, meren äärellä. Aseman ravintola tarjoaa kestävästi ja vastuullisesti tuotettua ruokaa, kotimaisista raaka-aineista valmistettuna, satokauden mukaan. Ravintolassamme valmistuu mm. ravitsevat aamiaiset, herkulliset lounaat, välipalat ja kahvitarjoilut sekä tietysti juhlatilaisuuksien herkut.

Asemalla tarjoillaan lounas jokaisena arkipäivänä klo 11.30-13. Lounaalla on tarjolla kaksi pääruokavaihtoehtoa, joista toinen on aina vastuullinen kasvisvaihtoehto. Kerran viikossa asemalla on kasvisruokapäivä, tällöin tarjoamme ilmastoviisasta kasvisruokaa esimerkiksi paikallista tofua tai herkullista seitania.

Lounaalle ovat tervetulleita myös muut kuin aseman henkilökunta. Vastuullisen toiminnan periaatteisiin kuuluu hävikin välttäminen, eli valmistamme ruokaa tilausten mukaisesti, joten ilmoitahan etukäteen, mikäli poikkeat lounaalle!

Tilaustarjoilut ryhmille

Voimmeko valmistaa juuri sinun ryhmällesi sopivaa herkkua? Olisiko ilmastoviisas kalakeitto tai hiilipihi vegaanibuffa luonteva valinta teille?  Vierailevat ryhmät voivat tilata omien toiveiden mukaista kokoustarjoilua tai vaikkapa kokonaisen juhlaillallisen.

Keittiömme suursuosikkeja ovat mm. paikallisti leivottu siemennäkkileipä eri levitteillä sekä inkiväärishotti tai smoothie kokouspäivän virkistykseksi. Myös tilaussaunan illanistujaisiin on helppoa tilata herkullista iltapalaa.

Ravintola meren äärellä

Aseman ravintola sijaitsee päärakennuksen alakerrassa, jossa ruoka tarjoillaan linjastosta. Ravintolan ainutlaatuisesta tunnelmasta vastaa näkymä suoraan merelle. Ravintolasalissa on 70 asiakaspaikkaa ja tila on tarpeen mukaan jaettavissa kahteen pienempään osaan.

Tämä lisäksi tarjoilun voi kattaa asemalla erilaisiin kokoustiloihin, kuten takkahuoneelle tai kurssisaliin. Miltä kuulostaisi päiväkahvit tutkimusalus Augustalla tai grillijuhlat paviljongin aurinkoisella terassilla? Illanistujaiset voi järjestää myös saunomisen yhteydessä ja grillata samalla herkullisia vartaita.

Tiesitkö, että keittiössämme valmistuu herkullista tuoretta leipää? Haluaisitko tilata ryhmällesi kotiin vietäväksi saaristolaisleipää tai pikku sämpylöitä? Ota yhteyttä!

Vastuullinen ruokapalvelu

Tvärminne on osallistunut Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaan, jossa kymmenen erilaista ruokapalvelutoimijaa ympäri Suomen kehittää toimintaansa kestävämmäksi ja vähäpäästöisemmäksi. Kehitysohjelman aikana on luotu uusia toimintamalleja kestävän ruokajärjestelmän edistämiseksi ja ammattikeittiöiden kulutuksen päästöjen vähentämiseksi.

Aseman keittiö käyttää mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Muun muassa liha, peruna, kananmunat, jauhot, maito ja maitotaloustuotteet ovat aina kotimaisia. Vuosi vuodelta luomutuotteiden osuus nousee, olemme mukana Portaat luomuun -ohjelmassa. Käytämme vain reilun kaupan luomu kahvia ja teetä.

Tvärminnen keittiön ravintolan toiminnasta vastaa palveluvastaava Saara Silen yhteistyössä Nina Ekbladin ja Tiina Bolbolin kanssa.

 

Saammeko tehdä sinulle tarjouksen?