Asuminen asemalla

Tältä sivulta löydät tietoa majoituksesta, ruokailusta, saunasta, maksuista ja muista onnistuneen vierailun kannalta tärkeistä asioista.

Aseman päärakennuksessa on vastaanotto, luentosaleja, tutkimuslaboratorioita, akvaariohuoneita, työpaja, toimistotiloja tutkijoille ja henkilökunnalle, ja ruokala 70 henkilölle. Majoitukseen on opiskelija-asuntolassa 20 kahden hengen huonetta, tutkija-asuntolassa 10 kahden hengen ja kaksi yhden hengen huonetta ja Paviljongissa 10 yhden hengen huonetta ja yksi kahden hengen huone. Lisäksi löytyy 10-30 lisävuodetta muissa rakennuksissa, joista osa on käytössä vain kesäisin. Muutama suurempi asunto on saatavilla perhemajoitusta tarvitseville tutkijoille.

Huomioithan, että asema sijaitsee meren äärellä, kaukana lähimmistä julkisista palveluista. Asemalla yöpyville on saatavilla peruspalveluita, kuten keittiöt omatoimiseen ruoanlaittoon, sauna ja pesutupa.

Vastaanotto

Vastaanotto sijaitsee päärakennuksessa ja vastaa kaikesta majoitukseen liittyvästä.

Ainutlaatuisia tuotteita Tvärminnestä

Vastaanotosta löydät myös mukavia ja ainutlaatuisia tuotteita, jotka on valmistettu erityisesti Tvärminnen eläintieteellistä asemaa varten. Löydät muun muassa t-paitoja, huppareita lapsille, collegepaitoja aikuisille, keittiöpyyhkeitä, kirjoja ja postikortteja. Tervetuloa!

Majoittuminen

Asemalla on useita majoitusrakennuksia ja erilaisia huoneita asuntoloissa sekä perheasuntoja. Eri vaihtoehdoista saat lisää tietoa vastaanotosta. Majoitukseen kuuluu lakanat ja pyyhkeet, paitsi ei perusopiskelijoiden hintakategoriassa. Voit tuoda myös omat petivaatteet, mutta huomioithan, että makuupussien käyttö ei ole sallittua.

Sisään- ja uloskirjautuminen

Saapuessasi voit noutaa avaimet ja ovikoodit vastaanotosta sen aukioloaikojen puitteissa arkisin klo. 9 - 15. Ilmoitathan hyvissä ajoin, jos saavut aukioloaikojen ulkopuolella, jotta saat tiedon kuinka kirjaudut sisään. Arkisin uloskirjaus on klo. 10:00 mennessä, jos toisin ei ole sovittu. Viikonloppuisin ei ole erillistä uloskirjausaikaa, voit jättää avaimet vastaanoton oven vieressä olevaan postilaatikkoon lähtiessäsi.

Maksaminen

Majoitus- ja ruokailukulut maksetaan vastaanottoon aukioloaikojen puitteissa (käteinen tai korttimaksu). Ruokailut voi maksaa myös suoraan ruokalan kassaan. Laskutus on mahdollista etukäteen sovittaessa.

Ravintola ja ruokailut

Ravintola sijaitsee päärakennuksen pohjakerroksessa. Ravintola palvelee myös aseman ulkopuolisia asiakkaita. Ruokailuihin tulee ilmoittautua vähintään kahta päivää aiemmin. Ruokailemaan mahtuu kerralla noin 70 henkilöä. Ruokaa ja pientä purtavaa on mahdollista ostaa myös mukaan. Ilmoitathan allergiat ja erityisruokavaliot keittiöön etukäteen. Viikonloppuisin keittiö on tavallisesti kiinni, paitsi suurien kurssien ja seminaarien aikaan.

Omatoiminen ruoanlaitto

Asuntoloissa ja perheasunnoissa on perusruoanlaittovälinein varustellut keittiöt omatoimista ruoanlaittoa varten. Keittiöt on tarkoitettu asemalla yöpyvien vieraiden käyttöön.

Sauna

Asemalla on suuri rantasauna josta pääsee uimaan vuoden ympäri. Yleiset saunavuorot majoittuville ovat keskiviikkoisin ja lauantaisin. Muina ajankohtina sauna on varattavissa erikseen.

Lemmikit

Asuntoloissa ei ole valitettavasti saatavilla lemmikkihuoneita, mutta aseman perhehuoneissa on rajoitettu määrä vaihtoehtoja lemmikin kanssa majoittuville.

Kysy lisää majoittumisesta lemmikin kanssa toimistosta.

Pesutupa

Asemalla on kaksi pesutupaa. Paviljonki -asuntolan pesutuvasta löytyy kaksi kuivauskaappia, pesukone ja kuivausrumpu. Huoltorakennuksen pesutuvasta löytyy pesukone, kuivausrumpu ja kuivaushuone. Pesukoneet toimivat 1 € kolikoilla. Yhden koneellisen hinta on 1€ sis. pesuaineen, kuivausrummun, tai kuivaushuoneen käytön.

Julkiset palvelut

Tvärminnen eläintieteellinen asema sijaitsee n. 17 km päässä Hangosta ja n. 30 km päässä Tammisaaresta. Lähimmät kaupat ja julkiset palvelut sijaitsevat Hangossa. Julkista liikennettä asemalta ei kulje, lähin juna tai bussi tulee Lappohjaan, n. 11 km päähän asemalta.

Lisätietoa Hangosta ja Hangon tapahtumista ja palveluista löydät Visit Hangon sivuilta.

Luonnonsuojelualue

Tvärminnen eläintieteellistä asemaa ympäröivät alueet, mukaan lukien saaret, ovat luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettua luonnonsuojelualuetta. Alueelta ei saa ilman lupaa kerätä materiaalia, marjoja, kasveja tai eläimiä, myös kalastus on kielletty. Aseman alueella tulee liikkua merkittyjä reittejä, teitä ja polkuja pitkin. Maihinnousu saariin on luvanvaraista ja sallittu vain tutkimustarkoituksessa.