Aktiviteetteja ryhmille

Haluatko kokouspäivääsi lomaan sopivan aktiviteetin tai oletko tulossa tutustumaan asemalla tehtävään tutkimukseen? Tarjoamme sekä rentouttavia aktiviteetteja luonnossa, että tiedekasvatusta vieraileville ryhmille.
Ainutlaatuinen Itämeri: Tvärminnen eläintieteellisen aseman esittelyluento

Tvärminnen eläintieteellisen aseman esittelyluento on varattavissa ryhmille ympäri vuoden. Vierailun aikana kuulemme asemalla tehtävästä ajankohtaisesta tutkimuksesta, sekä tutustumme tilanteen mukaan tutkimusaluksiin ja muihin Itämeritutkimuksessa käytettäviin varusteisiin. Tavoitteena on kasvattaa ymmärrystä siitä, miten Itämeri vaikuttaa ihmisiin ja miten me vaikutamme mereen.

Kesto: 1 h

Ryhmän koko: max 50 hlö, asemakierroksella max 25 hlö

Kielet: suomi, ruotsi, englanti

Milloin: ympärivuotisesti

Varusteet: sään mukainen vaatetus

Hinta: 101 €, sisältäen alv.

Tutustu Itämeren eliöihin laboratoriossa

Näytteidenotto voidaan yhdistää meren eliöiden tutkimiseen laboratoriossa mikroskooppien ja tunnistuskirjallisuuden avulla. Merentutkijan opastuksella ryhmä analysoi ja syventää tietämystään esimerkiksi planktonista tai pohjaeläimistä.

Laboratorio-osio on mahdollista toteuttaa myös analysoimalla säilöttyjä näytteitä.

Aika: 2 h

Ryhmän koko: max 20

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Milloin: touko-marraskuussa, tutkimustilanteen salliessa.

Varusteet:

Hinta: 150 € /h (sis. alv), minimiaika 2 h. Kokonaishinta riippuu analysoitavista näytteistä ja keräystavasta.

Tutustu Itämereen: Kokeile snorklausta

Kurkkaa Itämeren pinnan alle! Maskin ja snorkkelin avulla osallistujille avautuu uusi maailma. Ohjaajan opastuksella osallistujat tutustuvat snorklaukseen ja oppivat käyttämään tarvittavia varusteita. Varsinaisen snorklauksen aikana opitaan tunnistamaan Itämeren keskeisiä lajeja kuten rakkohaurua ja meriajokasta. Snorklaus voidaan toteuttaa rannalta tai veneestä, sisältö mukautetaan osallistujien iän ja aiempien snorklaustaitojen sekä Itämeren ja sen ekosysteemien tuntemuksen perusteella.

Kesto: 2 h.

Ryhmän koko: 1-10 hlö. Vaatimus uimataito. 

Kielet: suomi, ruotsi, englanti

Milloin: Alkukesästä loppusyksyyn, jos veden lämpötila sallii. Näkyvyys ja veden lämpötila suosivat loppukesää ja alkusyksyä Hangon alueella.

Varusteet: uimapuku ju pyyhe

Hinta: 250 € / ryhmä (sis.alv.), max 10 hlö.

Montako jalkaa merirokolla on? Ohjattu leikkimielinen Itämerivisailu

Varaa hauska tietovisa ja opi samalla uutta Itämerestä! Tämä tietovisa on viihdyttävä tapa kerryttää tietoa Itämerestä; kysymykset koskettavat myös Itämereen liittyviä ongelmia ja niiden ratkaisukeinoja. Itämerivisailu on ohjattu ja sen voi toteuttaa hauskasti ryhmittäin, mikä toimii hyvin tiimihengen herättäjänä.

Kesto: 1 tunti

Ryhmän koko: max 50 hlö

Kielet: suomi, ruotsi, englanti

Milloin: ympärivuotisesti

Varusteet: -

Hinta: 101 €, sisältäen alv.

Itämerivisa Tvärminnen luontopolulla

Reippaile Tvärminnen luontopolkua pitkin ja vastaa samalla hauskoihin ja opettavaisiin kysymyksiin Itämerestä ja Tvärminnen eläintieteellisestä asemasta. Polku on noin 2 km pitkä, ja sen varrella on 14 kysymystä. Osallistujat voivat valita, suorittavatko he visailun yhtenä ryhmänä, vai itsenäisesti pienryhmissä. Itämerivisa on itsenäisesti totetutettava ohjelma, mutta se on tilattava etukäteen.

Kesto: noin 1 h

Ryhmän koko: ei ylärajaa

Kielet: suomi, ruotsi, englanti

Milloin: ympärivuotisesti, talvisin lumitilanteen salliessa

Varusteet: sään mukainen vaatetus, kunnolliset jalkineet

Hinta: 48 €, sisältäen alv.

Metsäkylpy Tvärminnen luonnossa 

Metsäkylvyn aikana nautit Tvärminne merellisestä luonnosta kehosi kaikilla aisteilla. Ohjattu hetki luonnossa auttaa sinua rentoutumaan ja unohtamaan työkiireet. Rauhallinen kävely lähiluonnossa yhdistyy tietoiseen läsnäoloon ja tietoisuuteen luonnon merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. 

Ohjattu metsäkylpy on täydellinen tapa hyvinvoinnin ja terveyden parantamiseen luonnon terveysvaikutuksia hyödyntäen. Jo 15 minuuttia luonnossa riittää alentamaan verenpainetta, leposykettä ja stressin tunnetta, sekä vahvistamaan hyvinvointiamme.

Metsäkylpy sopii kaikille, iästä riippumatta. Metsäkylpyä varten et tarvitse erityisiä varusteita. Pukeudu lämpimästi sään mukaisesti. Metsäkylvyn aikana kävelemme rauhallisesti lyhyitä matkoja, ja aistimme ohjatusti ympärillämme olevaa luontoa.

Kesto: 1 h

Ryhmän koko: max 25

Kielet: suomi, ruotsi, englanti

Milloin: ympärivuotisesti

Varusteet: säänmukainen lämmin vaatetus

Hinta: 101 €, sisältäen alv.

Hyvänolon saunailta ja iltapala

Varaa hyvänolon saunailta ystäviesi kanssa meren äärellä Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla. Rantasauna sijaitsee aivan meren rannassa ja tästä on helppo pulahtaa Itämereen ympäri vuoden!

Hintaan sisältyy rantasauna 4 tunniksi ja iltapala, esimerkiksi Wellingtonia Tvärminneläisittäin: Herkullisen voitaikinan sisään kääritty lohta, pinaattia ja kauden kasviksia, vihersalaatti ja Tvärminnen leipää & levitettä.

Tervetuloa nautiskelemaan meren äärelle!

Kesto: 4 h

Ryhmän koko: Hinta laskettu 10 henkilön minimimäärälle, max 25 hlö. Varattavissa muulloin paitsi keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Kielet: -

Milloin: ympärivuotisesti

Varusteet: oma pyyhe ja uimapuku

Hinta: rantasauna alkaen 29,50 € / hlö sisältäen saunatilat 4 tunniksi ja herkullisen iltapalan.

 

Haluatko lisätietoja?
LUONTOVINKKEJÄ VIERALUASI VARTEN!

Lähde opastetulle kierrokselle Hangon lintuasemalle, jota ylläpitää Helsingin seudun lintutieteellinen yhdistys Tringa. Suomen mantereen eteläsimmässä kärjessä on seurattu ja tutkittu lintujen muuttoa jo yli 40 vuoden ajan. Opastettu kierros yleisöltä muutoin suljetulla lintuaseman alueella kestää noin 1,5h ja sen voi varata lintuaseman verkkokaupasta!Hangon lintuasema tekee tilauksesta lintuopastuksia myös pienryhmille sekä koululuokille ja opiskelijaryhmille eri kielillä. Kysy lisää: opastukset@halias.fi

Tvärminnen kylän luontopolku

Tvärminnen dyyni- ja ketoalueita edustaa Tvärminnen kylän tuntumassa kulkeva n. 3 km:n pituinen luontopolku. Kylän lähiympäristössä on monipuolista luontoa. Reitin varrella on useita harvinaisia tai uhanalaisia kasvi- ja eläinlajeja, joista moni on rauhoitettu luonnonsuojelulain nojalla. Polun varrella on esteetön levähdys- ja grillipaikka, jossa voi tarkkailla lintuja ja ympäröivää luontoa. 

Vinkki! Tvärminnen eläintieteelliseltä asemalta voit kulkea jalan luontopolulle ja nauttia maittavia grilliherkkuja levähdyspaikalla meren ääressä! Kysy tarjousta valmiista grilliherkkupaketista!