Tietoa asemasta

Tvärminnen eläintieteellinen asema sijaitsee Suomenlahden suulla Itämerellä. Se toimii moninaisen, korkeatasoisen biologisen tutkimuksen tukikohtana, harjoittaa ympäristön seurantaa ja tarjoaa tiloja kenttäkursseille ja seminaareille.

Tvärminnen eläintieteellinen asema on osa Helsingin yliopiston tutkimusasemaverkostoa. Bio- ja ympäristötieteellisellä tiedekunnalla on kolme biologista tutkimusasemaa eri puolilla Suomea, ja ne toimivat osaamiskeskittyminä ja tukikohtina monitieteisille tutkimushankkeille ja pitkäaikaisseurannalle.

Lammin biologisella asemalla tutkitaan pohjoista havumetsävyöhykettä ja sen vesistöjä. Kanta-Hämeessä sijaitseva Lammin biologinen asema toimii ympäri vuoden ja tarjoaa mahdollisuuksia monimuotoiseen tutkimukseen ja opetukseen. Asemaa ympäröivät Hämeen lehtevät metsät, Suomen syvimpiin kuuluva Pääjärvi ja perinteinen peltomaisema, jotka tarjoavat lähes loputtomat mahdollisuudet erilaisiin koe- ja tutkimusjärjestelyihin. Asema tarjoaa palveluitaan myös kokousten ja seminaarien järjestäjille ja aseman ympäristön tiede- ja luontopolkuihin voi tutustua kuka vain!

Kilpisjärven biologisella asemalla tutkitaan pohjoista luontoa ja ympäristöä. Asema sijaitsee Saana-tunturin kupeessa, Norjan ja Ruotsin rajojen tuntumassa. Asemalla on toimintaa vuoden ympäri ja se tarjoaa monipuolisia palveluita niin tutkijoille ja opiskelijoille kuin muille kävijöille.