Palveluita tutkijoille

Tältä sivulta löydät tietoa aseman palveluista, varusteista, laitteista ja tiloista. Asema tarjoaa kattavat puitteet rannikkoalueiden ekosysteemien tutkimiseen. Asemalta löytyy useita erikokoisia aluksia, näytteenottovälineistöä, tilat sukeltajille, akvaariohuoneita, analyysilaboratori ja tilaa laboratoriotyöskentelyyn, sekä pitkäaikaisseurantadataa tutkijoiden käyttöön. Tarjoamme myös apua kenttälaitteistojen aennuksiin, sekä koejärjestelmien rakentamiseen. Aseman henkilökunta on paikalla vuoden ympäri ja auttaa mielellään vierailevia tutkijoita. Palvelut, sekä tilojen käyttö on maksullista ja resurssit tulee varata hyvissä ajoin etukäteen.

Kansainvälisen tutkimuksen kieli on englanti, joten linkit vievät englanninkielisille sivuille, joista löydät tarkemmat tiedot palveluista.

Tiedustelut ja varaukset

Kaikkien asemalla työskentelevien tulee täyttää hakemuslomake hyvissä ajoin ennen työskentelyn aloitusta alla olevan linkin kautta. Kesäkauden hakemuksille viimeinen jättöpäivä on maaliskuun lopussa joka vuosi. Suurempia tutkimusprojekteja suunnitellessa tulee aina olla yhteydessä aseman henkilökuntaan, jotta tilojen ja resurssien riittävyys voidaan varmistaa.

Tutkimusalukset

Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla on useita aluksia ja veneitä tutkimuskäyttöä varten. Alukset tarjoavat hyvät puitteet rannikkoalueiden tutkimukseen, kuten 18.5 metrinen tutkimusalus R/V Augusta, joka soveltuu suurempiin näytteenottoihin, tai ilmatyynyalus R/V Saga, joka soveltuu erityisesti kelirikko- ja talvikaudelle. Pienemmät moottoriveneet puolestaan ovat tutkijoiden itse ajettavissa asemalla hyväksytysti suoritetun veneperehdytyksen jälkeen. Soutuveneitä asemalla työskentelevät ja kurssilaiset voivat käyttää veloituksetta.

Lue lisää aseman aluksista alla olevan linkin kautta.

Sukellus

Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla on hyvin varustellut sukellustilat ja useita sukellukseen sopivia aluksia. Aseman palveluihin kuuluvat vedenalaiset näytteenotot ja avustaminen vedenalaisten koejärjestelmien rakentamisessa. Jos olet aikeissa sukeltaa asemalla, tai suunnittelet tutkimusta, joka sisältää vedenalaisia töitä, lue lisää alla olevan linkin kautta ja ota yhteys aseman sukellusvastaavaan.

Asemalla toimii myös Tutkimussukellusakatemia (FSDA) jonka kautta järjestetään laadukasta tutkimussukelluskoulutusta. Voit lukea lisää järjestettävästä koulutuksesta ja akatemian toiminnasta sen omalta sivulta.

Tilat kokeellista tutkimusta varten

Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla on hyvin varustellut tilat kokeellista tutkimusta varten. Asemalta löytyy sekä isompia akvaariohuoneita, että pienempiä tutkimuskylmiöitä, joissa lämpötilaa voidaan säätää. Kesäkaudella kokeita voidaan järjestää myös ulkoakvaariotiloissa ja in situ -olosuhteissa kentällä.

Lue lisää aseman tutkimustiloista alla olevan linkin kautta.

Laboratoriolaitteet ja -palvelut

Tvärminnen eläintieteellisen aseman laboratorio tarjoaa tutkijoille analyysipalveluita ja yleislaboratoriotilaa työskentelyyn, sekä laitteita ja tiloja esimerkiksi erilaisiin analyyseihin, spektroskopiaan, mikroskopiaan ja tyhjiösuodatukseen. Asemalta löytyy laaja valikoima laitteita ja mikroskooppeja tutkijoiden käyttöön.

Tvärminnen asema ylläpitää kaksoiskappaleita Suomen ympäristökeskuksen hallinnoimasta FINMARI -kasviplanktonkokoelmasta. Kokoelma kattaa noin 100 Itämeren kasviplanktonin lajikantaa.

Lue lisää saatavilla olevista resursseista, tiloista ja FINMARI -kasviplanktonkokoelmasta alla olevien linkkien kautta.

Kenttävälineet

Tvärminnen eläintieteellinen asema tarjoaa laajan valikoiman erilaisia tutkimusvälineitä. Asemalta löytyy tavallisimmat vesi- ja pohjanoutimet, käsikäyttöiset sondit, mittarit ja planktonhaavit, sekä isompia kenttävälineitä, kuten sedimenttinoutimia, käytettäväksi R/V Augustalla.

Katso listaus aseman kenttävälineistä ja tarkemmat ohjeet laitteiden varaukseen alla olevan linkin kautta.

Data

Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla on pitkä historia ympäristön seurannasta. Vanhimmat havainnot aseman alueelta ovat 1900-luvun alusta. Lisää tietoa aseman datasta alla olevan linkin kautta.

Luonnonsuojelualue

Suunnitellessasi työskentelyä asemalla huomioithan, että aseman ympäristö, mukaan lukien merialueet ja merenpohja, on luonnonsuojelualuetta. Alueella on sallittu vain tutkimus- ja koulutustoiminta. Liikkuminen on sallittu vain sille merkityillä reiteillä. Kulkeminen vain merkityillä väylillä koskee myös merialueita. Maihinnousu saariin on sallittu vain tutkimustarkoituksessa ja alueella on voimassa kalastuskielto. Alueella tehtävä näytteenotto vaatii erityisluvan. Lupia voi tiedustella aseman tutkimuskoordinaattorin kautta.

Aseman luonnonsuojelualueesta voit lukea lisää alla olevan linkin kautta.

Hinnasto

Lue lisää varauksista ja hinnoista alla olevan linkin kautta.