Helsingin yliopiston Datatuki
Yliopiston Datatuki auttaa tutkijoita kaikissa tutkimusaineistojen hallintaan liittyvissä kysymyksissä. Tarjoamme tutkijoille tutkimusdatan hallintaa, käyttöä, löytyvyyttä ja jakamista tukevia työvälineitä, palveluita sekä koulutusta.
Yliopiston Datatuki

Helsingin yliopiston Datatuki tarjoaa palveluita yliopistolaisille ja HUS Helsingin yliopistolliselle sairaalalle. Neuvontapalvelun kautta yliopiston aineistonhallinnan, tietotekniikan, lakipalvelujen ja arkistojen asiantuntijat auttavat tutkijaa aineistonhallintaan liittyvissä kysymyksissä.

Asiantuntijat etsivät yhdessä tutkijan tai tutkimusryhmän kanssa parhaat ratkaisut tutkimusaineiston hallintaan koko tutkimusaineiston elinkaaren ajan liittyvätpä tutkijoiden tukipyynnöt sitten tallennustilaan, datan jakamiseen, metadataan tai juridisiin kysymyksiin. Datatuki järjestää myös koulutusta ja työpajoja.

Datatuen tavoitat osoitteesta: datasupport@helsinki.fi.

Tutkija on oman tutkimusaineistonsa ja sen hallinnan asiantuntija. Datatuki ei vastaa tutkimusaineistojen hallinnasta eikä anna tukea tutkimusmenetelmissä.

Tukea tutkimusaineistojen elinkaareen
Ajan­koh­tais­ta tutkimusdatapalveluista
  • Think Open -blogi välittää tietoa ajankohtaisista avoimeen tieteeseen ja digitaalisiin tutkimuspalveluihin liittyvistä asioista. Kirjasto osallistuu blogin toteutukseen yhdessä yliopiston muiden toimijoiden kanssa.
  • OpenAIRE rakentaa tieteen avointa saatavuutta edistävää palvelukokonaisuutta Euroopassa. Helsingin yliopiston kirjasto on OpenAIRE-yhteistyön kansallinen koordinoija ja tarjoaa tietoa palveluista.
  • Tieteen tietotekniikan keskus CSC on valtion ja korkeakoulujen omistama kansallinen osaamiskeskus, joka tuottaa korkeatasoisia palveluita tutkimukselle.
  • Avoimen tieteen kansallisen koordinaation verkkosivuille on koottu ajantasaisin tieto käynnissä olevista avoimen tieteen hankkeista.
Aineistonhallinnasta Think Open -blogissa