Opinto-ohjaajalle ja aineenopettajalle

Kuva: opinto-ohjaajien sivut

Oletko lukion tai peruskoulun opinto-ohjaaja tai aineenopettaja? Kerromme sinulle pähkinänkuoressa ajankohtaista tietoa Helsingin yliopiston koulutusohjelmista, hakemisesta sekä sinulle tarjolla olevista palveluista ja tapahtumista, joita voit hyödyntää työssäsi.

  • 28.10.2020: 2020 yhteishaun valintaperusteet päivittyvät Opintopolkuun.
  • 18.3.–1.4.2020: Korkeakoulujen yhteishaku Helsingin yliopiston kotimaisilla kielillä tarjottaviin kandi- ja maisteriohjelmiin. Samanaikaisesti järjestetettävässä erillishaussa voi hakea englanninkieliseen kandiohjelmaan, Bachelor's programme in Science.
  • Valintakokeet Messukeskuksessa 18. – 29. toukokuuta 2020.
  • 30.10.2020: Yliopistojen oposeminaari Hankenilla.

Helsingin yliopiston tiedekunnat järjestävät alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavat opintonsa koulutusohjelmissa, joissa useimmissa opetetaan yhtä tai useampaa tieteenalaa.

Helsingin yliopistossa voi opiskella

  • 33 suomen- ja ruotsinkielellä tarjottavassa kandiohjelmassa sekä 1 englanninkielisessä kandiohjelmassa,
  • 33 suomen- tai ruotsinkielellä tarjottavassa maisteriohjelmassa, ja
  • 30 englanninkielellä tarjottavassa maisteriohjelmassa.

Ajankohtaiset hakuajat ja kuvaustiedot kaikista Helsingin yliopiston koulutusohjelmista löytyvät Hae opiskelijaksi-sivulta. Kaikkiin ohjelmiin haetaan Opintopolku.fi-palvelussa.

Tutustu myös

Ajankohtaista opiskelijavalinnoissa

Voit tilata sähköpostiisi opinto-ohjaajien uutiskirjeen, joka lähetetään lukukausien aikana noin kerran kuussa. Uutiskirjeessä saat tuoreinta tietoa mahdollisuuksista tutustua yliopistoon, valinnoista ja muuta hyödyllistä tietoa.

Uutiskirjeen tilaajien tietoja ei luovuteta ulkopuolisille eikä niitä käytetä muuhun kuin Helsingin yliopiston tiedotus- ja markkinointitarkoituksiin.

Esimerkki opojen uutiskirjeestä

Tilaa sähköpostiisi opinto-ohjaajien uutiskirje

Peru opinto-ohjaajien uutiskirjeen tilaus

Opiskelijamme kertovat lukiolaisille omista opinnoistaan ja Helsingin yliopiston tarjoamista mahdollisuuksista. Tilaisuus voidaan järjestää lukiossa oppitunnilla, yliopiston kampuksella tai verkon välityksellä. Infoja pidetään sekä suomeksi että ruotsiksi. Opoilla ja aineenopettajilla on myös mahdollisuus tilata esittely yksittäisistä kandiohjelmista.

Tilaa yliopiston esittely

Esittelyjä pidetään lukuvuoden aikana toistasataa ympäri Suomea. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella pidettävät esittelyt järjestetään myös yhteistyössä osakuntien kanssa.

 

Hyödynnä yliopisto-opiskeluun ja sen aloittamiseen liittyviä teemallisia Studera smart-videoita (YouTube), lukiolaisten opetuksessa ja vanhempienilloissa. Ruotsinkielisillä videoilla on suomenkielinen tekstitys.

Tuubitutkinto-videolla havainnollistetaan, mitä yliopistokoulutus tarkoittaa.

Studia Generalia -luentosarjat vuodesta 2009 alkaen

Tiedekulman tapahtumat suorina lähetyksinä, tallenteina tai podcasteina. Voit tilata myös Tiedekulman YouTube-kanavan, jonne kootaan parhaat palat Tiedekulman tapahtumista helposti katsottavina videoklippeinä.

Yliopisto-opinnoista Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston sivuilla: