Yliopisto-opiskelusta
Mitä ja minkäkielisiä tutkintoja voit suorittaa Helsingin yliopistossa? Entä millaisia opintoja tukevia lisäpalveluja on tarjolla opiskelijalle? Näihin kysymyksiin saat vastauksia tältä sivulta, josta löydät myös tietoa tavoista, joilla voit tutustua koulutusohjelmiimme ja Helsingin yliopistoon.
Tutustu Helsingin yliopistoon syksyllä 2021

Mitä voin opiskella ruotsiksi Helsingin yliopistossa. Tervetuloa mukaan 28.10. järjestettävään Högskoledageniin.

Millainen paikka Helsingin yliopisto on opiskella? Ilmoittaudu mukaan 18.11. järjestettäviin neljään teemawebinaariin ja
tutustu Helsingin yliopistoon.

Opiskelu Helsingin yliopistossa

Mitä tutkintoja voit suorittaa Helsingin yliopistossa?

  • Alemman korkeakoulututkinnon eli kandidaatin tutkinnon, ja ylemmän korkeakoulututkinnon eli maisterin tutkinnon. Lisäksi voit suorittaa Helsingin yliopistossa oikeusnotaarin tutkinnon sekä lääketieteen, hammaslääketieteen ja eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinnon.
  • Maisterin tutkinnon jälkeen voit halutessasi jatkaa opintoja tohtoriohjelmassa.
  • Useimmat opiskelijat suuntaavat työelämään suoritettuaan maisterin tutkinnon.

Yliopisto-opintojen tavoitteena on kehittää opiskelijan tieteellistä, kriittistä ajattelua sekä oman alan perustietojen syvällistä ymmärrystä.

Tavoiteaika kandidaatin tutkinnon suorittamiseen on kolme vuotta, ja maisterin tutkinnon kaksi vuotta. Opiskelija on itse vastuussa opintojen etenemisestä tavoiteaikojen puitteissa.

Opiskelu ulkomailla

  • Voit suorittaa tutkintoon kuuluvia opintoja opiskelija-vaihdossa lähes kaikissa koulutusohjelmissamme.
  • Vaihtoon voit lähtea mahdollisuuksien mukaan niin kandi-, maisteri- kuin tohtoriopintojenkin aikana.
  • Kohdemaassa opiskellaan joko englannin tai/ja kohdemaan kielellä.

Tutustu Helsingin yliopiston vaihtokohteisiin.
 

Monikielinen yliopisto

Helsingin yliopisto on yksi Suomen kolmesta kaksikielisestä yliopistosta, jossa voi opiskella sekä suomen- että ruotsinkielisissä koulutusohjelmissa. Tutkinnon voi suorittaa englannksi myös useassa maisteriohjelmassa sekä Bachelor's Programme in Science -kandiohjelmassa.

Opiskele tutkinto suomeksi tai ruotsiksi

Helsingin yliopistossa on tarjolla yhteensä 32 kandiohjelmaa ja 27 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan tai osittain suomeksi ja/tai ruotsiksi. Pääosa kandi- ja maisterivaiheen vaiheen koulutusohjelmista on suomenkielisiä.

Voit opiskella kandidaatintutkinnon kokonaan ruotsiksi filosofiassa, historiassa, kasvatustieteissä, pohjoismaisissa kielissä ja kirjallisuuksissa sekä yhteiskuntatieteissä. Lisäksi kahdeksassa kandiohjelmassa voit opiskella ainutlaatuisen kaksikielisen tutkinnon suomeksi ja ruotsiksi.

Maisterin tutkinnon voit suorittaa ruotsiksi yhteiskuntatieteissä, oikeustieteissä, kasvatustieteissä ja humanistisissa tieteissä.

Opiskele tutkinto englanniksi

Helsingin yliopistossa voi tällä hetkellä suorittaa tutkinnon englanniksi yhdessä englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor’s Programme in Science -ohjelmassa.

Englanniksi voit opiskella 36 kansainvälisessä maisteriohjelmassa. Useissa näistä ohjelmista voit suorittaa opintoja, saada ohjausta ja/tai tehdä pro gradu –tutkielmasi osittain tai kokonaan myös suomeksi ja/tai ruotsiksi.

Tohtoriohjelmissa, joita on yhteensä 32, opetuskielenä on pääosin englanti.

"Parasta opinnoissa on ollut se, kun on päässyt valitsemaan opintoja oman mielenkiinnon mukaan!"
Tutustu yliopisto-opiskeluun MOOC-kurssin avulla!

Tiedelukutaidon perusteet kurssilla pääset tutustumaan korkeakoulumaailmaan ja saat välineitä tieteelliseen ajatteluun. Kurssia ovat tehneet yhdessä asiantuntijoita astrofyysikosta havaintopsykologiin.

Kurssin löydät Helsingin yliopiston MOOC-kurssitarjonnasta syöttämällä hakusanaksi tiedelukutaito.

Tapoja tutustua Helsingin yliopistoon

Kiinnostaako sinua Helsingin yliopisto ja yliopisto-opiskelu?

Pääset tutustumaan koulutusohjelmiimme ja opiskelijoihimme hakijatapahtumissa, jotka ovat korona-ajasta johtuen siirtyneet verkkoon. Opiskelijamme löydät myös torstaisin University of Helsinki Instagram-kanavalta ja ympäri vuoden opiskelijachatista.

Yliopisto-opintojen luonteeseen ja koulutusohjelmiemme sisältöihin voit tutustua avoimen yliopiston opintojaksojen ja Helsingin yliopiston avointen MOOC -kurssien kautta. 

Voit saada ideoita tuleviin opintoihisi myös seuraamalla ja kuuntelemalla verkossa luentosarjoja ja ajankohtaisia tiedekeskusteluja. 

Tutustu näihin ja muihin teemoihin tarkemmin alla!

Högskoledagen
Etätapahtumassa pääset tutustumaan ruotsinkielisiin opiskelumahdollisuuksiin Helsingissä. Ohjelmaa järjestetään ruotsin kielellä päivän aikana Helsingin yliopistossa, Svenska handelshögskolanissa, Aalto-yliopistossa, Taideyliopistossa sekä ammattikorkeakoulu Arcadassa.
Myös suomenkieliset lukiolaiset ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan! Tapahtuma järjestetään etänä 28.10.2021.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan.

Tsekkaa Helsingin yliopisto
Etenkin suomenkielisille lukiolaisille ja kaikille Helsingin yliopiston kandiohjelmista kiinnostuneille suunnatussa etätapahtumassa tutustut Helsingin yliopiston kandiohjelmiin.Myös ruotsinkieliset lukiolaiset ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan! Tapahtuma järjestetään etänä 18.11.2021 ja 2.3.2022.

Tutustu ja ilmoittaudu mukaan marraskuun webinaareihin!

Uni på väg
Uni på väg -luentojen avulla pääset kurkistamaan miltä yliopistoluento näyttää. Helsingin yliopiston opiskelijat pitävät noin vartin kestävän luennon aiheesta, joka liittyy heidän opintoihinsa. Uudet yksitoista videota julkaistaan lokakuun 2021 aikana ja löydät linkin niihin tältä sivulta. Videot ovat ruotsinkielisiä.

Voit chattailla opiskelijoidemme kanssa Chattaa opiskelijoiden kanssa -palvelussa, jossa pääset lukemaan myös heidän blogejaan.

Torstaisin opiskelijamme pitävät takeover-päiviä University of Helsinki Instagram-kanavalla kertoen opinnoistaan, opiskelusta ja Helsingin yliopistosta.
 

Tiedekulman tiede- ja ajankohtaisohjelma
Helsingin yliopiston Tiedekulman tiedeteemojen ja yksittäisten tapahtumista koostuvassa ohjelmistossa pääset tutustumaan yliopistossa tehtävään monipuoliseen huippututkimukseen sekä ajankohtaisiin ja päivänpolttaviin aiheisiin.

Katso ja kuuntele tapahtumia suorana tai tallenteena.

Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston Studia Generalia-luentosarjat
Studia Generalia -luentosarjoilla yliopiston asiantuntijat puhuvat maailmasta ja sen ilmiöistä tieteestä käsin.

Voit tutustua aiempiin luentosarjoihin Avoimen yliopiston verkkosivuilla.

Avoimen yliopiston kaikille avoimet opinnot
Avoimessa yliopistossa voit opiskella ja suorittaa Helsingin yliopiston opetussuunnitelmien mukaisia opintoja yliopiston kymmeniltä eri tieteenaloilta ja lähes jokaisesta tiedekunnasta.

Tutustu opintotarjontaan ja ilmoittautumisohjeisiin Avoimen yliopiston verkkosivuilla.

Tutustumiskurssit lukiolaisille
Avoimen yliopiston opintotarjonta pitää sisällään myös 2 opintopisteen laajuisia tutustumiskursseja, jotka johdattelevat eri tieteenalojen opintoihin. Osa jaksoista sisältää täydentämismahdollisuuden laajemmaksi (5 op) suoritukseksi. Tutustumiskurssit sisältyvät Avoimen lukiolaisille soveltuviin opintojaksoihin ja ilmoittautuminen niille tapahtuu Avoimen yliopiston kautta.

Helsingin yliopiston MOOC-kurssit
MOOCit (Massive Open Online Course) kuuluvat niin ikään yliopiston koulutusohjelmien opintosuunnitelmiin.

Tutustu tarjontaan Jatkuvan oppimisen -sivuilla.

 

Helsingin yliopistolla on Helsingissä neljä kampusta ja lisäksi toimipisteitä yhdeksällä muulla paikkakunnalla. Helsingin yliopisto toimii monessa maailmankolkassa - Kilpisjärveltä Keniaan.

Helsingin yliopisto tarjoaa sinulle monipuoliset opiskelu- ja oppimisympäristöt. Voit esimerkiksi hiljentyä kirjan äärelle tai käydä vilkkaita keskusteluja opiskelukavereiden ja henkilökunnan kanssa joko kampuksilla tai virtuaalisesti.

Opiskelijan ja opintojen tukipalveluja