Tapaa meidät

Millaista yliopistossa on opiskella? Tule tutustumaan yliopiston opintotarjontaan ja opiskeluun. Tältä sivulta löydät tietoa opiskeluinfoista, avointen ovien tapahtumista, messuista ja yleisölle avoimista luennoista.

MEILAHDEN KAMPUSPÄIVÄ

Meilahden kampuspäivänä 27.3.2019. Ohjelmassa on opastettuja tutustumiskäyntejä useisiin eri kohteisiin, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Lisäksi ohjelmassa on tapahtumatorin esittelypisteet sekä huippukiinnostavia luentoja.

KOE KAMPUS

Koe kampus! järjestetään seuraavan kerran 24.10.2019 Aalto-yliopistossa ja Taideyliopistossa. Helsingin yliopisto ei osallistu tapahtumaan 2019. Tapahtumassa osallistujat pääsevät kiertämään kampuksilla, kurkistamaan suljettujen ovien taakse laboratorioihin ja luentosaleihin, tapaamaan opiskelijoita sekä osallistumaan eri tieteenalojen miniluennoille ja infotilaisuuksiin.

HÖGSKOLEDAGEN

Högskoledagen järjestetään seuraavan kerran 31.10.2019. Tapahtuma tarjoaa tilaisuuden tutustua ruotsinkielisiin opiskelumahdollisuuksiin Helsingissä. Ohjelmaa järjestetään ruotsin kielellä päivän aikana Helsingin yliopistossa, Hanken Svenska handelshögskolanissa, Aalto-yliopistossa, Taideyliopistossa sekä ammattikorkeakoulu Arcadassa.

Helsingin yliopisto ei osallistu 2019 Studia-messuille Helsingin Messukeskuksessa, jotka järjestetään 3.-4.12.2019.

Uni på väg -konseptissa Helsingin yliopiston opiskelijat ja tutkijat jalkautuvat ruotsinkielisiin lukioihin ympäri Suomea opettamaan yhden aamu- tai iltapäivän ajaksi. Tarkoituksena on näyttää lukiolaisille minkälaista on opiskelu yliopistossa sekä esitellä Helsingin yliopiston monipuolista koulutustarjontaa.

Uni på väg -konseptissa:

  • yliopiston ruotsinkieliset opiskelijat ja tutkijat pitävät lukion oppitunneilla useita samanaikaisia luentoja
  • oppilaat voivat päivän aikana osallistua kahdelle eri luennolle
  • ohjelma ja luentojen teemat räätälöidään lukion toiveiden ja tarpeiden mukaan. Katso esimerkki ohjelmasta.

Kiinnostuitko? Jos haluat, että Uni på väg tulee kouluusi, ota yhteyttä svenska-arenden@helsinki.fi

Yliopistolla järjestetään yleisölle avoimia luentoja, joita voi usein seurata myös verkon välityksellä.

Tiedekulma tarjoaa tilan huipputieteen äärelle. Tiedeteemojen ja yksittäisten tapahtumien ympärille rakentuvassa ohjelmistosta tarkastellaan niin yliopistossa tehtävää monipuolista huippututkimusta kuin ajankohtaisia ja päivänpolttavia aiheita. Voit katsoa ja kuunnella tapahtumia suorana tai tallenteena. Löydät Tiedekulman osoitteesta Yliopistonkatu 4.

Studia Generalia -luentosarjoilla yliopiston asiantuntijat puhuvat maailmasta ja sen ilmiöistä tieteestä käsin. Kaikille avoin luentosarja järjestetään seuraavan kerran 5.2.-12.3.2019 Helsingin yliopistossa Tiedekulmassa teemana pelko. Luentoja voi seurata myös verkossa suorana lähetyksenä ja jälkikäteen. Tervetuloa!

Dyna-miitit on konsepti, jossa pääset tutustumaan suomalaiseen luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamiseen. Voit osallistua mm. yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen järjestämiin luonnontiede- matematiikka- ja teknologia-aiheisiin yleisötapahtumiin ja raportoida niitä oppimispäiväkirjatyyppisesti. Riittävän määrän osallistumisia raportoimalla saat LUMA-diplomin, jota vastaan voit anoa lukion kurssisuoritusta oman lukiosi rehtorilta.

Tieteen päivät järjestetään Helsingissä 9.-13.1.2019.