Tapaa meidät

Millaista yliopistossa on opiskella? Tule tutustumaan yliopiston opintotarjontaan ja opiskeluun. Tältä sivulta löydät tietoa opiskeluinfoista, avointen ovien tapahtumista, messuista ja yleisölle avoimista luennoista.

KOE KAMPUS

Koe kampus! järjestetään seuraavan kerran 25.10.2018. Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston kanssa järjestettävässä tapahtumassa osallistujat pääsevät kiertämään kampuksilla, kurkistamaan suljettujen ovien taakse laboratorioihin ja luentosaleihin, tapaamaan opiskelijoita sekä osallistumaan eri tieteenalojen miniluennoille ja infotilaisuuksiin. Alumnit kertovat -ohjelmanumerossa Helsingin yliopiston eri tiedekunnista valmistuneet kertovat, millaisia eväitä opiskelu antoi työuralle. Tutustu alumneihin täällä.

HÖGSKOLEDAGEN

Högskoledagen järjestetään seuraavan kerran 1.11.2018. Tapahtuma tarjoaa tilaisuuden tutustua ruotsinkielisiin opiskelumahdollisuuksiin Helsingissä. Ohjelmaa järjestetään ruotsin kielellä päivän aikana Helsingin yliopistossa, Hanken Svenska handelshögskolanissa, Aalto-yliopistossa, Taideyliopistossa sekä ammattikorkeakoulu Arcadassa.

MEILAHDEN KAMPUSPÄIVÄ

Meilahden kampuspäivänä 22.3.2018 tutustutaan lääketieteelliseen tiedekuntaan. Ohjelmassa on opastettuja tutustumiskäyntejä useisiin eri kohteisiin, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Lisäksi ohjelmassa on tapahtumatorin esittelypisteet sekä huippukiinnostavia luentoja. Ilmoittaudu tapahtumaan täällä. Ilmoittautuminen päättyy 16.2.2018 klo 16.

AVOIMEN YLIOPISTON INFO

Ovet auki Avoimeen – Avoimen yliopiston lukuvuoden avajaiset ja infotilaisuus 28.8.2018 klo 15-19.00.

Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston lukuvuoden avajaiset sekä infotilaisuus opinnoista järjestetään Tiedekulmassa. Tapahtuma on maksuton ja kaikki Avoimen yliopiston opinnoista kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan. Tarjolla on ohjelmaa tietoiskuista miniluentoihin. Fönsteriin levittäytyvät infopisteet, joilla on tavattavissa Avoimen yliopiston omaa henkilökuntaa sekä HelpDesk ja Hakijapalvelut. Tule oppimaan lisää Avoimesta, juhlistamaan lukuvuoden aloitusta sekä tutustumaan Avoimen yliopiston tarjoamiin opiskelumahdollisuuksiin.

Lisätietoja tapahtumasta täältä.

Tule vierailemaan Helsingin yliopiston ja Avoimen yliopiston yhteiselle osastolle Studia-messuille Messukeskukseen. Seuraavan kerran messut järjestetään 27.–28.11.2018.

Yliopiston osastolla voit jututtaa tiedekuntien opiskelijoita ja henkilökuntaa sinua askarruttavissa kysymyksissä.

Uni på väg -konseptissa Helsingin yliopiston opiskelijat ja tutkijat jalkautuvat ruotsinkielisiin lukioihin ympäri Suomea opettamaan yhden aamu- tai iltapäivän ajaksi. Tarkoituksena on näyttää lukiolaisille minkälaista on opiskelu yliopistossa sekä esitellä Helsingin yliopiston monipuolista koulutustarjontaa.

Uni på väg -konseptissa:

  • yliopiston ruotsinkieliset opiskelijat ja tutkijat pitävät lukion oppitunneilla useita samanaikaisia luentoja
  • oppilaat voivat päivän aikana osallistua kahdelle eri luennolle
  • ohjelma ja luentojen teemat räätälöidään lukion toiveiden ja tarpeiden mukaan. Katso esimerkki ohjelmasta.

Kiinnostuitko? Jos haluat, että Uni på väg tulee kouluusi, ota yhteyttä svenska-arenden@helsinki.fi

Yliopistolla järjestetään yleisölle avoimia luentoja, joita voi usein seurata myös verkon välityksellä.

Tiedekulma tarjoaa tilan huipputieteen äärelle. Tiedeteemojen ja yksittäisten tapahtumien ympärille rakentuvassa ohjelmistosta tarkastellaan niin yliopistossa tehtävää monipuolista huippututkimusta kuin ajankohtaisia ja päivänpolttavia aiheita. Löydät Tiedekulman osoitteesta Yliopistonkatu 4.

Studia Generalia on Avoimen yliopiston järjestämä luentosarja, jossa tiettyä teemaa käsitellään monen eri oppiaineen näkökulmasta. Kevään 2018 luentosarjalla (22.2.-22.3.) mennään metsään ja ihastellaan sen ihmeitä. Luentoja voi seurata myös suorana ja tallenteina verkossa. Studia Generalia on kaikille avoin ja maksuton.

Meilahden kampuspäivänä 23.3.2018 tutustutaan lääketieteelliseen tiedekuntaan, Biomedicum Helsinki, Haartmaninkatu 8. Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 16.2.2018 klo 16.

Dyna-miitit on konsepti, jossa pääset tutustumaan suomalaiseen luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamiseen. Voit osallistua mm. yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen järjestämiin luonnontiede- matematiikka- ja teknologia-aiheisiin yleisötapahtumiin ja raportoida niitä oppimispäiväkirjatyyppisesti. Riittävän määrän osallistumisia raportoimalla saat LUMA-diplomin, jota vastaan voit anoa lukion kurssisuoritusta oman lukiosi rehtorilta.

Tieteen päivät järjestetään seuraavan kerran Helsingissä 18.1.2018.

Uni: Nu – heta möten mellan vetenskap och debatt. Du får träffa framstående experter och se de gnistor som uppstår när idéer och teorier möts. Seriens föreläsningar bandades och sändes i realtid, länkar till alla föreläsningsklipp hittar du på webbsidan.