Helsingin yliopistossa on tarjolla laaja-alaisia ja monitieteisiä suomen- ja ruotsinkielisiä kandidaatti- ja maisteriohjelmia, joissa voit opiskella joustavasti useampaa eri tieteenalaa aina yli tiedekuntarajojen.

Löydät Helsingin yliopiston tarjoamat suomen- ja ruotsinkieliset kandi- ja maisteriohjelmat koulutustarjonnasta.

Voit hakea Helsingin yliopiston kandidaattiohjelmiin, kandidaatti- ja maisteriohjelmiin sekä maisteriohjelmiin korkeakoulujen yhteishaussa. Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa.

  • Lue huolellisesti hakukohteesi ohjeet
  • Täytä hakemus huolellisesti 
  • Priorisoi koulutukset
  • Yhteishaussa voi hakea korkeintaan kuuteen eri hakukohteeseen.
  • Sinulle tarjotaan korkeakoulujen yhteishaussa opiskelupaikkaa koulutuksesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää. Voit ottaa vain yhden opiskelupaikan vastaan.
  • Muistathan, että hakukohteita ei voi muuttaa, poistaa eikä lisätä hakuajan päättymisen jälkeen.
  • Kun olet lähettänyt hakulomakkeesi, saat siitä vahvistusviestin sähköpostiin. Varmista, että saat vahvistusviestin 24 tunnin kuluessa hakemuksen lähettämisestä. Muista myös lähettää tarvittavat liitteet korkeakouluun ajoissa.
  • Hakukohteeseen ei voida valita hakijaa, joka ei ole osoittanut hakukelpoisuuttaan.
  • Näet hakulomakkeesi ja siihen liittyneet liitepyynnöt Opintopolku-sivun kautta kirjautumalla Omaan Opintopolkuun. Saat liitepyynnöt myös hakemuksessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen.
  • Älä jätä hakemista viime tippaan

Osaan koulutuksista hakuprosessiin kuuluu ennakkotehtäviä tai valintakokeita. Yleensä valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua. Tarkista koepäivämäärät ja valintakoemateriaali kunkin hakukohteen osalta Helsingin yliopiston koulutustarjonnasta. Löydät tiedot myös hakukohteen valintaperusteista Opintopolusta kohdasta ”Pääsy- ja soveltuvuuskoe”.

Tiedot koesaleista julkaistaan valintakokeiden paikat-sivulla. Sivu päivitetään koekohtaisesti n. viikkoa ennen koetta. Katso lisätietoa valintakokeista-sivulta.

Valinnan tulokset ovat nähtävissä Oma Opintopolku -palvelussa. Kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun näet valintojen tulokset ja voit ottaa paikan vastaan. Lisätietoa Opintopolusta.

Muista, että paikan vastaanottamisen lisäksi sinun tulee ilmoittautua myös korkeakouluun.

Huomaathan, ettei Helsingin yliopisto julkaise verkkosivuillaan yhteishaun valinnan tuloksia.

Yhden opiskelupaikan säännös koskee sekä yhteishakuja, erillishakuja että yliopistojen jatkotutkintoihin (lisensiaatti, tohtori) johtavien koulutusten hakuja. Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

Olemme keränneet verkkosivuillemme koonnin usein kysytyistä kysymyksistä. Suosittelemme tutustumaan näihin kysymyksiin ja vastauksiin.

Onko sinulla kysyttävää Helsingin yliopiston tarjoamista opiskelumahdollisuuksista tai hakemisesta yliopistoon? Ota yhteyttä Helsingin yliopiston hakijapalveluihin.

Hakijapalvelujen yhteystiedot

Jos haluat tarkastella aikaisempien vuosien tilastoja Helsingin yliopiston opiskelijavalinnoista, löydät ne täältä.