Testamentti tulevaisuuden tieteen tueksi

Tieteen avulla on mahdollista löytää ratkaisuja suuriin globaaleihin haasteisiin. Testamenttilahjoitus on mahdollisuus tehdä jälkeenjäävällä omaisuudellasi jotain todella merkittävää tulevaisuuden tieteen, tulevien sukupolvien ja koko yhteiskunnan hyväksi. 

Helsingin yliopisto on luotettava ja vakavarainen testamenttivarallisuuden vastaanottaja ja sijoittaja. Yliopisto vastaanottaa vuosittain useita testamentteja eri tieteenaloille ja yliopistolla on useita kymmeniä historiallisia testamentteihin perustuvia rahastoja. Vanhin perustuu luutnantti Erik Ekestubben testamenttiin vuodelta 1745.

Helsingin yliopiston testamenttitilaisuus 8.9.2020

Helsingin yliopiston testamenttitilaisuudessa puhuivat siviilioikeuden professori Urpo Kangas, lääketieteellisen tidekunnan dekaani, professori Kari Reijula, lakimies Minna Kontro ja yhteiskuntasuhteiden päällikkö Pia Dolivo. Puheenvuorojen esitysmateriaalit löydät oikealla olevista pdf-tiedostoista.

Urpo Kangas: Varallisuuden periytyminen

Siviilioikeuden professori Urpo Kangas piti puheenvuoron varallisuuden periytymisestä Helsingin yliopiston testamenttitilaisuudessa syksyllä 2019.

Lakimies Minna Kontro ja yhteiskuntasuhteiden päällikkö Pia Dolivo: Testamenttivarallisuus ja Helsingin yliopisto

Lakimies Minna Kontro ja yhteiskuntasuhteiden päällikkö Pia Dolivo kertoivat testamenttivarallisuudesta Helsingin yliopiston testamenttitilaisuudessa syksyllä 2019.