Kiitos lahjoittajat!

Helsingin yliopisto haluaa kiittää kaikkia lahjoittajiaan ja kumppaneitaan. Helsingin yliopiston Tekoja maailman parhaaksi -varainhankintakampanja keräsi lahjoituksina 48 miljoonaa euroa. Lahjoitusten ansiosta yliopisto pystyy jatkossakin tekemään uusia avauksia ja korkeatasoista tutkimusta. Helsingin yliopisto jatkaa aktiivista varainhankintaa ja uusi varainhankintakampanja esitellään ensi syksynä. Kutsumme sinut mukaan rakentamaan parempaa tulevaisuutta ja ratkaisemaan globaaleja haasteita.

Kiitos lahjoittajat ja yhteistyökumppanit! Vuodesta 2013 alkaen varainhankintakampanjaan on tullut mukaan yli 2000 lahjoittajaa, jotka ovat tehneet lahjoituksia yli 50 miljoonalla eurolla.  

 

  • Lahjoituksia kesäkuun 2018 loppuun mennessä yli 52 miljoonaa euroa yli 2000 lahjoittajalta. 
  • Suurimmat lahjoitukset: Maija Lehtosen testamenttilahjoitus 4 miljoonaa euroa, Svenska Kulturfonden 3 miljoonaa euroa, Jane ja Aatos Erkon säätiö 3 miljoonaa euroa, Stiftelsen Brita Maria Renlunds Minne 3,3 miljoonaa euroa, Suomen Pankki 2,5 miljoonaa euroa, Viena Tuomikosken testamenttilahjoitus 2 miljoonaa euroa, Ella och Georg Ehrnrooths Stiftelse och Elsa Fromond yhteensä 1,8 miljoonaa euroa, Nokia 1,5 miljoonaa euroa, OP Ryhmä 1,0 miljoonaa euroa.
  • Lahjoitusten jakautuminen lahjoittajakategorioihin: säätiöt 46 %, yritykset ja muu yksityinen sektori 23 %, yksityishenkilöt 31 %
  • Tutustu listaan lahjoittajista >>

Uutta luovat ja merkitykselliset ideat viihtyvät rajapinnoissa. Tieteellinen tutkimus ja vuorovaikutus ovat avaimia ihmiskunnan kestävään hyvinvointiin, radikaaleihin innovaatioihin ja yritystoimintaan. Ihmisten ja ajatusten - tutkimuksen, elinkeinoelämän, alumnien ja monien muiden - kohtaamisissa syntyy ideoita, joissa on luovaa voimaa ja kykyä vaikuttaa yhteiskuntaan. Suurten kysymysten ratkaisemiseksi tarvitsemme monitieteistä näkemystä, pidäkkeetöntä ajattelua ja rohkeita rajojen ylityksiä. Kampanja julkistettiin marraskuussa 2014 Helsingin yliopiston 375-juhlavuoden kynnyksellä ja päättyi kesäkuussa 2017. 

 Lue lisää kampanjan tarinasta >>

Oletko kiinnostunut lahjoittamisesta, haluaisitko perustaa rahaston tai järjestää merkkipäiväkeräyksen? Lahjoitusprofessuuri voi avata kokonaisen uuden tieteenalan, ja testamenttilahjoitus on puolestaan mahdollisuus tehdä jälkeenjäävällä omaisuudella jotain todella merkittävää. Kerromme mielellämme lisää lahjoitusmahdollisuuksista ja Helsingin yliopiston rahastoista. Ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse >>