Testamenttilahjoittaminen – anna lahja tieteen tulevaisuudelle

Testamenttilahjoittajana toiveesi tukea tiedettä ja tutkimusta kantaa pitkälle. Lahjoituksellasi tuet ensiarvoisen tärkeää tutkimusta ja autat kouluttamaan asiantuntijoita muuttuvaan yhteiskuntaan.

Jokaisella lahjoituksella on suuri merkitys. Helsingin yliopistolle voi lahjoittaa testamentissa haluamansa rahasumman, tietyn prosenttiosuuden omaisuudesta tai koko omaisuuden. Olemme hyvin kiitollisia kaikista lahjoituksista, ja yhdessä lahjoituksilla on suuri vaikutus. 

Yliopisto sitoutuu noudattamaan lahjoittajan testamentissaan määrittelemää tahtoa vastaanottaessaan lahjoituksen perunkirjoituksen jälkeen ja toteuttamaan lahjoittajan tahtoa ajassa kestävällä tavalla. 

Huolehdimme perinnöstäsi

Helsingin yliopisto on luotettava ja vakavarainen testamenttivarallisuuden vastaanottaja ja sijoittaja. Eettisesti kestävä sijoittaminen takaa sen, että lahjoituksesi vaikuttaa maailman parhaaksi pitkälle tulevaisuuteen.  

Yliopisto vastaanottaa vuosittain useita testamentteja eri tieteenaloille ja yliopistolla on useita kymmeniä historiallisia testamentteihin perustuvia rahastoja. Vanhin perustuu luutnantti Erik Ekestubben testamenttiin vuodelta 1745. 

Millaisen tutkimuksen hyväksi testamentin voi tehdä?

Voit tehdä testamentin yleisesti Helsingin yliopiston hyväksi kohdentamatta sitä tietyn tutkimuksen hyväksi. Silloin yliopisto käyttää lahjoituksesi ajankohtaisimpaan ja uusia käänteentekeviä ratkaisuja mahdollistavaan tutkimukseen. Siksi kohdentamaton lahjoitus on aina hyvä vaihtoehto. Voit myös määritellä lahjoituksesi käyttötarkoituksen tarkemmin. 

Näin voit huomioida yliopiston testamentissasi

Voit tehdä testamenttilahjoituksen määräämällä, että omaisuutesi tai osa siitä tulee osoittaa “Helsingin yliopistolle tutkimuksen, opetuksen ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen hyväksi”, jota voit halutessasi tarkentaa esimerkiksi määrittelemällä, että haluat ohjata lahjoittamasi varat erityisesti jonkin tieteenalan hyväksi, kuten “erityisesti lääketieteellisen tutkimuksen hyväksi”.

Yliopisto ei voi laatia testamenttia puolestasi. Testamentin tekemisessä voi auttaa oma uskottu henkilö, asianajaja tai muu vastaava. Autamme mielellämme sopivan lahjoituskohteen löytämisessä. Olethan meihin yhteydessä, jos haluat kohdentaa testamenttilahjoituksesi tarkemmin. Yhdessä keskustelemalla voimme varmistaa, että testamenttisi muotoilu on sellainen, että yliopisto voi aikanaan ottaa testamentin vastaan ja käyttää varoja tahtosi mukaisesti myös tulevaisuudessa.

Keskustelemme mielellämme myös mahdollisuudesta perustaa nimeäsi kantava rahasto Helsingin yliopiston rahastojen yhteyteen. Nimikkorahaston kautta voit tukea sinulle tärkeää tieteenalaa esimerkiksi opiskelijastipendeinä tai tutkija-apurahoina. Nimikkorahaston voit perustaa tekemällä lahjoituksen rahaston alkupääomaksi jo elinaikanasi tai rahasto voidaan perustaa testamenttimääräyksesi mukaisesti. Laadimme rahaston säännöt yhdessä kanssasi.

Voit halutessasi kertoa meille, että olet muistanut Helsingin yliopistoa testamentissasi. Kutsumme sinut mielellämme mukaan Helsingin yliopiston lahjoittajayhteisö Kirahviklubiin kuulemaan ajankohtaisesta tutkimuksesta ja yliopiston kuulumisista.

Ota meihin yhteyttä

Olethan meihin yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää testamenttilahjoittamisesta tai haluat keskustella lahjoituksesi kohdentamisesta. Palvelemme myös ruotsiksi.

Tavoitat Helsingin yliopiston lahjoittajasuhteet myös palveluosoitteesta lahjoittajasuhteet@helsinki.fi ja puhelimitse numerosta 029 41 21650.

Lahjoituksesi vaikuttaa maailman parhaaksi

Lue alta lisää, miten lahjoitukset tukevat tutkijoidemme ja opiskelijoidemme tärkeää työtä.