Teemawebinaarit marraskuussa 2021 ja maaliskuussa 2022
Tervetuloa mukaan tutustumaan Helsingin yliopistoon! Lue alta tarkemmin webinaarien ajankohdista ja sisällöistä.

Rekisteröidy marraskuun webinaareihin. Rekisteröityminen maaliskuun webinaareihin alkaa alkuvuodesta 2022.

Linkki webinaaritallenteisiin toimitetaan jälkikäteen kaikille rekisteröityneille ja tallenteet löytyvät myöhemmin myös tältä sivulta.

Tahdotko saada tietoa Helsingin yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin kandi- ja maisteriohjelmiin hakemisesta sekä niissä opiskelusta? Tilaa hakijapalveluiden uutiskirje sähköpostiisi. Jos olet kiinnostunut kansainvälisistä tutkinto-ohjelmista, tilaa uutiskirje englanniksi (Admissions Newsletter).

Tutustu myös Helsingin yliopiston ruotsinkieliseen opetustarjontaan 28.10.2021 järjestettävässä Högskoledagenissa.

Opiskelijaelämä Helsingin yliopistossa, 18.11.2021 klo 9.30–10.00

Miltä Helsingin yliopiston opiskelijan arki voi näyttää? Miten opiskelijabudjetilla pärjää? Miten voi tutustua toisiin opiskelijoihin? Millaista toimintaa opiskelijajärjestöt tarjoavat? Webinaarin aikana saat vastauksia näihin ja muihin opiskelijaelämään liittyviin kysymyksiin opiskelijoiden vastaamina. Pääset esittämään kysymyksiä myös opiskelijoille, jotka edustavat eri koulutusohjelmiamme.

Webinaari järjestetään Zoom-alustalla ja sen kesto on noin 30 minuuttia. Tallenne toimitetaan jälkikäteen kaikille ilmoittautuneille. Lämpimästi tervetuloa!

Opiskelijaelämä Helsingin yliopistossa

Opiskelijan toimeentulo ja Etuja opiskelijalle

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) opiskelijatoiminta

Opiskelijan terveys ja hyvinvointi

Chattaa opiskelijoiden kanssa ja lue blogikirjoituksia

Oman alan löytäminen, 18.11.2021 klo 11.00–11.30

Mietityttääkö tuleva alavalinta? Tässä webinaarissa kuulet viiden opiskelijan tarinan siitä, miten he ovat löytäneet opiskelemansa koulutusalan. Lisäksi kuulet, millaista opiskelu eri aloilla käytännössä on, ja miksi muidenkin kannattaisi harkita alaa. Pääset esittämään kysymyksiä myös opiskelijoille, jotka edustavat eri koulutusohjelmiamme.

Voit tutustua aiheeseen esimerkiksi seuraavien linkkien avulla:

Selaile ja tutustu Helsingin yliopiston kandi- ja maisteriohjelmiin

Chattaa opiskelijoiden kanssa ja lue opiskelublogeja

Katso webinaareja opiskelijoiden kokemuksista

Helsingin yliopiston tutustumiskurssit

Minäkö Helsingin yliopistoon? 18.11.2021 klo 12.30–13.00

Onko Helsingin yliopistoon vaikea päästä? Kuinka haastavaa opiskelu Helsingin yliopistossa on? Millaisia tukiverkostoja yliopisto tarjoaa opiskelijoille? Webinaarissa opiskelijamme kertovat muun muassa henkilökohtaisesta matkastaan Helsingin yliopiston opiskelijaksi, sekä siitä miten opiskelu on vastannut ennakko-odotuksia. Pääset esittämään kysymyksiä myös opiskelijoille, jotka edustavat eri koulutusohjelmiamme.

Voit tutustu aiheeseen esimerkiksi seuraavien linkkien avulla:

10 hyvää syytä opiskella Helsingin yliopistossa

Tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja esteettömyys yliopistolla

Chattaa opiskelijoiden kanssa ja lue opiskelublogeja

”Vinkkejä Helsinkiin muuttavalle”

Työllistyminen Helsingin yliopistosta, 18.11.2021 klo 14.00-14.30

Millaisiin tehtäviin yliopiston koulutusohjelmista valmistuu kun ei opiskele esimerkiksi lääkärin, opettajan, psykologin tai papin ammattiin? Miten opiskelijoita tuetaan yliopistossa uraohjauksessa ja työllistymisessä? Webinaarissa saat vastauksia näihin kysymyksiin urapalveluiden asiantuntijalta ja kuulet opiskelijoiden urasuunnitelmista ja koulutuksen tarjoamasta osaamisesta. Pääset esittämään kysymyksiä myös opiskelijoille, jotka edustavat eri koulutusohjelmiamme.

Voit tutustua aiheeseen esimerkiksi seuraavien linkkien avulla:

Opinnot, ura ja asiantuntijuus – mitä ura, urasuunnittelu ja asiantuntijaksi kasvaminen tarkoittavat (video)

Uraseuranta: tietoa Helsingin yliopiston opiskelijoiden sijoittumisesta työelämään

Tähtäätkö tohtoriksi?

Helsingin yliopiston urapalvelut

Kuinka valmistaudun valintoihin? 2.3.2022 klo 9.30-10.00

Miten valintakokeisiin kannattaa valmistautua? Millainen kokemus on osallistua valintakokeeseen? Kiinnostaako sinua kuulla vinkkejä lukusuunnitelman teosta ja valintakokeeseen osallistumisesta? Tässä webinaarissa opiskelijamme kertovat siitä, miten he valmistautuivat omiin valintakokeisiinsa. Pääset esittämään kysymyksiä myös opiskelijoille, jotka edustavat eri koulutusohjelmiamme.

Valintakokeet

Valintakokeisiin valmistautuminen

Kuinka onnistun hakemisessa? 2.3.2022 11.00-11.30

Tässä webinaarissa kuulet Helsingin yliopiston hakuneuvojien parhaat vinkit hakemiseen liittyen.

Tutustu aiheeseen esimerkiksi seuraavien linkkien avulla

Yhteishaku

Avoimen väylän haku