Tervetuloa uudet opiskelijat 2022
Onneksi olkoon! Olet saanut opiskelupaikan laadukkaasta tiedeyliopistosta ja voit aloittaa opiskelusi ja oman polkusi löytämisen syksyllä 2022. Tutustu rehtorimme tervehdyksen ohella seikkoihin, joista sinun on hyvä olla tietoinen ja hoitaa kuntoon ennen opintojen alkua. Voit tutustua myös opiskelijoihimme ja uuteen kotiyliopistoosi.
Rehtori Sari Lindblomin tervehdys

Onneksi olkoon! Olet tehnyt erinomaisen päätöksen valitessasi Helsingin yliopiston opiskelupaikaksi. Olen sekä onnellinen että otettu siitä, että voin toivottaa sinut tervetulleeksi akateemiseen yhteisöömme.

Viime vuosi on osoittanut tieteen ja yliopistojen merkittävän roolin globaalien haasteiden ratkaisemisessa. Maailman kaikkien yliopistojen 1% kärkijoukkoon kuuluvan Helsingin yliopiston tavoitteena on, että myös sinä saat hankittua taitoja ja rohkeutta, joita tarvitaan kestävien ratkaisujen löytämisessä.

Yliopisto-opinnot tähtäävät heti kandiopinnoista lähtien tieteellisen ajattelutavan ymmärtämiseen, omaksumiseen ja soveltamiseen. Sinusta tulee oman alasi asiantuntija, jolla on kyky käsittää laajoja aihekokonaisuuksia. Lisäksi osaat jäsentää asioiden monitahoisia keskinäisiä suhteita ja niiden vaikutuksia. Koulutuksesi ei kuitenkaan tarvitse rajoittua pelkästään kirjaoppimiseen. Sivistys, yksi tärkeimmistä arvoistamme, käsittää henkisen kypsyyden, ennakkoluulottomuuden ja empatian ulottuvuudet. Sivistys tarkoittaa sitä, että osaa tuntea muita kohtaan myötätuntoa ja arvostaa heitä.

On myös tärkeää pitää huolta omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Muista hakea aina apua, jos et pääse mistä tahansa haasteesta yksin eteenpäin. Opiskelijoille on tarjolla monenlaisia tukipalveluja. Rohkaisen sinua myös vahvasti ottamaan osaa lukuisten opiskelijajärjestöjen toimintaan, koska opintojen ulkopuoliset mahdollisuudet ovat myös tärkeä osa opiskelukokemustasi. Muun muassa tätä kautta hankit uuden vuosituhannen perustaitoja: uteliaisuutta, sosiaalisia taitoja ja halua tehdä yhteistyötä, sisukkuutta sekä resilienssiä.

Helsingin yliopisto ja sen yliopistoyhteisö on rakentanut tulevaisuutta ja muuttanut maailmaa yli 382 vuoden ajan – jatketaan tätä matkaa yhdessä!

Tervetuloa Helsingin yliopiston!

Lämpimin terveisin,
Sari Lindblom, rehtori

Uuden opiskelijan tarkistuslista

Muista hoitaa seuraavat asiat kuntoon ennen orientaatioviikon alkua (katso alla Sinua odotetaan yliopistolla –kohta): 

Sinua odotetaan yliopistolla!

Moni taho yliopistolla on valmiina auttamaan sinut mahdollisimman sujuvasti opintojesi alkuun:

1. Orientaatioviikko alkaa lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoille 15.8. ja kaikille muille 29.8.2022.

Oma opiskelijatuutorisi on sinuun yhteydessä ennen tätä. Orientaation aikana saat perehdytystä yliopiston tärkeimpiin toimintoihin ja tutustut yliopistoon. Löydät tarkemmat tiedot oman tiedekuntasi orientaatioviikon ohjelmasta Orientaatio ja tuutorointi -sivulta Opiskelijan ohjeista. Orientaatioviikko järjestetään sekä etä- että lähitoteutuksena viikolla 35 eli 29.8.–2.9.2022 (paitsi lääketieteellisen lisensiaattitutkinnot HLL ja LL vko 33 eli 15.–19.8.2022).

2. Kysy minulta! Toivomme, että kynnyksesi kysyä meiltä sinua mietityttävistä asioista on mahdollisimman matala.

Ensimmäisen opiskeluviikkosi aikana pinkki Ask me- logo ohjaa sinut kysymyksissäsi avun äärelle! Logon voit bongata yliopiston Instagram-tilillä @universityofhelsinki 5. -9.9.  Tätä varten kannamme yliopiston lukuvuoden avajaisviikon ajan eli 5.-9.9. pinkkejä Ask Me! –rintamerkkejä. Ask Me! -kampanja näkyy myös yliopiston Instagram-tilillä @universityofhelsinki, jossa mm. Kaisa-talon opiskelijaneuvonta on vastaamassa opiskelijoiden kysymyksiiin opintojen alussa. Aikataulu tarkentuu elokuussa. #askme #wearehelsinkiuni.

3. Syyskuun toisella puoliskolla Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) järjestää uusille opiskelijoille Fuksiviikon, jonka tarkoituksena on mahdollistaa fuksien tutustumisen HYY:n toimintaan, opiskelijajärjestöihin ja yliopiston toimijoihin helposti ja turvallisesti – hauskanpitoa unohtamatta! Merkitse kalenteriin jo Fuksiseikkailun päivä 29.9.

4. Opiskelijaneuvonnan palvelupisteiden henkilökunta ohjaa ja neuvoo kaikkia opiskelijoita ympäri vuoden.

Tutustu opiskelijoihimme ja opiskelijaelämään

Haluatko tietää, mitä mieltä opiskelijamme ovat opiskelusta Helsingin yliopistossa? Tai millaista opiskelijaelämä tai asuminen on Helsingissä? 

Keskustele suoraan opiskelijoidemme kanssa saadaksesi vastauksia kysymyksiisi (huomaa, että sisäänpääsyyn liittyvissä kysymyksissä sinun tulee ottaa yhteyttä hakuneuvontaamme).

Chat-alustan blogikirjoitukset ovat myös loistava tapa saada yleiskuva Helsingin opiskelijaelämästä.

Aktiivinen opiskelijayhteisömme Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) edustaa ja ajaa opiskelijoiden etuja sekä yliopistolla että yhteiskunnassa. HYY mahdollistaa sinulle etuja, palveluja ja tapahtumia, jotta sinä voit keskittyä kaikkein tärkeimpään eli opiskeluun ja opiskelijaelämään.

Opintojen ulkopuoliset tapahtumat ja aktiviteetit ovat tärkeä osa opiskelukokemustasi. HYY:n alaisuudessa toimii yli 250 opiskelijajärjestöä, joiden puitteissa pääset harrastamaan ja toimimaan kiinnostustesi parissa.

Helsingin yliopisto pähkinänkuoressa

Suomen vanhimmalla yliopistolla, Helsingin yliopistolla, on ollut vuodesta 1640 merkittävä rooli suomalaisen kulttuurielämän ja hyvinvointiyhteiskunnan kehittämisessä. Tänä päivänä etsimme yhdessä ratkaisuja meitä kaikkia koskeviin ongelmiin.

Yhtenä maailman parhaimpien tutkimusyliopistojen 1% kuuluvana yliopistona uskomme ajattelun voivan muuttaa asenteita, ihmisiä ja ihmiskuntaa – maailman parhaaksi.

Tutustu myös Helsingin yliopistoon numeroina ja yliopistovertailuista.

Ydinarvomme

Ota yhteyttä ja hyödyllisiä linkkejä

Jos sinulla on kysyttävää opiskelupaikan vastaanottamisesta ota yhteyttä hakijapalveluihin. Muissa asioissa voit olla yhteydessä opiskelijaneuvontaan.

Englanninkielisten kandi- ja maisteriohjelmien uusille opiskelijoille

Oletko aloittamassa opintosi englanniksi Bachelor's Programme in Science -kandiohjelmassa tai yhdessä kansainvälisistä maisteriohjelmistamme? Siinä tapauksessa löydät juuri sinulle suunnattua tietoa seuraavilta sivuilta: