Tervetuloa uudet opiskelijat 2021
Onneksi olkoon! Olet saanut opiskelupaikan laadukkaasta tiedeyliopistosta ja voit aloittaa opiskelusi maailman parhaaksi syksyllä 2021. Tutustu vararehtorimme tervehdyksen ohella seikkoihin, joista sinun on hyvä olla tietoinen ja hoitaa kuntoon ennen opintojen alkua. Voit tutustua myös opiskelijoihimme ja uuteen kotiyliopistoosi.
Vararehtorimme tervehdys

Onneksi olkoon! Olet tehnyt erinomaisen päätöksen valitessasi Helsingin yliopiston opiskelupaikaksi. Olen sekä onnellinen että otettu siitä, että voin toivottaa sinut tervetulleeksi akateemiseen yhteisöömme.

Viime vuosi on osoittanut sen, miten maailma voi muuttua hetkessä. Se osoitti myös sen, että tieteen ja yliopistojen merkittävän roolin globaalien haasteiden ratkaisemisessa. Tieteeseen pohjautuvaa tutkimusta tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Helsingin yliopiston opiskelijana hyödyt korkealaatuisesta tutkimuksesta, jonka ansiosta sijoitumme kaikista maailman yliopistoista 1% kärkijoukkoon. Yliopisto-opinnot tähtäävät heti kandiopinnoista lähtien tieteellisen ajattelutavan ymmärtämiseen, omaksumiseen ja soveltamiseen. Monet yliopistomme maisteriohjelmista liittyvät tutkimukseen, jolla on ratkaiseva rooli entistä paremman ja kestävämmän maailman rakentamisessa. Sinusta tulee oman alasi asiantuntija, jolla on kyky käsittää laajoja aihekokonaisuuksia. Lisäksi osaat jäsentää asioiden monitahoisia keskinäisiä suhteita ja niiden vaikutuksia.

Koulutuksesi ei kuitenkaan tulisi rajoittua pelkästään kirjaoppimiseen. Sivistys, yksi tärkeimmistä arvoistamme, käsittää henkisen kypsyyden, ennakkoluulottomuuden ja empatian ulottuvuudet. Sivistys tarkoittaa sitä, että osaa tuntea muita kohtaan myötätuntoa ja arvostaa heitä.

Lisäksi opintojesi oli hyvä vahvistaa uuden vuosituhannen perustaitoja: uteliaisuus, sosiaaliset taidot ja halu tehdä yhteistyötä, sisukkuus sekä resilienssi. Rohkaisen sinua vahvasti ottamaan osaa lukuisten opiskelijajärjestöjen toimintaan. Opintojen ulkopuoliset mahdollisuudet ovat myös tärkeä osa opiskelukokemustasi.

Siitä huolimatta, että emme voi tietää tulevaa, niin tieto, oppiminen ja koulutus antavat meille vauhtia toimia muutoksen veturina. Toivon, että seuraavan lukuvuoden aikana voimme pikku hiljaa palata kampuksillemme ja muuttaa maailmaa yhdessä.

Tervetuloa Helsingin yliopiston!

Lämpimin terveisin,

Sari Lindblom

Uuden opiskelijan tarkistuslista

Muista hoitaa seuraavat asiat kuntoon ennen orientaatioviikon alkua (katso alla Sinua odotetaan yliopistolla –kohta): 

Tietoa koronavirustilanteesta (COVID-19)

Olemme koonneet uusille opiskelijoille kysymyksiä ja vastauksia-sivun koronaviruksen vaikutuksesta opintojen aloittamiseen, orientaatioon ja tuutorointiin sekä muihin käytännön asioihin. Yliopisto noudattaa koronaviruksen osalta ensisijaisesti aina viranomaisten antamia ohjeita.

Voit tutustua myös kaikille opiskelijoille tarkoitettuun Koronaviruksen vaikutus opiskeluun – kysymyksiä ja vastauksia -sivuun. Ajantasaista tiedotusta voit seurata yliopiston ulkoisilta verkkosivuilta: Koronavirustilanne Helsingin yliopistossa.

Sinua odotetaan yliopistolla!

Moni taho yliopistolla on valmiina auttamaan sinut mahdollisimman sujuvasti opintojesi alkuun:

1. Orientaatioviikko alkaa lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoille 16.8. ja kaikille muille 30.8.2021. Oma opiskelijatuutorisi on sinuun yhteydessä ennen tätä. Orientaation aikana saat perehdytystä yliopiston tärkeimpiin toimintoihin ja tutustut yliopistoon. Löydät tarkemmat tiedot oman tiedekuntasi orientaatioviikon ohjelmasta Orientaatio ja tuutorointi -sivulta Opiskelijan ohjeista. Riippuen vallitsevasta koronavirustilanteesta orientaatioviikko varaudutaan järjestämään osittain tai kokonaan etätoteutuksena.

2. Kysy minulta! Toivomme, että kynnyksesi kysyä meiltä sinua mietityttävistä asioista on mahdollisimman matala. Tätä varten kannamme yliopiston lukuvuoden avajaisviikon ajan pinkkejä Ask Me! –rintamerkkejä. Riippuen vallitsevasta koronavirustilanteesta Ask Me! –kampanja varaudutaan pitämään myös kokonaan virtuaalisena. Tällöin Ask Me! näkyy yliopiston Instagram-tilillä @universityofhelsinki. #askme #wearehelsinkiuni

3. Syyskuun toisella puoliskolla Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) järjestää uusille opiskelijoille Fuksiviikon, jonka tarkoituksena on mahdollistaa fuksien tutustumisen HYYn toimintaan, opiskelijajärjestöihin ja yliopiston toimijoihin helposti ja turvallisesti – hauskanpitoa unohtamatta!

4. Opiskelijaneuvonnan palvelupisteiden henkilökunta ohjaa ja neuvoo kaikkia opiskelijoita ympäri vuoden.
 

Tutustu opiskelijoihimme ja opiskelijaelämään

Haluatko tietää, mitä mieltä opiskelijamme ovat opiskelusta Helsingin yliopistossa? Tai millaista opiskelijaelämä tai asuminen on Helsingissä? 

Keskustele suoraan opiskelijoidemme kanssa saadaksesi vastauksia kysymyksiisi (huomaa, että sisäänpääsyyn liittyvissä kysymyksissä sinun tulee ottaa yhteyttä hakuneuvontaamme).

Chat-alustan blogikirjoitukset ovat myös loistava tapa saada yleiskuva Helsingin opiskelijaelämästä.

Aktiivinen opiskelijayhteisömme Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) edustaa ja ajaa opiskelijoiden etuja sekä yliopistolla että yhteiskunnassa. HYY mahdollistaa sinulle etuja, palveluja ja tapahtumia, jotta sinä voit keskittyä kaikkein tärkeimpään eli opiskeluun ja opiskelijaelämään.

Opintojen ulkopuoliset tapahtumat ja aktiviteetit ovat tärkeä osa opiskelukokemustasi. HYY:n alaisuudessa toimii yli 250 opiskelijajärjestöä, joiden puitteissa pääset harrastamaan ja toimimaan kiinnostustesi parissa.

Helsingin yliopisto pähkinänkuoressa

Suomen vanhimmalla yliopistolla, Helsingin yliopistolla, on ollut vuodesta 1640 merkittävä rooli suomalaisen kulttuurielämän ja hyvinvointiyhteiskunnan kehittämisessä. Tänä päivänä etsimme yhdessä ratkaisuja meitä kaikkia koskeviin ongelmiin.

Yhtenä maailman parhaimpien tutkimusyliopistojen 1% kuuluvana yliopistona uskomme ajattelun voivan muuttaa asenteita, ihmisiä ja ihmiskuntaa – maailman parhaaksi.

Tutustu myös Helsingin yliopistoon numeroina ja yliopistovertailuista.

Ydinarvomme

Ota yhteyttä ja hyödyllisiä linkkejä

Jos sinulla on kysyttävää opiskelupaikan vastaanottamisesta ota yhteyttä hakijapalveluihin.

Hyödyllisiä linkkejä:

Englanninkielisten kandi- ja maisteriohjelmien uusille opiskelijoille

Oletko aloittamassa opintosi englanniksi Bachelor's Programme in Science -kandiohjelmassa tai yhdessä kansainvälisistä maisteriohjelmistamme? Siinä tapauksessa löydät juuri sinulle suunnattua tietoa seuraavilta sivuilta:

Published on
2 kuukautta ago