Avoin yliopisto: Talous- ja sosiaalihistoria

Talous- ja sosiaalihistoria on Helsingin yliopiston Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelman opintosuunta. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia.

Talous- ja sosiaalihistoria on historiallinen yhteiskuntatiede, jossa tutkitaan taloudellisia ja sosiaalisia ilmiöitä ajassa. Se tarjoaa historiallis-yhteiskuntatieteelliseen tutkimukseen perustuvia välineitä menneisyyden ja nykymaailman ymmärtämiseksi.

Miksi toiset kansakunnat ovat rikkaita ja toiset köyhiä? Mitkä voimat ohjaavat pitkän aikavälinen taloudellista ja sosiaalista kehitystä? Mistä kriisit syntyvät? Miksi puute, nälkä ja yhteiskunnallinen eriarvoisuus eivät katoa maailmasta?

Talous- ja sosiaalihistorian opintoja

Voit opiskella Talous- ja sosiaalihistorian opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajempia opintokokonaisuuksia. Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Valitse toinen kursseista Valitse toinen seuraavista kursseista
Valinnaiset kurssit Suorita 2 x 5 op seuraavista kursseista. Kaikkia kursseja ei järjestetä joka lukuvuosi.
Opintosuuntakohtaiset opinnot 10 op (talous- ja sosiaalihistoria) Nämä opintosuuntakohtaiset opintojaksot (2 x 5 op) voit sisällyttää Yhteiskunnallisen muutoksen 35 opintopisteen kokonaisuuteen, kun haluat painottaa opintosi nimenomaan talous- ja sosiaalihistoriaan.
Valinnaisia maisteriopintoja Avoimessa yliopistossa on tarjolla myös talous- ja sosiaalihistorian maisteriopintoja, jotka ovat pääasiassa valinnaisia maisteriopintoja, joita voi sijoittaa Yhteiskunnallisen muutoksen 25 op ja 35 op -kokonaisuuksiin tai Yhteiskunnallisen muutoksen kandi- ja/tai maisteriopintoihin. Osa kursseista järjestetään vain kesäisin. Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain. Lukuvuonna 2021-2022 avoimessa yliopistossa ei ole maisteriopintoja tarjolla. Kesällä 2022 on yksi kurssi.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Löydät ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot Opintotarjonnan hausta. Vanhemmat koodit löydät AY-etuliitteellä: AYYK, AYYKT, AYYMV, AYYMP