Avoin yliopisto: Poliittinen historia
Poliittinen historia on Helsingin yliopiston Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelman opintosuunta.

Poliittinen historia antaa välineitä nykypäivän ongelmien ja muutosten ymmärtämiseen ja kriittiseen arvioimiseen. Tärkeä aihealue on historian poliittinen käsittely ja käyttö. Kansainvälisten suhteiden tarkastelu ulottuu ulkopolitiikasta, diplomatiasta ja sodista kansainvälisen järjestelmän muutoksiin, globalisaatioon ja Euroopan integraatioon sekä ei-valtiollisiin ylikansallisiin toimijoihin.

Löydät ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot Opintotarjonnan hausta hakusanoilla AYYK, AYYKP, AYYMV

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot.

 

Voit opiskella Poliittisen historian opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajempia opintokokonaisuuksia. Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Pakollinen kurssi Moderni valtio ja kansalaisyhteiskunta 5 op
Valinnaiset kurssit Suorita 2 x 5 op seuraavista kursseista (voimassa kesäopetuksen 2021 asti) Lukuvuonna 2021-2022 alkaen ei ole enää pakollisia opintojaksoja. Valitse kolme 3 x 5 op) seuraavista : YK-214, YK-217, YKP-241, YKP-242 tai YKP-245 (YKP-245-jakso ei ole avoimen yliopiston tarjonnassa)
Opintosuuntakohtaiset opinnot 10 op (poliittinen historia) Nämä opintosuuntakohtaiset opintojaksot (2 x 5 op) voit sisällyttää Yhteiskunnallisen muutoksen 35 opintopisteen kokonaisuuteen, kun haluat painottaa opintosi nimenomaan poliittiseen historiaan.
Valinnaisia maisteriopintoja Avoimessa yliopistossa on tarjolla myös poliittisen historian maisteriopintoja, jotka ovat pääasiassa valinnaisia maisteriopintoja, joita voi sijoittaa Yhteiskunnallisen muutoksen 25 op ja 35 op -kokonaisuuksiin tai Yhteiskunnallisen muutoksen kandi- ja/tai maisteriopintoihin. Osa kursseista järjestetään vain kesäisin. Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain. Lukuvuonna 2021-2022 maisteriopintoja ei ole avoimen yliopiston opintotarjonnassa.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

MIkäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

 

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.