Avoin yliopisto: Poliittinen historia

Poliittinen historia on Helsingin yliopiston yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelman opintosuunta. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia.

Poliittinen historia antaa välineitä nykypäivän ongelmien ja muutosten ymmärtämiseen ja kriittiseen arvioimiseen. Tärkeä aihealue on historian poliittinen käsittely ja käyttö. Kansainvälisten suhteiden tarkastelu ulottuu ulkopolitiikasta, diplomatiasta ja sodista kansainvälisen järjestelmän muutoksiin, globalisaatioon ja Euroopan integraatioon sekä ei-valtiollisiin ylikansallisiin toimijoihin.

Poliittisen historian opinnot

Voit opiskella Poliittisen historian opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajempia opintokokonaisuuksia. Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Kurssit Valitse kolme 3 x 5 op seuraavista : YK-214A, YK-217, YKP-241A, YKP-242, YKP-245 TAI valinnaisia maisterijaksoja, jotka alkavat tunnuksella YMV-P
Opintosuuntakohtaiset opinnot 10 op (poliittinen historia) Nämä opintosuuntakohtaiset opintojaksot (2 x 5 op) voit sisällyttää Yhteiskunnallisen muutoksen 35 opintopisteen kokonaisuuteen, kun haluat painottaa opintosi nimenomaan poliittiseen historiaan.
Valinnaisia maisteriopintoja Avoimessa yliopistossa on tarjolla myös poliittisen historian maisteriopintoja, jotka ovat pääasiassa valinnaisia maisteriopintoja (YMV), joita voi sijoittaa Yhteiskunnallisen muutoksen 25 op ja 35 op -kokonaisuuksiin tai Yhteiskunnallisen muutoksen kandi- ja/tai maisteriopintoihin. Mukana on myös YMP-alkuisia kursseja, jotka ovat pakollisia maisteriopintoja. Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Aiemmin järjestetyt opinnot

Tietoa aiemmin järjestetyistä opinnoista löydät Opiskelu-palvelun kurssihausta. Vanhemmat koodit löydät AY-etuliitteellä: AYYK, AYYKK, AYYMK, AYYMVAYYK, AYYKP, AYYMV

 

Haluatko hakea tutkinto-opiskelijaksi?

Avoimessa yliopistossa suorittamasi opintopisteet kirjataan Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmään, ja ne on mahdollista hyödyntää yliopistotutkinnossa myöhemmin. Opinnoista on apua myös, jos valmistaudut seuraaviin valintakokeisiin. 

Moniin Helsingin yliopiston koulutusohjelmiin on mahdollista hakea avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Tätä vaihtoehtoa kutsutaan avoimen väylän hauksi.