Avoin yliopisto: Globaali kehitystutkimus

Globaali kehitystutkimus on Helsingin yliopiston Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelman opintosuunta. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia.

Globaali kehitystutkimus (ent. kehitysmaatutkimus) tarkastelee kehitystä, köyhyyttä ja epätasa-arvoa sekä yhteiskunnallisia, poliittisia, kulttuurillisia ja ympäristöön liittyviä muutoksia monitieteisestä näkökulmasta.

Globaalin kehitystutkimuksen opiskelu sopii niille, jotka haluavat paneutua muun muassa kehityksen teoriaan, ympäristökysymyksiin ja luonnonvarapolitiikkaan, mm. poliittisen ekologian ja globaalin poliittisen talouden näkökulmista. Lisäksi tutkitaan kehityspolitiikkaa ja -interventioita, kehityksen ja kulttuurin välistä suhdetta, sukupuolta ja muita intersektionaalisiin eriarvoisuuksiin liittyviä tekijöitä sekä globaalia oikeudenmukaisuutta.

Tieteenala pyrkii selittämään ja ymmärtämään yhteiskunnallista muutosta ennen kaikkea – mutta ei yksinomaan – Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä globaalin etelän ja pohjoisen välisiä suhteita tarkoituksenaan tunnistaa luovia tulevaisuuden mahdollisuuksia ja dekolonisoivia vaihtoehtoja. 

Globaalin kehitystutkimuksen opinnot

Voit opiskella Globaalin kehitystutkimuksen opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajempia opintokokonaisuuksia. Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Globaali kehitystutkimus 15 op Opintokokonaisuuteen 15 op sisältyvät kurssit
Opintosuuntakohtaiset opinnot 10 op (globaali kehitystutkimus) Nämä opintosuuntakohtaiset opintojaksot (2 x 5 op) voit sisällyttää Yhteiskunnallisen muutoksen 35 opintopisteen kokonaisuuteen, kun haluat painottaa opintosi nimenomaan globaaliin kehitystutkimukseen.
Valinnaisia kandi- ja maisteriopintoja Avoimessa yliopistossa on tarjolla myös muita globaalin kehitystutkimuksen kandi- ja maisteriopintoja. Opinnot pääasiassa valinnaisia opintoja, joita voi sijoittaa Yhteiskunnallisen muutoksen 25 op ja 35 op -kokonaisuuksiin tai Yhteiskunnallisen muutoksen kandi- ja/tai maisteriopintoihin. Osa kursseista järjestetään vain kesäisin. Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain. AYYMK-3301 Kehityspolitiikat ja interventiot 5 op on pakollinen maisteriopintokurssi.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Löydät ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot Opintotarjonnan hausta. Vanhemmat koodit löydät AY-etuliitteellä: AYYK, AYYKK, AYYMK, AYYMV