Avoin yliopisto: Sosiaali- ja kulttuuriantropologia
Sosiaali- ja kulttuuriantropologia on Helsingin yliopiston Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelman opintosuunta.

Oletko kiinnostunut kulttuurieroista ja sosiaalisen elämän monimuotoisuudesta?
Sosiaali- ja kulttuuriantropologian tavoitteena on tuntea niin monta inhimillisen elämän muotoa kuin mahdollista. Kulttuuristen tekijöiden antropologinen tarkastelu ei rajoitu yhden maantieteellisen alueen tai yhteisön tutkimukseen vaan edellyttää laaja-alaista etnografista vertailua.

Kulttuuriantropologian opetuksen tavoitteena on kyky tarkastella niin mikrotason sosiaalista elämää kuin globaalin järjestelmän ilmiöitä vertailevasta yhteiskuntatieteellisestä näkökulmasta.

Löydät ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot Opintotarjonnan hausta hakusanoilla AYYK, AYYKA,, AYYMV

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot.

 

Voit opiskella Sosiaali- ja kulttuuriantropologian opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajempia opintokokonaisuuksia. Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Sosiaali- ja kulttuuriantropologia 15 op Opintokokonaisuuteen 15 op sisältyvät kurssit
Opintosuuntakohtaiset opinnot 10 op (sosiaali- ja kulttuuriantropologia) Valitse kaksi jaksoa seuraavista (2 x 5 op, kun haluat painottaa opintosi nimenomaan sosiaali- ja kulttuuriantropologiaan.
Valinnaisia maisteriopintoja Avoimessa yliopistossa on tarjolla myös sosiaali- ja kulttuuriantropologian maisteriopintoja. Opinnot ovat pääasiassa valinnaisia maisteriopintoja, joita voi sijoittaa Yhteiskunnallisen muutoksen 25 op ja 35 op -kokonaisuuksiin tai Yhteiskunnallisen muutoksen kandi- ja/tai maisteriopintoihin. Osa kursseista järjestetään vain kesäisin. Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain. Lukuvuonna 2021-2022 avoimessa yliopistossa ei ole maisteriopintoja opintnotarjonnassa.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

MIkäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.