Avoin yliopisto: Sosiaali- ja kulttuuriantropologia

Sosiaali- ja kulttuuriantropologia on Helsingin yliopiston Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelman opintosuunta. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia.

Oletko kiinnostunut kulttuurieroista ja sosiaalisen elämän monimuotoisuudesta?

Sosiaali- ja kulttuuriantropologian tavoitteena on tuntea niin monta inhimillisen elämän muotoa kuin mahdollista. Kulttuuristen tekijöiden antropologinen tarkastelu ei rajoitu yhden maantieteellisen alueen tai yhteisön tutkimukseen vaan edellyttää laaja-alaista etnografista vertailua.

Kulttuuriantropologian opetuksen tavoitteena on kyky tarkastella niin mikrotason sosiaalista elämää kuin globaalin järjestelmän ilmiöitä vertailevasta yhteiskuntatieteellisestä näkökulmasta.

Sosiaali- ja kulttuuriantropologian opinnot

Voit opiskella Sosiaali- ja kulttuuriantropologian opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajempia opintokokonaisuuksia. Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Sosiaali- ja kulttuuriantropologia 15 op Opintokokonaisuuteen 15 op sisältyvät kurssit
Opintosuuntakohtaiset opinnot 10 op (sosiaali- ja kulttuuriantropologia) Valitse kaksi jaksoa seuraavista (2 x 5 op, kun haluat painottaa opintosi nimenomaan sosiaali- ja kulttuuriantropologiaan.
Valinnaisia maisteriopintoja Avoimessa yliopistossa on tarjolla myös sosiaali- ja kulttuuriantropologian maisteriopintoja. Opinnot ovat valinnaisia (YMV-A) tai pakollisia maisteriopintoja (YMA-), joita voi sijoittaa Yhteiskunnallisen muutoksen 25 op ja 35 op -kokonaisuuksiin tai Yhteiskunnallisen muutoksen kandi- ja/tai maisteriopintoihin. Osa kursseista järjestetään vain kesäisin. Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Löydät ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot Opintotarjonnan hausta. Vanhemmat koodit löydät AY-etuliitteellä AYYK, AYYKA, AYYMV