Avoimelle yliopistolle maksettavan yliopistomaksun lisäksi yhteistyöoppilaitos maksaa mm. luento-, tentti- ja tehtäväpalkkiot, matka- ja materiaali­kustannukset.

Yliopistomaksu

Avoin yliopisto perii yhteistyöoppilaitoksilta opiskelijakohtaisen yliopistomaksun. Yliopistomaksu muodostuu Avoimen yliopiston palveluista.

Lähiopetus

Opintokokonaisuus 70 €
Yksittäinen opintojakso 2 op 20 €
Yksittäinen opintojakso 3 op ja sitä laajemmat 30 €

Monimuoto-opetus

Opintokokonaisuus 250 €
Yksittäinen opintojakso opintojakson opintopisteet x 10 €

Muut kustannukset yhteistyöoppilaitokselle

Lähiopetus

Yhteistyöoppilaitos vastaa kaikista opetuksen kustannuksista itse. Näitä ovat mm. luento-, tentti- ja tehtäväpalkkiot, matka- ja materiaali­kustannukset ym.

Tuntiopetuspalkat ja palkkiot

A. Luento-opetus

B. Ryhmäopetus

1. Professori, dosentti

2. Tohtori

3. Lisensiaatti
        Ylempi korkeakoulututkinto

4. Muut

• opetuspalkkiot on määritelty oppiarvon mukaisesti
    • yhden opetustunnin pituus on 45 minuuttia
    • palkkio pitää sisällään:
      • opetuksen ja oppimateriaalin suunnittelun ja valmistelun (sisältää oppimisympäristön päivityksen)
      • opiskelijoiden neuvonnan opintojaksoon liittyvissä kysymyksissä verkko-oppimisympäristössä, sähköpostitse ja/tai puhelimitse
      • opintojakson tenttien tai tehtävän laadinta
      • oppimistehtävän tai tentin arvioiminen ja palautteen antaminen (enintään 50 opiskelijaa)
    • kielikurssien opetuksesta maksetaan ryhmäopetuspalkkaa
    • tuutoreille maksetaan opintopiirien vetämisestä ryhmäopetuspalkkaa.

Erilliset suoritusten laadinta- ja arviointipalkkiot

Tentteihin ja oppimistehtäviin liittyvät palkkiot:
    Tenttikysymysten ja arviointikriteerien laadinta 35 € / tentti tai tehtäväksianto
    Tehtäväksiannon ja arviointikriteerien laadinta 35 € / tentti tai tehtäväksianto
    Suoritusten tarkastaminen:

Tentti/Oppimistehtävä
    - laajuudeltaan enintään 4 sivua
    - hyväksytty/hylätty -arviointi tai numeroarviointi

9 € / tehtävä

Oppimistehtävä
    - sivumäärä laajuudeltaan 5– alle 10
    - numeroarviointi

12 € / tehtävä

Oppimistehtävä
    - sivumäärä laajuudeltaan 10 tai yli
    - numeroarviointi ja laaja yksilöllinen, kirjallinen palaute

14 € / tehtävä

Muun erillisen työn palkkio: 13€ /tunti (1.1.2017 alkaen 20€ /tunti)

• esim. opettajan suorittama tentinvalvonta ja kenttäkurssien vastuuopettaja
    • esim.  opettajien perehdytystilaisuuteen osallistuminen
    • esim. tuutorikoulutukseen osallistuminen ja tuutorointiin liittyvät hallinnolliset työt.

Matkakulut

Matkakulut korvataan julkisten liikennevälineiden hintojen mukaisesti. Helsingin seudun liikenteen (HSL) seutulipun hintaisia tai sitä pienempiä matkakuluja ei korvata.

Monimuoto-opetus

• Kaikista paikan päällä yhteistyöoppilaitoksessa syntyvistä kustannuksista vastaa yhteistyöoppilaitos itse.

Muuta

• Opintokohtaiset hinnat sekä mahdolliset poikkeukset yllä esitettyyn löytyvät oppiainetarjonnasta.
    • Kaikki sivustolla esitetyt hinnat koskevat tyypillisiä opetusjärjestelyjä eivätkä kata esim. kaikkia vaihtoehtoisia tapoja (mm. AC-luennot lähiopetuksen sijaan, yhteisopetus). Lopullisen hintatiedon saat aina oppiaineen koulutussuunnittelijalta.