Ilmoittautuminen ja maksut

Tarkasta ilmoittautumisaika ja maksut aina opinto-ohjelmasta. Ilmoittautuminen opintoihin alkaa 45 päivää ennen opintojakson tai -kokonaisuuden alkua. Ilmoittautuminen opintoihin on sitova, joten tutustu ilmoittautumis- ja maksuehtoihin. Ryhmät täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä.

Alla oleva kuva kertoo, miten ilmoittaudut, kun olet löytänyt opintotarjonnastamme sinua kiinnostavan opinto-ohjelman. Ilmoittautuminen opintoihin alkaa 45 päivää ennen opintojakson tai -kokonaisuuden alkua. Opintotarjonta ilmoittautumisajankohdan mukaan

Ilmoittautumisen jälkeen voit tarkastella ilmoittautumis- ja maksutietoja Omat sivut -palvelussa.

Miten ilmoittaudut Avoimen yliopiston opintoihin?

Saat ajallisesti rajatun oikeuden suorittaa opinnot, joihin ilmoittaudut. Opinto-oikeus alkaa ilmoittautumispäivästä.  Opintojesi aikana voit tarkistaa voimassa olevat opinto-oikeutesi WebOodista.

Katso ilmoittautumis- ja maksuehdot.

Avoimen yliopiston opetuksessa voit perua ilmoittautumisen Omat sivut -palvelussa tai ilmoittamalla kirjallisesti hakijapalveluihin.

Yhteistyöoppilaitosten perumisehdot voivat vaihdella. Tarkista ko. ehdot opinto-ohjelmasta tai suoraan oppilaitoksesta.

Voit jatkaa keskeytyneitä opintojasi ilmoittautumalla opintojaksoille, joiden suoritus sinulta puuttuu. Useimmissa oppiaineissa voit ilmoittautua yksittäisille opintojaksoille. Tarkista opintojaksojen korvaavuudet opinnoissasi, jos oppiaineen tutkintovaatimukset ovat muuttuneet aiempien opintojesi jälkeen.

Opintosuoritukset ja opintokokonaisuudet ovat pääsääntöisesti voimassa 10 vuotta. Jos opintosi ovat tätä vanhempia, ota yhteyttä koulutusasiantuntijaan.

  • 15 euroa / opintopiste. Huom! Avoimen yliopiston yhteistyöoppilaitoksissa opintomaksut ja perumisehdot vaihtelevat.
  • oikeuttaa osallistumaan opinto-ohjelman mukaiseen opetukseen ja tentteihin
  • tarkat tiedot kerrotaan opinto-ohjelmissa.

Kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä olevalle Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijalle mahdollista materiaalimaksua lukuun ottamatta.

Opetukseen mahdollisesti kuuluvat materiaali- ym. maksut mainitaan opinto-ohjelmassa, ja ne maksetaan aina opintomaksun yhteydessä.

Vieraskieliset tenttikysymykset: 75 euroa / tentti
Opintomaksuun kuuluvat joko suomen- tai ruotsinkieliset kysymykset. Jos opintojakson opetuskieli on jokin muu kuin suomi tai ruotsi, kattaa opintomaksu myös kysymykset ko. kielellä. Muiden vieraskielisten tenttikysymysten laatiminen on opiskelijalle maksullista palvelua.

Etätentti: Jos haluat suorittaa tentin opinto-ohjelmassa jossakin muussa  paikassa, on sinun itse järjestettävä tentin suorituspaikka, hyväksytettävä se Avoimen yliopiston tenttipalvelussa ja maksettava kaikki tentin suorituspaikan perimät kustannukset. Etätentti tulee suorittaa samana ajankohtana kuin varsinainen tentti.

Siirtotentti: 75 euroa / tentti
Avoimen yliopiston tenttitilaisuuksissa voit suorittaa myös muiden oppilaitosten tenttejä. Ulkopuolisia tenttejä järjestetään kyseisen oppilaitoksen ja kuulustelijan suostumuksella. Sovi siirtotentin järjestämisestä tenttipalvelun kanssa. Lisätietoa

Kopiointi
Opiskelijoille tarkoitettuja kopiokortilla (magna card) toimivia kopiokoneita on Helsingin yliopiston kirjastossa. Kopiokortteja voi ostaa kirjastosta (Hinnasto).

Opintosuoritusote
Opintosuoritukset rekisteröidään Helsingin yliopiston opintohallintojärjestelmään (Oodi). Opintosuoritusote on virallinen asiakirja ja todistus tehdyistä opinnoista. Opintojen aikana saa Siltavuoren opiskelijapalveluista yhden opintosuoritusotteen maksutta. Opintosuoritusotteen maksut ovat:

  • 4 euroa/kpl noudettaessa tai Suomen sisällä postitettaessa
  • 8 euroa/kpl ulkomaille postitettaessa.

Tilaa opintosuoritusote