Avoimen yliopiston maksuttomat opinnot Ukrainan kansalaisille

Ukrainan kansalaiset voivat opiskella maksutta Helsingin yliopiston avoimessa yliopistossa.

Helsingin yliopisto haluaa osoittaa erilaisin tavoin tukensa ukrainalaisille poikkeuksellisessa tilanteessa. Yhtenä tuen osoituksena Ukrainan kansalaiset voivat opiskella Helsingin yliopiston avoimessa yliopistossa maksutta kesän 2025 loppuun saakka.   

Avoin yliopisto tarjoaa Helsingin yliopiston koulutusohjelmien mukaisia opintoja monilta eri tieteenaloilta. Opintosuoritukset kirjataan yliopiston opintotietojärjestelmään, ja ne on mahdollista liittää yliopistotutkintoon myöhemmin. Opintoihin ei ole ikärajoja eikä tavallisesti myöskään pohjakoulutusvaatimuksia.  

Jos olet Ukrainan kansalainen, voit ilmoittautua avoimen yliopiston opintoihin näin:    

  1. Tutustu avoimen yliopiston opintotarjontaan.

  2. Lähetä sähköpostia osoitteeseen avoin-yleinen@helsinki.fi. Kerro viestissäsi, mille kurssille haluat osallistua.

  3. Saat paluupostissa tarkemmat ilmoittautumisohjeet.  

  4. Ilmoittautumisen jälkeen tutustu Opiskelijan ohjeisiin, esimerkiksi: Opiskelun muistilista

Sähköpostien käsittelyaika on kolme arkipäivää. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkaa ei voi varata sähköpostitse, vaan ilmoittautuminen saadulla ilmoittautumiskoodilla vahvistaa paikan. 

Huomaathan, että yhteistyöoppilaitoksissa järjestettävien opintojen opintomaksu koostuu avoimen yliopiston opintomaksusta ja yhteistyöoppilaitoksen opintomaksusta. Maksuttomuus koskee tällöin vain avoimen yliopiston opintomaksua.  

Tutustu avoimen yliopiston opintotarjontaan:  

Lisätietoa ja ohjeita:  

 

Erilliset opinto-oikeudet niille, joiden korkeakouluopinnot ovat keskeytyneet Ukrainassa

Helsingin yliopisto tarjoaa oikeuden erillisiin opintoihin niille henkilöille, joiden opinnot ovat jääneet sodan vuoksi kesken ukrainalaisessa korkeakoulussa. Lisätietoa ja ohjeet erillisen opinto-oikeuden hakemiseen: Opiskelumahdollisuudet Ukrainasta sodan takia Suomeen saapuville

 
Helsingin yliopiston arvot ovat totuus, sivistys, vapaus ja yhteisöllisyys. Tervetuloa.