Kuinka hakea VIExpertiin?
Hakuaika syksyllä 2022 käynnistyviin VIExpert-opintoihin päättyi 13.4.2022. Seuraava haku on keväällä 2023.

VIExpertiin voi hakea hyvin monista eri lähtökohdista. VIE-alueen kielitaito (esim. venäjä) on etu, muttei vaatimus. Tärkeintä on, että olet motivoitunut kehittämään Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntemustasi samalla, kun viimeistelet vielä oman alasi maisteriopintoja. Tarkista vielä, että täytät seuraavat hakukriteerit:

  • Tiedossa maisteriopinnot jossakin verkoston jäsenyliopistossa
  • Kandidaattivaiheen opinnot loppusuoralla (kandidaatintutkinto valmiina hakuvuoden loppuun mennessä) tai valmis kandidaatintutkinto
  • Motivaatio Venäjän ja itäisen Keski-Euroopan opintoihin
  • Suunnitelmia tehdä loppututkielma VIE-alueeseen liittyen
  • Hyvä opintomenestys

VIExpertiin haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake, johon liitetään lähettämisen yhteydessä:

  1. viimeisin opintorekisteriote
  2. max. kahden sivun mittainen CV ja
  3. yhden sivun mittainen perustelu, miksi hakija tulisi valita VIExpert-asiantuntijaopintoihin.

Ohjaajan puolto: Lisäksi pyydä omaa HOPS-ohjaajaasi, koulutus/tutkinto-ohjelman professoria tai kandidaattitutkielman tai pro gradu -tutkielman ohjaajaa (tai muun kotiyliopiston määrittelemän henkilön) täyttämään elomake https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/116757/lomake.html, jolla ohjaajasi puoltaa VIExpert-opintojen ja Venäjä tai itäinen Eurooppa -aiheisen gradun hyväksymisestä osaksi maisteritutkintoasi.

Voit kysyä lisätietoja VIExpert-hakuinfossa 31.3.2022 klo 16.00-17.00 Zoomissa tai sähköpostilla tai puhelimitse (arkisin klo 9-16) opintokokonaisuuden yhteyshenkilöiltä: yliopistonlehtori, VIExpertin johtaja Sirke Mäkinen (sirke.makinen at helsinki.fi) 050 4767293 ja koulutussuunnittelija, VIExpert-koordinaattori Hanna Peltonen (hanna.o.peltonen at helsinki.fi) 02941 23681.

Kevään 2022 opiskelijavalinnassa valitsemme noin 40 opiskelijaa erikoistumaan Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntijoiksi. Valinnasta ilmoitetaan 24.5.2022 mennessä.

Yhteyshenkilö:

Hanna Peltonen
tel. +358 50 331 98 94
hanna.o.peltonen at helsinki.fi

Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntijaopintojen (VIExpert) vierailu Tampereella 30.3.2022

Venäjän ja Itäisen Euroopan alueen yhteiskuntien ja kulttuurien tuntemus on entisestään ajankohtaistunut Venäjän johdon aloittaman Ukrainan sodan myötä. VIExpert on valtakunnallinen, 12 yliopiston verkosto, joka järjestää Venäjään, Euraasiaan ja Itäiseen Eurooppaan liittyviä asiantuntijaopintoja. Verkostoa koordinoi Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutti.

Oletko kiinnostunut erikoistumaan Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimukseen maisteriopinnoissasi? VIExpert-asiantuntijaopinnot tarjoavat tähän mahdollisuuden. Tampereen yliopiston opiskelijana voit hakea VIExpert-opintoihin ja sisällyttää ko. 25 opintopisteen kokonaisuuden maisteriopintoihisi.

Tule kuulemaan lisää keskiviikkona 30.3. klo 16 alkaen Pinni B:hen!

VIExpert ja Tampereen yliopiston venäjän opintosuunta toivottavat kaikki VIExpertistä kiinnostuneet opiskelijat, opettajat ja tutkijat tervetulleeksi VIExpert-iltapäivään!

16.00-16.30 VIExpert esittäytyy

VIExpertin johtaja Sirke Mäkinen (Aleksanteri-instituutti, HY) esittelee ohjelman ja kertoo meneillään olevasta opiskelijahausta. Mukana Tampereen yliopistosta VIExpert-opiskelijat Oona Ala-Koivula ja Maria Roivas kertomassa kokemuksistaan. (Pinni B3116)

16.30-17.30 Paneelikeskustelu "Media sodassa"

Markku Kangaspuro (AIeksanteri-instituutin johtaja, HY), Katja Lehtisaari (viestinnän yliopistolehtori, tutkija, TaRC), Jussi Konttinen (toimittaja, Helsingin sanomat), Marko Lehti  (varajohtaja, TAPRI, Tampere Peace Research Institute), Vadim Romashov (tutkija, TAPRI). Paneelikeskustelun moderoi venäjän kielen ja kulttuurin professori Sanna Turoma (TAU) (Pinni B3116)

17.30 -> Vastaanotto ns. Olkkarissa

Tule verkostoitumaan Venäjän ja Itä-Euroopan tutkijoiden, VIExpert-opiskelijoiden sekä VIExpert-opinnoista kiinnostuneiden kanssa! Tarjolla virvokkeita. (Pinni B1029-1030)

https://intra.tuni.fi/fi/content/event/35204 (tämä linkki toimii vain Tampereen yliopiston tunnukset omaaville)