VIExpertin opintomatkat

VIExpert järjestää yhdessä opiskelijoiden kanssa opintomatkoja kohdealueen maihin, viime vuosina mm. Kosovoon ja Pohjois-Makedoniaan ja Uzbekistaniin.
Opintomatkat

VIExpert järjestää lukuvuosittain vähintään yhden opintomatkan kohdealueelle.

Opintomatkan osaamistavoitteet ovat:

  • opiskelija osaa suunnitella ja organisoida opintomatkaprojektin ryhmässä
  • opiskelija osaa vierailujen pohjalta esitellä ja vertailla opintomatkaan kohteen yhteiskunnan eri toimijoita ja ajankohtaisia kysymyksiä
  • opiskelija osaa analysoida vierailukohteissa opittuja asioita ja tuottaa raportin niiden pohjalta

Opintomatka vahvistaa VIE-asiantuntijuutta tutustumalla kohdealueen tutkimukseen, hallintoon, kulttuuriin ja yritysmaailmaan paikan päällä. Jokainen opintomatka suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä osallistujien kesken. Tätä varten perustetaan opintomatkatiimi, jossa jokaiselle osallistujalle jaetaan tehtävät.

Opintomatkasta opiskelija saa 2–5 opintopistettä osallistumalla aktiivisesti opintomatkan järjestelyihin ja laatimalla lyhyen matkaraportin. Opintopistemäärä riippuu kunkin opiskelijan aktiivisuudesta ja panoksesta yhteisen ohjelman järjestämiseen.

VIExpert tukee opintomatkoja, ja osallistujan omavastuu vaihtelee matkan kohteesta riippuen. Opiskelijoista etusijalle asetetaan ne, jotka eivät ole viimeksi kuluneen vuoden aikana olleet opintomatkoilla. Omakustanteisesti saa aina osallistua. Viime vuosina tavaksi on muodostunut, että VIExpertin kesäkoulussa on äänestetty kevään opintomatkan kohde. Sen jälkeen kiinnostuneet ovat hakeneet mahdollisuutta osallistua opintomatkaan. Näistä kaikista tiedotetaan VIExpertin omalla sähköpostilistalla ai-verkossa.

Menneet opintomatkat

Kevään 2023 opintomatka Kazakstaniin (Astana and Almaty). Lue lisää Gazeta Sasha 3/2023: Study Trip to Qazaqstan - Thoughts on (Linguistic) Decolonization, pp.28-31.

Kevään 2022 opintomatka Pohjois-Makedoniaan ja Kosovoon. Matkaraportti "Matka kahteen eri todellisuuteen" Gazeta Sashassa 2/2022

Kevään 2019 opintomatka Uzbekistaniin, matkaraportti

Keväällä 2018 opintomatkan kohteena olivat Georgia ja Armenia. Matkakuvaus on julkaistu Gazeta Sashassa, joka on luettavissa Sashan blogissa.

Keväällä 2017 maisterikoulu suuntasi jälleen Kirgisiaan ja Kazakstaniin. Matkasta voi lukea Sashan blogista.

Keväällä 2016 maisterikoulu suuntasi Kirgisiaan ja Kazakstaniin. Matkasta voi lukea Sashan blogista.

Kevään 2015 opintomatka suuntasi Armeniaan ja Georgiaan. Matkasta voi lukea blogistamme.

Kevään 2014 opintomatka Kazakstaniin. Matkan tunnelmista voi lukea blogistamme.

Kevään 2013 opintomatkan Azerbaidžaniin, mikä oli ensimmäistä kertaa järjestetty opiskelijoiden toimesta. Projektista voit lukea tarkemmin blogistamme.

Kevään 2012 opintomatka Georgiaan, matkaraportti.

Kevään 2011 opintomatka Moskovan kautta Marin tasavaltaan. Lue matkaraportti.

Syksyn 2010 opintomatka Balkanille (Belgrad, Sarajevo, Zagreb ja Ljubljana)

Kevään 2010 opintomatka Kiovaan matkaraportti.

Syskyn 2009 Border-opintomatkan matkaraportti.

Kevään 2009 opintomatka tehtiin Murmanskiin, josta ohessa matkaraportti.

2008 syksyllä suuntasimme Moskovaan, josta ohessa siteerauksia Lauri Lakiasuon matkaraportista.

Syksyllä 2007 teimme ensimmäistä kertaa opintomatkan Valko-Venäjälle. Lue tarkempi matkaraportti.

Keväällä 2007 maisterikoululaiset osallistuivat Arkangelissa Tempus-seminaariin yhteistyössä Pomorin yliopiston kanssa. Lue tarkempi matkaraportti.

Syksyllä 2006 opintomatka suuntautui Venäjälle, jossa vierailimme Moskovassa, Kazanissa ja Ekaterinburgissa. Lue tarkempi matkarapaortti.

Vuonna 2005 syksyllä maisterikoulu matkasi Baltian maiden halki viikon verran.