Alumndag 2022
Alumndagen är Helsingfors universitets viktigaste årliga evenemang för alumner. Det är en dag av vetenskaplig stimulans och fortgående förnyelse. På Alumndagen möts universitetets toppforskare och alumner för att föra inspirerande diskussioner och samverka med varandra.

Anslut dig till alumnnätverka, lär dig nytt om forskning, dela med dig av dina kunskaper och uppdatera vad du vet om världen.
Alumndagen 2022: Vad innebär hållbarhetskrisen för arbetslivet?

Temat för 2022 års Alumndag den 22 mars är hållbar utveckling och i synnerhet hållbarhetskrisen i arbetslivet. För att möjliggöra en hållbar livsstil och omvandla samhället behöver vi en hållbarhetsomställning, men vad innebär det för arbetslivet?  

Våra nuvarande och framtida alumner är en viktig tillgång för universitetet och en kraft för förändring i samhället. Oavsett roll eller sektor är hållbarhet och ansvarstagande nya teman. Vilka färdigheter behövs för att klara av hållbarhetsutmaningen? På vilket sätt är denna förändring redan synlig? Vilka effekter kan man förvänta sig?

Reetta Räty, journalist och professor i arbetsliv vid VTM, leder diskussionen på Science Corner-scenen. Leena Alanko, VTM, gruppledare för den frigörande ekonomin, Demos Helsinki, docent i pedagogik vid Helsingfors universitet, expert på det hållbara samhället Arto O. Salonen och Taina Susiluoto, direktör för OTM från Finlands Industriförbund. 

Alumni, uppdatera dina kunskaper om världen. Välkommen att delta i vårt online möte på tisdag 22.3.2022 kl. 17.30.

Anmäl dig till Alumndagen 2022.

Evenemanget är på finska.