Alumndag 2021
Alumndagen är Helsingfors universitets viktigaste årliga evenemang för alumner. Det är en dag av vetenskaplig stimulans och fortgående förnyelse. På Alumndagen möts universitetets toppforskare och alumner för att föra inspirerande diskussioner och samverka med varandra.

Anslut dig till alumnnätverka, lär dig nytt om forskning, dela med dig av dina kunskaper och uppdatera vad du vet om världen.
Alumndagen 2021: Högspänning i luften

På Alumndagen stannar vi upp för att begrunda hur teknologin påverkar vår världsbild. Diskussionen har delat upp sig och förs nu på skilda plattformar och inom olika grupper, vilket på sistone har lett till häpnadsväckande fenomen såsom stormningen av Kapitolium i USA. Kan vi stärka gemenskapsinriktat och deltagande beteende genom empati, med hjälp av data? Eller kommer emotionellt präglade skiljelinjer att förbli en permanent del av samhället?

Diskussionen på Stage i Tankehörnan leds av journalisten och arbetslivsprofessorn JM Reetta Räty. Aktuella synvinklar från forskningen och arbetslivet erbjuds av universitetsforskaren i allmän statslära docent Emilia Palonen och Senior Sustainability Communications Manager Timo Nurmi (Posti Group Abp).

Alumn, uppdatera dina kunskaper om världen. Välkommen att diskutera online 23.3.2021 kl. 17.30!

Anmäl dig till Alumndagen 2021.

Evenemanget är på finska.