Praktisk information

NNFF9 – Den nionde konferensen ordnad av Nordiskt nätverk för forskning i förstaspråksdidaktik

Under NNFF9 används en konferensapp som innehåller bland annat programmet, abstrakten och en deltagarlista. Eventuella ändringar i programmet som sker på plats under konferensen kommer också att meddelas till deltagarna via appen.

Alla registrerade deltagare har fått ett personligt e-postmeddelande från konferensbyrån Confedent International med instruktioner om hur man loggar in på konferensappen. Vid frågor angående appen, vänligen kontakta Confedent International (nnff9@confedent.fi).

Helsingfors universitets huvudbyggnad, centrumcampus

Fabiansgatan 33, 00140 Helsingfors

Hitta fram

NNFF9 äger rum i hjärtat av Helsingfors centrum. Konferenslokalerna, Helsingfors universitets huvudbyggnad, befinner sig på universitetets centrumcampus som ligger vid Senatstorget på gångavstånd (600 meter) från Centralstationen. Spårvagnslinjerna 2, 4, 5 och 7 stannar vid huvudbyggnaden.

Det vetenskapliga programmet, inklusive lunch och kaffepauser, hålls i Helsingfors universitets nyrenoverade huvudbyggnad. Parallella sessioner och symposier hålls dels på "nya sidan" och dels på "gamla sidan" av huvudbyggnaden. Du kommer genom huvudbyggnaden från sida till sida på andra våningen. Föreläsningssalar markerade med siffror och ett "F" (t.ex. F3004, F3005) finns på den "nya sidan" (Fabiansgatans sida, adress: Fabiansgatan 33), och föreläsningssalar markerade med siffror och ett "U" (t.ex. U3029, U3039) ligger på den "gamla sidan" (Senatstorgets sida, adress: Unionsgatan 34).

Registrering och information under konferensdagarna

Registreringsdisken finns vid huvudbyggnadens entréplan (nya sidan, adress: Fabiansgatan 33) och kommer att vara öppen:

  • tisdag 24 oktober 2023, kl. 14.00–17.00
  • onsdag 25 oktober 2023, kl. 08.00–16.00
  • torsdag 26 oktober 2023, kl. 09.00–15.00.

När du registrerar dig på plats får du en namnskylt, ett middagskort om du registrerat dig till konferensmiddagen, och information på plats vid registreringsdisken. 

Helsingfors universitets Centrumcampus

HSL reseplanerare – Tidtabeller och reseplanering inom huvudstadsregionen

Abstraktboken, uppdaterat konferensprogram och översikt av parallella sessioner hittar du under program

Paperpresentationerna består av 20 minuter presentation och 10 minuter diskussion. Tiden för ett symposium i sin helhet är 90 minuter. Arrangörerna för symposiet ansvarar själva för upplägget, det vill säga längden och ordningen för de enskilda presentationerna i symposiet.

Observera att endast några av föreläsningssalarna, där parallella sessionerna äger rum, är utrustade med en stationär dator. Däremot kan du använda din egen bärbara dator och ansluta den till en större skärm i respektive sal. När du använder Apple-produkter behöver du en adapter för att ansluta till HDMI-kabeln. Vi rekommenderar att du tar med egen adapter, ifall möjligt.

Vänligen notera även att det inte är möjligt att skriva ut deltagarnas egna anteckningar på plats under konferensen, det vill säga om du önskar ha anteckningar eller andra dokument utskrivna rekommenderar vi att du gör det i förväg.

Det kommer att finnas konferensassistenter som hjälper till under konferensdagarna – tveka inte att fråga dem om du undrar över något!

Ett begränsat antal hotellrum har reserverats för konferensdeltagarna. Dessa kan bokas i samband med registreringen till konferensen. Vänligen notera att registrering till konferensen stänger den 15 september, 2023.

 

Solo Sokos Hotel Helsinki ligger precis intill konferenslokalerna i Helsingfors centrum, mellan Konstmuseet Ateneum och Senatstorget. Hotellet öppnade efter omfattande renoveringar inför sommarsäsongen 2022. Solo Sokos Hotel Helsinki söker sin inspiration bland huvudstadens färger, stämning och ikoniska detaljer.

- rum för en person, 199 euro per natt

- rum för två personer, 219 euro per natt

 

Kontaktuppgifter:

Glogatan 8, Helsingfors, Finland

hotelhelsinki.helsinki@sokoshotels.fi

+358 20 1234 601

 

Scandic Kaisaniemi är ett bekvämt hotell i centrala Helsingfors. Hotellet är mysigt med en trevlig personal som garanterar en avkopplande vistelse. Här har du hela staden alldeles utanför dörren, och lokaltrafiken tar dig till nya äventyr på bara några minuter.

- rum för en person, 134 euro per natt

- rum för två personer, 154 euro per natt

 

Kontaktuppgifter:

Kaisaniemigatan 7, Helsingfors

+358 30 0308 403

 

Hotel Arthur ligger på gångavstånd (600 meter) från konferenslokalerna, nära till Kaisaniemiparken. Helsingfors mest framstående sevärdheter, stora varuhus, teatrar och Casino Helsinki ligger alla på gångavstånd från hotellet.

- rum för en person, 100 euro per natt

- rum för två personer, 110 euro per natt

 

Kontaktuppgifter:

Berggatan 19, Helsingfors

sales@hotelarthur.fi

+358 9 173 44200

 

Radisson RED Helsinki är ett modernt hotell som erbjuder rum med idealiska bekvämligheter så att du kan  koppla av. Hotellet ligger 600 meter från Helsingfors centralstation och bara 1 kilometer från Kampen-busstationen. Det finns parkering på hotellet om du anländer med bil.

- rum för en person, 169 euro per natt

- rum för två personer, 189 euro per natt

 

Kontaktuppgifter:

Berggatan 24, Helsingfors

reservations.finland@radissonred.com

+358 300 870 010

Helsingfors-Vanda flygplats

Helsingfors-Vanda flygplats (Finavia) ligger 19 kilometer från Helsingfors centrum och kan nås med bil på cirka 25 minuter. Om du flyger till Helsingfors-Vanda kan du resa med tåg (I- och P-tåg, räcker cirka 30 minuter) eller buss nummer 600 från flygplatsen till Helsingfors centralstation. Centralstationen ligger i hjärtat av centrum, på gångavstånd från konferenshotellen och konferenslokalen. Biljetter kan köpas i biljettautomater på flygplatsen eller med HSL-appen som går att ladda ner gratis. När du köper en biljett välj enkelbiljett med “ABC” -zon för resor mellan flygplatsen och Helsingfors centrum. En enkelbiljett kostar 4,10 euro. Centralstationen är ändhållplatsen för buss nummer 600 och båda tågen (I och P). För mer information om tåg- och bussförbindelser, inklusive tidtabeller, besök HSL:s reseplanerare. En taxi till centrum kostar cirka 60 euro.

Olympiaterminalen

Ligger vid Södra hamnen med fartygsförbindelse (Silja Symphony och Silja Serenade) till Stockholm, Sverige. Terminalen har bankomat, bagageförvaring samt kafé och kiosk. Spårvagnslinjerna 2 och 3 stannar vid Olympiaterminalen.

Västra Terminalen 2

Ligger vid Västra hamnen och koncentrerar sig på passagerartrafik till Tallinn, Estland. Terminalen har bankomat, bagageförvaring, restaurang, kafé-kiosk, samt Eckerö Line och Tallink Silja Line serviceställen. Spårvagnslinjerna 7 och 9 stannar vid Västra Terminalen 2.

Skatuddsterminalen

Ligger på Skatudden med fartygsförbindelse till Stockholm och Tallinn. Terminalen har restaurang, kafé-kiosk, bankomat, bagageförvaring och Viking Line serviceställe. Spårvagnslinjerna 4 och 5 stannar vid Skatuddsterminalen.

Taxi

  • Taksi Helsinki: +358 (0)100 0700
  • Airport Taxi: +358 (0)600 555 555.
  • Lähitaksi: +358 (0)100 7300
  • Taksi Kovanen: +358 200 6060