Kontaktperson:
Unionsgatan 34
Tillgänglig ingång Yliopistonkatu 2
Könsneutrala toaletter finns i källaren och i alla korridorer på andra och tredje våningen. Könsuppdelade toaletter finns i lobbyn på första våningen. Den tillgängliga toaletten finns i källaren.
Universitetsgatan 3
Tillgänglig ingång vid huvudentrén
Könsneutrala toaletter finns i korridorerna på 3:e, 4:e och 6:e våningen. Könsuppdelade toaletter finns i lobbyn på första och andra våningen. Tillgängliga toaletter finns i lobbyn på första våningen.
Unionsgatan 40 / Fabiansgatan 39
Ingången till Unionsgatan 40 är tillgänglig. Obs: Ingången vid Fabiansgatan 39 är otillgänglig.
Den tillgängliga toaletten finns på första våningen. För att öppna den ber du vaktmästaren på första våningen, som öppnar dörren genom att trycka på en knapp. De andra toaletterna är könsuppdelade.
Fabiansgatan 26
Tillgänglig ingång Fabiansgatan 28
Tillgängliga toaletter finns på första och tredje våningen. Andra toaletter är könsuppdelade.
Norra Esplanaden 11-13
Vi ber dig att följa principerna för Tryggare rum när du deltar i forskningsdagarna i socialt arbete. Tryggare rum är platser där alla deltagare arbetar tillsammans för att skapa en atmosfär som är så respektfull, icke-diskriminerande och öppen för lärande som möjligt. I praktiken handlar det om vänlighet och omtanke om andra.
Diskussioner om diversitet, diskriminering och jämlikhet påverkar människor olika och ojämlikt beroende på deras egen position och erfarenheter. Att känna obehag när vi talar om maktstrukturer är inte alltid ett tecken på otrygghet, utan kan också vara ett tecken på lärande. Vi hoppas att du tolkar principerna för ett säkrare utrymme på ett kontextspecifikt sätt och tar hänsyn till din egen och andras sociala position i varje diskussionssituation.
Om du stöter på eller bevittnar diskriminering eller trakasserier under ett evenemang, eller om du känner dig obekväm eller osäker, vänligen ta en lågtröskelkontakt direkt med evenemangets kontaktpersoner för tryggare rum, på plats, via telefon, e-post eller via informationsdisken. Vid Forskningsdagarna i socialt arbete är kontaktpersoner Inka Söderström (inka.soderstrom@helsinki.fi / tel. +358 (0)504489890 / finska och engelska) och Mona Livholts (mona.livholts@helsinki.fi / tel. +358 (0)503052099 / svenska och engelska).
Dessa principer för tryggare rum har skapats utifrån Helsingfors universitets och Anti-Racist Forums principer för Safer space samt artikeln "From safe spaces to brave spaces: a new way to frame dialogue around diversity and social justice" av Arao och Clemens (2013) i boken "From the art of effective facilitation" (red. Landreman).
* Termen "tryggare rum" har etablerats för att beteckna ett utrymme som är engagerat i att främja säkerhet och icke-diskriminering. Genom att tala om "tryggare rum" i stället för trygga rum erkänns att det inte är möjligt att skapa ett helt tryggt rum för alla.