Alumndag 2023

Alumndagen är Helsingfors universitets viktigaste årliga evenemang för alumner. Det är en dag av vetenskaplig stimulans och fortgående förnyelse. På Alumndagen möts universitetets toppforskare och alumner för att föra inspirerande diskussioner och samverka med varandra.

Anslut dig till alumnnätverka, lär dig nytt om forskning, dela med dig av dina kunskaper och uppdatera vad du vet om världen.
Alumndagen 2023: Energiomvälvning - ett hot eller en möjlighet?

Temat för 2023 års Alumndag den 28 mars är energiomvävning,

Energiomställningen påverkar oss alla. På Alumndagen kommer vi att fundera över vad detta egentligen betyder.
 
Energiomställningen handlar inte bara om att ersätta gammal teknik med ny, den genomsyrar hela samhället och kräver stora förändringar. Om denna förändring sker snabbt och okontrollerat kan vissa av oss hamna i en ojämlik situation. Hur ser vi till att förändringar sker rättvist och säkert? Vilka färdigheter behöver vi för att få till stånd förändringar? Och vilka möjligheter innebär energiomställningen?

Alumndagen kommer att föra samman våra alumner. Svaren kommer att undersökas i sal 1 vid Helsingfors universitets Metsätalo under ledning av journalisten och doktorsexamen Reetta Räty, med vår alumn, professor Eva Heiskanen från Konsumentforskningscentret vid Helsingfors universitet och Pekka Salomaa, HU alumn och direktör för energimarknaden vid Finlands energibranschorganisation.
 
Efter diskussionen kommer du att få möjlighet att hitta ny energi för ditt eget liv genom gemensamma diskussionstillfällen, i en avslappnad trespråkig atmosfär. Välj favoriten på lokalen eller utforska dem alla! Du kommer att kunna delta och träffa andra alumner. Du kan också ladda med förfriskningar om du så önskar.

Alumn, uppdatera dina kunskaper om världen och nätverka med andra alumner. Välkommen att delta i vårt evenemang på tisdag 28.3.2022 kl. 17.

Paneldiskussion under evenemanget går på finska.