Instruktioner för kursister

På den här sidan hittar du allmän information om fältkurser i Tvärminne. De kursspecifika instruktionerna ges alltid av kursledaren och den ansvariga läraren.
Utrustning

Kursledaren informerar alltid om kursspecifik utrustning som du behöver ta med dej. Observera att du inte kan köpa eller låna saxar, pincetter, regnkläder eller gummistövlar på stationen. Utrusta dig för omväxlande väderförhållanden, särskilt när du kommer till en fältkurs och arbetar utomhus.

Inkvartering

Kursdeltagarna inkvarteras i tvåpersoners rum i elevbostaden. Nycklar och dörrkoder kan hämtas från reception i huvudbyggnaden, öppet vardagar kl. 9-15. Om du anländer på kvällen, se till att du får dörrkoden och information om var nycklarna finns av kursledaren i förväg.

Kursister kan ta lakan och handdukar med sig, sovsäckar får inte användas på stationen. Husdjur är tyvärr inte tillåtna i elevbostaden. Det finns kök som är ämnade för allmänt bruk i varje internat. Utcheckning på vardagar är kl. 10:00, du kan lämna rumsnyckeln i receptionen. Utanför receptionens öppettider returneras nyckeln i postlådan bredvid receptionen. På veckosluten finns det ingen officiell utcheckningstid.

Kost och logi

Förutom boende ingår tre måltider per dag, frukost, lunch och middag, i helpensionen. Meddela kursledaren i god tid om du har särskilda dieter eller om du inte tänker delta i måltiderna på stationen. Stationsköket måste informeras om eventuella specialdieter minst två veckor före kursstart.

Bastu

Strandbastun värms upp på onsdagar och lördagar. Bastun ingår i helpension. Bastun kan även bokas för privat bruk, se timpris.

Betalningar och annullering

Kursavgiften kan betalas i receptionen under vardagar kl. 9-15. Vänligen uppvisa ditt studiekort vid betalningen.

Om du av någon orsak inte kan delta i kursen, vänligen meddela genast kursläraren och stationens reception. Av den som blir borta utan att  meddela debiteras en dags helpension.

Allmänna tjänster

Tvärminne zoologiska station ligger circka 17 km från Hangö och 30 km från Ekenäs. De närmaste butikerna, post, restauranger etc. finns i Hangö. Det finns ingen kollektivtrafik till eller från stationen. Närmaste tågstationen ligger i Lappvik, circa 14 km från stationen.

 

 

Naturskyddsområdet

Vänligen observera att området kring TZS är ett naturskyddsområde. Insamling av material, växter eller djur är inte tillåtet utan stationens tillstånd. Allt fiske är förbjudet. På stationens område får man röra sig endast på utmärkta stigar. Landstigning på öar är inte tillåtet för kurser.

Välkommen till Tvärminne!